15 Ekim 2013 Salı

TÜRSAB'tan seyahat acentalarına "künye" uyarısı


TÜRSAB, kaçak acenta faaliyetlerinin önüne geçmek ve haksız rekabeti ortadan kaldırmak için seyahat acentalarının internet sitelerinde künye bilgilerine yer vermesi gerektiğini duyurdu. Örnek künye formunu da internet sitesinden paylaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'tan yapılan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz...

Değerli Üyelerimiz;
İnternet siteleri üzerinden yürütülen seyahat acentalığı faaliyetlerinde kaçak faaliyetlerin önüne geçmek, tüketicilerin kaçak faaliyetlere maruz kalmamalarını sağlamak ve üyelerimizin haksız rekabete uğramamalarını teminen internet sitelerinizde Seyahat Acentanızın künyesine yer verilmesi hususunda yaptığımız duyurular malumlarınızdır.

Ancak Kaçak Faaliyetlerle Mücadele Departmanımızın yaptığı incelemelerde pek çok üyemizin bu hususa uymadığı görülmüştür.

Bu nedenle, aşağıda örneği bulunan Seyahat Acentası künyesine web sitelerinizde yer verilmesi hususunda dikkatlerinizi bir kez daha çekeriz.

Diğer yandan; üyelerimize ait olup seyahat acentası unvanından farklı bir isim kullanılan ve satış, pazarlama, tanıtım v.s. yapılan her internet sitesinde (örneğin www.tatilpekguzel.com) söz konusu künye modelinin bulunması gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

KÜNYE ÖRNEĞİ

Şirket Ünvanı: .......Turizm Organizasyon Ticaret Ltd. Şti.

Seyahat Acentası adı: ......Turizm Seyahat Acentası

TÜRSAB Belge Numarası: A-.......

Yayın Sorumlusu:....... ......

Ticaret Sicil No: 999999/999999

Adres: ........ Caddesi, No:999 Kat:9 Daire:9 Harbiye-İSTANBUL

Telefon: 00 90 212 999 99 99

Elektronik İletişim Adresi: destek@.....turizm.com

Yetkili Denetim Mercii: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder