5 Ocak 2018 Cuma

Kendine ait olmayan İstanbulkart kullananlar İETT Timi tarafından yakalandı

Anne, Baba, Kardeş ,Akraba  veya öğrenci kardeşinin İstanbulkart’ını kullananlar İETT Timleri tarafından yapılan denetimler sonucunda yakalandılar.İETT’nin uyarılarına kulak asmayan binlerce İstanbulkart sahibi kendilerine ait olan kartları yakınlarına vererek usulsüzlük yapıyor. İETT Otobüsleri, Metrobüs, Metro, Denizyolları, Havabus ile İstanbul içi ulaşımda geçerli olan İstanbulkartlar binlerce kişi tarafından hamiline olmayan kartlarla ulaşım sağlanıyor. Bu usulsüzlüğe önüne geçmek için sivil timler kuran İETT göz açtırmıyor.

İETT, toplu ulaşımda kendisine ait İstanbulkart'ı başkasına kullandıran kişilerin kartına el koyarak, kart sahiplerine cezayı kesişiyor. İETT'nin, başkasına ait indirimli ya da ücretsiz İstanbulkart kullanan kişilerle mücadelesi gün içinde farklı lokasyonlarda devam ediyor. Metrobüs istasyonlarında bulunan güvenlik görevlileri, İstanbulkart ile geçişlerde turnikelerin farklı sinyal seslerinden hangi indirimli kart olduğunu bildikleri için kişileri tespit etmek daha kolay olduğunu söylüyor. 65 yaş ücretsiz kartları kullanan genç kişilerin daha çok dikkat çektiğini söyleyen görevliler diğer kartların resim ve kimlik  kontrolü sonucu tespit ederek el koyduklarını iletti. Bu uygulamaya karşı gelen İstanbulkart kullanıcıları denetim ekibi ile hizmet veren kolluk güçleri polis tarafından alınıyor.

Usulsüzlüğün önüne geçmek için mücadele başlatan İETT sıkı denetimlerine devam edecek. Kartını başkasına kullandıran öğrenciye ilk seferinde bir aylık abonman ücreti tutarındaki 85, öğretmen ve yaşlılara ise 125 lira para cezası kesiliyor. Mavi kart, 65 yaş kart ve benzer kategorideki kartlar için ise 205 lira ceza uygulanıyor. İkinci kez kartı başkasına kullandırdığı belirlenen kişi ise 250 lira ceza ödüyor. Bu kullanımın cezai işleminin yanı sıra birde rezilliği bulunuyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder