9 Ocak 2018 Salı

Emin Çakmak'ın toplantısına 1 kişi katıldı

“Ortak Akıl Toplantıları” adı altında Güney Anadolu'yu gezen TÜRSAB Hepimizin Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Batman'da hezimet yaşadı. Gaziantep’te bir acentenin davetlisi olarak bulunduğum otelde tesadüfen Emin Çakmak ile asansörde karşılaştım. İki günlük Gaziantep programımın ardından Güneydoğu’nun başka bir iline geçtim. Gaziantep otogarından Van Gölü seyahatle 6-7 saatlik yolculuğuma devam ettim. Daha sonrasında Batman’daki dostlarının davetlisi olarak Batman’a geldim.Yine bir tesadüf ki kaldığım otelin kahvaltı salonunda Emin Çakmak ve TÜRSAB Hepimizin Ekibi ile karşılaştım.

TÜRSAB seçimlerini diğer turizm medyasındaki arkadaşlar gibi bende takip ediyor yazı dizilerimize devam ediyorum. Gördüğüm resim itibariyle durumu haber haline getirdim. TÜRSAB Başkan adayı Emin Çakmak ile göz göze geldik ve geri dönüp gitti. Meğerse Batman’da bulunan 30 acente ile toplantı yapacakmış. Saatler geçiyor gelen giden yok. Bu durumu görmemden olacak ki kaygılandı. Kahvaltı masamın sol çaprazında acenteleri bekliyorlar. Ne gelen var ne giden.  Hop oturuyor hop kalkıyor. Masa düzeni toplantısından kalkıp lobiye geçti artık kimse gelmez diye  umutta yoktu zaten.TÜRSAB'da Genel Kurul'un ertelenmesini fırsata çevirmeye çalışan geçmiş dönem muhalefet liderlerinden Emin Çakmak, Gaziantep Toplantısı’ndan sonra Batman'da da hayal kırıklığına uğradı.

Batman’da 30 kişilik toplantı organizasyonu yapan Emin Çakmak’ın "Ortak Akıl Toplantısı’na” sadece bir kişi katıldı. Güneydoğu Bölgesi’ndeki şehirlerde oy kullanacak acentelerle toplantı yapan ve o acentelerin şubelerinin personellerini de davet edip geniş bir katılım gösterilmiş gibi, çoklu fotoğraflarla olumlu imaj vermeye çalışırken, Emin Çakmak’ın TÜRSAB Başkanlık Adaylığı da flu gözüküyor. Acentaları 10 Ocak 2018 tarihinde, Ankara, Anıtkabir'e davet eden ve 11 Ocak'ta başkan adaylığını açıklamaya hazırlanan Emin Çakmak'ın Batman'daki hezimeti ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşadığı hayal kırıklığından sonra nasıl bir yol izleyeceği merakla bekliyorum.

Gaziantep'te bir Tur operatörünün 180 acentesini buluşturduğu toplantıda, 2018 yılı hedefleri açıklandı. Emin Çakmak, bu toplantıya gelen acenteleri kendi “Ortak Akıl Toplantısına” çağırarak, olumsuz hava estirdi. Bununla yetinmeyip, İstanbul'dan 0212’li telefondan aratılarak, “TÜRSAB Kurucu Başkanımızın Gaziantep'te yemeği var, sizleri de bekliyoruz” demeleriyle hiç doğru bir davranış sergilemediler. Gerçi telefonla konuşan kişinin de hatası olma ihtimali olabilir. Ancak telefonla konuşan kişi “TÜRSAB Hepimizin Platformu Kurucu Başkanı” deseydi, daha iyi anlaşılır olabilirdi.

Bu kadar çalışmanın, eforun ardından Gaziantep’te 10 kişiyle toplantı yapması geçen seneki güvenirliği yitirdiğini akıllara getiriyor. Siirt Toplantısı’nda da bölgede 5 geçerli oy kullanacak acente olmasına rağmen, kalabalık görüntü çekerek geniş bir katılım imajı verilmiştir.  Bu haberi yayına almamızdan rahatsızlanan Emin Çakmak telefon trafiğine girerek, dolaylı yoldan farklı kişileri arayarak, haberi yayından kaldırma isteğinde de bulundu. Habercilik mesleğinin gereğini korkusuzca, tüm baskı gruplarının üzerinde tutarak yayınlarımızı yapıyoruz. Oysa ki, yapması gereken belliydi. Belki de yandaş medyasının gölgesinde kalarak malum şahsı kıramadı. Birde o sözünü unutmadım ne demişti geçtiğimiz dönem seçimlerinde Emin Çakmak kürsüde hatırlarmısınız.

Biz yine o sözü size hatırlatalım. Mevlana’nın bir sözünü söylemişti. “Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük; bir başka bahar için, sadece yaprak döktük” demişti…

Bu baharda Güneydoğu ikliminde yaprakları yeşertip, tomurcuk bile açamayacağı görülüyor.

Bu baharda da yaprakları döker mi dersiniz bilinmez…

Belki yine başka bir bahar bekler. 
Eee bu birazda klavuz işi nereye gideceğine karar vermek lazım…  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder