22 Ekim 2013 Salı

Çağatay Yolda Ailesi Çığ gibi Büyüyor!

 Aile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesine adeta çıkartma yaptı!


1995 yılından bu yana 20 yıldır ekranlarda çizgisinden ödün vermeden, samimi ve sevimli uslubuyla izleyicinin sevgisini kazanan, yeni gezi programlarının ilham kaynağı, başarılı ve sevilen tv Programcısı Çağatay Şahin, 2005 yılında kurduğu Çağatay Yolda Ailesiyle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Her meslek ve yaş grubundan "Aile" adını verdikleri birliktelikleriyle, geziler, etkinlikler, buluşmalar ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan grup son yıllarda kamuoyunda oldukça bilinir ve popüler hale geldi..


Çağatay Şahin'in kurduğu bu sevgi, dostluk ve gezi platformunda, onunla birlikte yollara düşen gezginlerin yeraldığı Ailedeki kişi sayısı şu an 15.000'lere ulaşmış durumda. İşte bu birlikteliğin en güzel örneklerinden birisi de yine gözler önünde. Bu kez aileyi temsilen 220'den fazla kişi soğuk havaya aldırmaksınız, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde buluştu.


Her meslek grubundan ve her yaştan gezginin buluştuğu platformda, geziler üzerine paylaşımların yanı sıra aynı zamanda yeni dostluklar da kuruluyor. Güneydoğu'daki okullara eğitime destek kampanyalarından, açtıkları bilgisayar sınıflarına, hayvan barınaklarına yaptıkları katkılardan, yaşlılarımızın her daim hatırlanması gerekliliğine kadar birçok alanda sosyal sorumluluk projelerini de birlikte gerçekleştiriyorlar.. Hali hazırda huzurevindeki yaşlılarımız için ördükleri "Sevgi Battaniyeleri" kampanyaları da tüm hızıyla devam ediyor.


Çağatay Yolda Programı, şu anda Çağatay Şahin ve Serpil Türkekul tarafından hazırlanıyor. Daha önceleri programın perde arkasında birçok yapımında birçok emekleri bulunan Türkekul artık Şahin ile birlikte ekran önünde. Turizm geçmişi de olan Serpil Türkekul ve Çağatay Şahin, artık kendileriyle ülkemizi ve dünyayı beraber gezmek isteyen gezginlerle birlikte yol alıyorlar. Bu yıl içinde Aile üyeleriyle Küba'ya ve Hindistan Holi Festivaline katılan grup, artık dünyanın dört bir köşesini birlikte keşfediyor.
Gezmeyi sevenlere, gezerken yeni yerler ve yeni dostlar tanımaktan keyif alanlara duyurulur.


Çağatay Yolda Ailesini takip edip, gruba katılabileceğiniz adresler:
www.cagatayyolda.net
www.cagatayyolda.net/forum
https://www.facebook.com/groups/cagatayyolda/
https://www.facebook.com/cagatay.duyuru
http://instagram.com/cagatayyolda


AVRUPA’NIN EN İDDİALI GECE KULÜBÜ ETİLER’DE AÇILIYOR

Türk Pop Müziği’nin iki dev ismi Serdar Ortaç ve Hande Yener her hafta İstanbul’un en yeni, en iddialı gece klübünde program yapacak.  İstanbul’un eğlence hayatına 25 Ekim Cuma akşamından itibaren yeni bir renk, yeni bir heyecan geliyor. Türkiye’nin en büyük lezzet ve eğlence kuruluşlarından BVS Group’un yeni mekanı ‘Sahne İstanbul’ Etiler’de açılıyor.

Bünyesinde, Günay Restaurant, Nossa Costa, Nanna, Paysage, By Balıkçı, Sait Efendi, Balık noktası, Memnuni, Yeniköy İskele Balıkçısı ile Vassiba Yapım ve İletişim Hizmetleri isimli markaları bulunduran BVS Group, eğlence sektöründe oldukça iddialı.BVS Group’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahit Yıldız, yeni bir markayı eğlence sektörüne kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

CUMARTESİLERİ HANDE YENER SAHNE’DE!
“Sahne İstanbul’, Etiler’de bayramdan sonraki ilk Cuma hizmete giriyor. Mekan, göz alıcı dekoru, oldukça ferah oturma düzeni ve en son sistem teknik alt yapısıyla 650 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede. Otoriteler ‘Sahne İstanbul’un Avrupa’da benzerinin olmadığını söylüyor. Açılış gecesinde Serdar Ortaç program yapacak. Serdar Ortaç ayrıca her Cuma akşamı, en sevilen şarkılarını burada söyleyecek ve dansçılarıyla çok beğenilen sahne şovunu gerçekleştirecek.”

Vahit Yıldız, yeni mekanlarının Etiler’in eğlence yaşamına büyük canlılık getireceğine inandığını kaydederek şöyle devam etti: “Sahne İstanbul’da 26 Ekim Cumartesi gecesi ise pop müziğinin kraliçesi Hande Yener sahnede olacak. Hande Yener ayrıca her hafta sonu Cumartesi geceleri, çok beğenilen pop müzik repertuarı ve sahne şovuyla, Avrupa’nın bu en yeni ve en iddialı eğlence mekanının sahnesinde olacak.”




21 Ekim 2013 Pazartesi

AHŞAP YELKENLİLER 25 YILDIR EGE'DE DOSTLUK RÜZGARI ESTİRİYOR

Attila Güvenç
Bodrum (Anayurt)-Önce karada kortej yürüyüşü, sonra denizde ahşap yatların tam 5 gün yarıştığı  muhteşem yelken şenliği  ve ardından kazananların dostluk sevgi gösterileri altında havaya kaldırılan kupaları  ile Bodrum Kupası 25. yılını kutluyor.Dünya'da ve Türkiye'de ara verilmeksizin tam 25 yıldır Yelkenli Ahşap Yatlar arasında yapılagelen yarışlar bu kez gümüş yılına ulaştı.Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 1989’dan günümüze dek yapılmakta olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı,  21-26 Ekim 2013 günleri arasında arasında yapılacak.Yelkenler bu kez; Bodrum Gümüşlük, Turgutreis Kos(İstanköy), Kos(Cos) Leros, Leros Yalıkavak, Yalıkavak Gümşlük karşısı adalar arası ve Yalkıavak etaplarında açılacak ve tekneler sınıflarına göre yarışmış olacaklar.Denizcileri denizde ve karada  gerçekleştirdikleri en büyük şenlik olarak bilinen Bodrum Kupası ( Cup) 25'inci  Gümüş Yılını kutlayacak.Türkiye’nin en kendine has turizm türlerinden Mavi Yolculuğun doğduğu yerde yapılagelen yarışların ev sahibi olan Bodrum, “gulet” diye adlandırırlan ahşap yatları ölümsüzleştirmek için yapıyor yarışları.


Yelkenliler, Palmali Group, Palmarina Bodrum, ve Denizbank ana sponsorluğunda Corendon, Eau Thermale Avéne Güneş Ürünleri, İnternational Yacht Paint destekleri, Bodrum ve Yarımada Belediyeleri, Bodrum Deniz ve Ticaret Odaları, Denizciler Derneği, sektör kurum ve kuruluşlarının katkıları ile 25'inci kez demir alacak bu  sefer de Ege ve Akdeniz'in birleştiği dostluk sularında.Bodrum Kupası'nın (The Bodrum Cup) dünyadaki benzeri  yarışlardan farkı, “mürettebat dışında, teknede yolcular ile de birlikte yapılan” bir kaç yarıştan biri olması. Bu yanıyla The Bodrum Cup, bir spor olayı olmaktan çok, turistik bir faaliyetin içine sporu da katan bir gezi, eğlenti ve şenlik karakteri de  taşıyor. Bodrum Kupası yapılmasını düşünen ve günümüze kadar getiren kurucu ve yaratıcı insan Era Bodrum Yelken Kulubü kurucusu, turizmci Erman Aras ile 25'inci yılda Bodrum Kupası'nı konuştum. İşter deniz şenliği:


The Bodrum CUP, son bir kaç yıldır rotasını uluslararası sulara neden çevirdi.
Erman Aras : Geçtiğimiz çeyrek asırda, The Bodrum Cup’a çeşitli ülkelerden yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Tekrar eden katılımcıları da hesaba katarak, yaklaşık 15 bin kişi The Bodrum Cup sayesinde hem deniz turizmi ve Türkiye’ye özgü ahşap yatlar, hem de Mavi Yolculuk ile tanışma fırsatı buldu. The Bodrum Cup 25 yılda güneyde Köyceğiz Ekincik’ten kuzeyde Didim’e kadar Mavi Yolculuğun temel rotalarında yapıldı. Katılımcı yarışmacılar ve tekneler ile misafirler açısından ilk günden bu yana uluslararası bir organizasyon olarak gelişen The Bodrum Cup, son bir kaç yıldır rotasını da uluslararası sulara çevirdi. Komşu Yunan adaları da yarış kapsamına alındı. The Bodrum Cup Gümüş Jübile yılında da, Kos (İstanköy) ve Leros Adaları’na dümen tuttuktan sonra Türkiye’ye dönecek. 25. Yıl anısına tüm yatçıları buluşturmak adına bu yıl ilk kez misafir yatlarda B.A.Y.K (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) sponsorluğunda IRC sınıfı da yarışlara dahil edildi.


25. Bodrum Cup ve  kortej yürüyüşü:
Erman Aras: The Bodrum Cup’ın 25. Yılı 21 Ekim Pazartesi günü Bodrum’da yapılacak gösteri, şenlikler, ilk kez yapılacak kortej yürüyüşü ve geleneksel kampana çalınma merasimi ardından başlayacak. Yürüyüşe sektöre destek vermek isteyen tüm kurum, kuruluşlar, yelken ve sektör kulüpleri davetli.Müzik ve animasyon grupları ile birlikte her yat ekibinin kıyafetleri, flamaları ve sembolleri ile renkli bir kortej yürüyüşü planlandı. Milta Marina önünden başlayacak kortej İskele Meydanı’nda kokteyl alanında son bulacak. Teknelerin diledikleri ölçü ve şekilde hazırladıkları özgün isim pankartları, yürüyüşün ardından jüri tarafından değerlendirilip en güzel ve özel bulunanlar ödüllendirilecek. Dileyen tekneler kendilerini temsil eden oyuncak, totem, heykel vs formunda bir sembol ile de yürüyüşe katılabilecekler. Bu semboller de jüri tarafından değerlendirilip ödüllendirilecek.


Corendon etabı ile yarışın başlangıcı ve start şöleni:
Erman Aras: 22 Ekim Salı sabahı, Corendon Etabı start öncesi yatların buluşma noktası, bu kez Bodrum Kumbahçe sahili açıkları. Kortej seyrini bu sefer yarışçı tekneler yapacak. Deniz üzerinde görsel bir şölene ve büyük bir hatıra fotoğrafına imza atacak. Bodrum’da bulunan yelkenli veya motorlu tüm tekneler start alanında yarışmacıları uğurlamak için davetli. Burada çekilecek fotoğraflar Türkiye’nin dünya yatçılığındaki önderliğinin belgesi olacaktır. Tüm yatçılar bu fotoğrafta yer almaya davetlidir.


2'nci Etapta Halikarnas Balıkçısı adına yarışılacak.
Erman Aras: 5 Etap, 5 ayrı heyecanın yaşanacağı 25. Gümüş yılı yarışları,Corendon Etabı ile start alacak. İlk günün rotası Gümüşlük. Yatçılar gece Gümüşlük Belediyesi’nin etkinliklerinde konuk olacaklar. Bu seneyi özel kılan sadece 25. Yılı olması değil, bir çok ilklerin yaşanacak olması. Halikarnas Balıkçısı’nın 40. Ölüm yılı olması sebebiyle, 2. Etapta Halikarnas Balıkçısı adına yarışılacak.
Bodrum Kupası Yunanistan ile aramızdaki ilişkilerin gelişmesine yine katkı sağlayacak.


Erman Aras: İkinci Günün sabahı Turgutreis’ten start alacak yatlar geceyi Kos’ta geçirecekler. The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi’ne başvuran Yunanlı dostlarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da komşu adaların The Bodrum Cup rotasına dahil edilmesini arzu ettiler. Bodrum Cup iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yine katkı koyacak. Ana Sponsorumuz Palmali Group Etabında üçüncü gün rotası Leros Adası. Yarışcıları uzun ve zorlu bir parkur bekliyor. Denizbank etabı ile Leros’tan şirin Yalıkavak beldemize ulaşacak yarışmacılar yorgunluklarını Yalıkavak şehir merkezinde ve Palmarina’nın gece etkinliğinde unutacaklar. Bu yılın şampiyonlarını belirleyecek son etap ise Palmarina Etabı. Gümüşlük karşısındaki adalar arasında zevkli bir parkurda yarışacak yatçılar ödüllerini akşam Yalıkavak Palmarinada alacaklar. Barbaros Yatçılığın bu yılki özel ödülü ise Piri Reis Dünya Haritası'nın 500. Yıl Dönümü adına.

Deniz dünyasının en önemli yayın organlarının temsilcileri Bodrum Cup'ta.
Erman Aras: GİSBİR ve Kayık Grubu’nun desteği ile dünyada pek az ülkenin sürdürebildiği ahşap yat yapımcılığının tanıtımı için deniz dünyasının en önemli yayın organlarının temsilcileri Türkiye’ye geliyor. Bölgemiz ziyaretleri içersinde Bodrum Cup Yalıkavak etabına da katılacaklar. Ülkemize gelecek olan basın mensupları arasında; Classic Boat dergisi Editörü Dan Houston, Yachting World Editörü David Glenn, Boote Exclusive Editörü Martin Hager, Boat International Yazarı Bruno Cianci, Nautica Yazarı Luca Sordelli ve Yacht Emirates Yazarı Shaun Ebelthite yer alıyor. Organizasyonu gerçekleştiren Kayık Grubu, ahşap yat sektörünün önde gelen üreticileri, tasarımcıları, mühendisleri tarafından oluşturulmuş bir meslek grubu.
Bodrum CUP Skalite 2013 ödülüne aday.

Erman Aras: The Bodrum Cup, geçmiş 25 yılda gerek Türk, gerekse dünya medyası tarafından yakından izlendi. Sadece genel televizyon ve basın değil, turizm, yatçılık ve deniz sporları ile ilgili uzman medya da her yıl The Bodrum Cup’ı izleyip fotoğraf ve film çeken muhabirler gönderdiler. Bu yazar ve muhabirler sadece Mavi Yolculuk ve deniz turizminin rotaları hakkında değil, ülkenin diğer güzellik ve cazibeleri hakkında da hem bilgilendiler hem de okuyucularına bilgi aktardılar.
The Bodrum Cup, özgün karakteri, başardıkları, ülke, yöre ve deniz turizmine yönelik tanıtım çaba ve katkıları, uluslararası boyutu ile bir turizm olgusu olarak SKAL Club tarafından verilen ‘’Türkiye’nin Turizm Oscarları” olarak kabul edilen SKALİTE ödülüne de bu yıl aday.


GÜMÜŞ JÜBİLE, 25. YIL PROGRAM:
21 EKİM 2013: BODRUM İSKELE MEYDANI
  Brifing Bodrum Belediye Meclis Salonu SAAT 16:00
  Tüm Yat ekipleri Kortej yürüyüşü SAAT 17:30
  Açılış Seremonisi, Kokteyl, konser TRAFO SAAT 19:00
22 EKİM 2013 : 1 CORENDON ETABI (BODRUM–GÜMÜŞLÜK) 13 NM
  Deniz üstü etkinliği, Yelkenli,yelkensiz tüm yatlar SAAT 11:00
  Start SAAT 12:00
  Konser GÜMÜŞLÜK SAAT 21:00
23 EKİM 2013 : 2 HALİKARNAS BALIKCISI ETABI (TURGUTREİS - COS) 9 NM
  Start SAAT 11:00
  Kokteyl , Konser COS SAAT 20:00
24 EKİM 2013 : 3 PALMALİ ETABI (COS – LEROS ) 16 NM
Start SAAT 10:00
25 EKİM 2013 : 4 DENİZBANK ETABI (LEROS – YALIKAVAK) 21 NM
Start SAAT 12:00
Kıyafet Yarışması, Konser PALMARİNA BODRUM SAAT 20:00
26 EKİM 2013: 5 PALMARİNA BODRUM ETABI(YALIKAVAK - YALIKAVAK) 14 NM
  Start SAAT 11:00
  Regatta Ödül Töreni Kokteyl Prolonge,
PALMARİNA BODRUM SAAT 20:30




















17 Ekim 2013 Perşembe

MİSİNA BALIK LEZZET DÜŞKÜNLERİNİ AĞIRLIYOR

Misina Balık Restoran, Anadolu yakasında "dört dörtlük bir balık lokantası" fikrine bir örnektir. Bu işletme, doğal olarak her türlü övgüyü hak ediyor. Bana her gidişimde özelliğimi hissettiren bir lokanta için ne söylesem az, diye düşünüyorum.Şirin, dekorasyonu güzel, insana kendini iyi hissettiren bir ortam. Yine kış döneminde, sigara içmeyi isteyenler için bahçede bir ortam yaratılmış. Bizler sigara içmesek de bahçeyi tercih ediyoruz.

Misina’da yaz veya Kış ayrımı yapamazsınız her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Misina’ nın , masaların birbiriyle iç içe olmadığı,duvarlarında denizden çıkan yıldızlar,deniz kabukları  ve can simitleri ile harika bir dekorasyonu bulunuyor. Havuzu, şırıl şırıl su sesleriyle enfes bir bahçesi var. İlk defa Misina’ya gidecekler için bahçede yemelerini öneriyorum. Misinanın masaları ve sandalyeleri, benim bayıldığım türden, tertemiz masa örtüleri, masaların üzerindeki loş avizeler, harika bir atmosfer yaratıyor.

Misina son derece geniş, iç kısmı ve bahçesi 200 kişi kadar alıyor. Hafta sonlarında inanılmaz kalabalık olduğu için rezervasyonla gitmeniz gerektiğini belirtmek istiyorum. Huzur verici dekorasyonu içinde modern hizmet anlayışına ve ortamın kalitesine hemen tanık olacağınız Misina'da kendinizi Ege'nin bir kasabasında hissedeceksiniz.  Suat Yılmaz, dekorasyonu özenle hazırlamış ve her yerinde parmak izleri bulunuyor. Bahçe de havuzu olması farklı bir atmosfer katıyor mekana ama bir de deniz kıyısında olsaydı? Olmasa da başka bir havası var buranın…

Yaz günlerinde bahçesinde geç saatlere kadar oturmak başka bir keyif. Yaz günleri derken yeni haliyle kış günlerinde de gözde bir mekan bahçe ısıtma sistemiyle ılıman bir havada muhabbetinize devam ediyorsunuz. Öyle kafa tırmalayan bir uğultuyu burada duyamazsınız sanki müdavimleri kendi evlerindeymiş gibi muhabbet eder birbirlerini tanır.

O ortamı yaşamadan anlayamazsınız. Misina’nın sahibi Suat Yılmaz çok misafirperver alçak gönüllü bir dostumdur. Çalışanlarına prensiplerini öyle bir aşılamış ki kendisi olmasa bile kapıdan içeri adımınızı attığınızda güler bir yüz ile yanınıza hemen geliverir,  “Hoş geldiniz” diyerek istediğiniz masaya kadar size eşlik eder. Daha Misina’nın bahçesine adım attığınızda kendinizi çok rahat ve güvende hissedersiniz. Servis her zaman etkilemiştir beni…

Bu kalabalığa karşın, rakı bardağınız boşaldığı anda dolar, garsonların gözü sizin üzerinizdedir. Garsonlar deneyimli, takipçi, bilgili, yönlendiricidir. Size servis veren garson, sizin bir garsondan beklediğiniz tüm özelliklere sahip, tek kelimeyle size hizmet için oradalar. Müşteri kitlesi varlıklı, iyi yemekten hoşlanan dost insanlardan oluşuyor. Misina Balık’ ın Aşçıları, Ayvalık-Cunda kökenli. Dolayısıyla ot ve yeşillik açısından zengin bir menü sunuyorlar. Bu yemekleri yaratan mantık ve zihniyet önünde yerlere kadar eğilip şükretmek istiyorsun…

Buraya her geldiğimde ana yemek öncesi mezelerle doyuyorum o kadar lezzetli ki…  Lakerdanın iyisi, torikten olur derdi bana dayım. Benim zevkime göre de yumuşak, pamuk gibi, ağızda eriyen bir kıvamda zeytinyağlı soğan ile masama kadar geliyor. Patlıcan salatası da benim ağız tadıma uygun mezelerden. Güveçte karides vazgeçilmezim. Kalamar kızartma masamda olmazsa olmazım. Bunların yanında sunulan mısır ekmeğini, kendi başına, sanki yemekmişçesine yiyebilirsiniz. Müthiş kıvamlı, doyurucu ve harika bir ekmek.

Beni tanıyanlar iyi bilir tam ot düşkünüyüm. Salata benim için olmazsa olmazdır her zaman soframda isterim ama Misina’ da gelen salatayı evimde istesem de yapamam. Otların lezzet nüanslarını anlamak için, delice tıkınmak yerine, azar azar, doymadan yemenizi ve biraz daha fazla çiğnemenizi öneriyorum. Mevsimine göre birçok yeşillik çeşidini burada bulabilirsiniz. Ankara çubuk turşusu da bura da her zaman var. Ege’den getirdiği yeşil zeytin,  zeytinyağı içinde, kekikli limonu da yanında dediğim gibi Misina’nın mezeleri yetiyor. Balık olarak barbunya terciğimdir ama Suat dostuma ne tavsiye edersin diye sorarım? Seçenek o kadar çok ki ne yesem diye insanın kafası karışıyor.

Misina’ da Neler var?
Ara Sıcaklar
Jumbo' lu Kalamar Izgara, Kalamar Dolma Izgara, Naturel Balık Köfte Izgara, Misina Balık Kebap, Rum Böreği, Balık Dolma, Pavurya Bacağı, Misina Merzane, Balıklı Pazı Böreği, Fırında Kabak Çiçeği, Tekir Pane, Girit Usulü Deniz Mahsulleri, Pazılı Börek, Kalamar Tava, Misina Fırında Levrek Beğendi, Somon Risto, Misina Soslu Levrek Sarma, Ege Otlu İskorpit Balık, Fener Beğendi, Fener Çöp Şiş…

Misina Specialler
Sakızlı Ahtapot Güveç, Somon Risotto, Kiremitte Ege Otu, Misina Ot Müjver, Girit Böreği, Misina Volkanik, Fish Fingers, Misina soslu Levrek Sarma, Ahtapot Izgara, Safran Soslu Balık Buğulama, Karidesli Enginar Beğendi, Misina Kabuklu Güveç,  Kalamar Jumbo Şiş, Girit Lakerdası, Misina soslu Levrek Sarma, Safran Soslu Balık Buğulama, Karidesli Izgara Mantar, Tahin Soslu Jumbo Karides…

Deniz Mahsullü Mezeler
Kalamar Izgara, Levrek Pazı, Ahtapot Söğüş, Pazı Böreği, Girit Lakerdası,  Soğanlı Levrek Sarma,  Balık Pastırması, Balık Köftesi, Yengeç Bacağı…

Otlar
Mevsimine göre Isırgan otu, kuzu kulağı, deniz börülcesi, pancar otu, tatlı radika, turp otu, kuş otu, cibes otu, zoho, deniz fasülyesi, madımak, şirken otu, börülce, labada, ebe gümeci, hoşkıran, su teresi, tavşan otu, hodan gibi birçok yeşillik çeşidini burada bulabilirsiniz.

Burası bir balık lokantası olduğu halde, Mart aylarında size KAZ yemeklerini de sunuyor. Mart ayı başlarında geleneksel hale gelen “Kars-Ardahan Kaz Haftası” düzenleniyor. Suat Beyi’ nde, Kars Ardahan’ın memleketi olması nedeniyle kaynağından lezzeti Misina’ ya taşıyor. Burada “kaz güveci”, “kaz mantı”, “kaz tandır” ve “bulgur pilavlı kaz” yemeklerini keyifle tadabilirsiniz. Yemeğin yanında özel kızılcık şerbeti de harika gidiyor.

Misina Balık Restoran’ a, gitmediyseniz balık lezzeti adına çok büyük bir kayıp yaşıyorsunuz demektir…

Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant


15 Ekim 2013 Salı

Başaran Ulusoy Türsab’ a bir armağan…


YİNE, YENİ, YENİDEN…
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği 41. yaşında yeni bir Genel Kurula gidiyor. Seçimlere sayılı günler kala başkan adayları çıkmaya başladı. Aday olmak her acenta sahibinin doğal hakkı.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin 2013 yılı içerisinde gerçekleşecek olan 21.Dönem seçimlerinde Genel kurulda  aday olacak aday adayları kulis ve Loby çalışmaları yaparak aday olacaklarını şimdiden duyurmaktalar.

Adaylar Türsab’ da neler yapacağını projelerle duyurmaya başladı. Adaylar yurt genelinde ziyaretler yaparak “ büyük maliyetler harcayarak“ acentaları ziyaret ederek kendi analizlerini ve kısa ve uzun vadede gerçekleşecek projelerini açıklıyorlar.Her seçim dönemi geldiğinde, birlik çatısı altında bulunan acenta sahipleri, başkan adayı olarak başkanlık yarışı sonunda bayrak devri istiyorlar. Adaylar köşe bucak geziyor en ücra köşeye kadar giderek tanıtım yapıyorlar. Başkan seçilecek aday, ekibiyle birlikte o koltuğa oturma heyecanı ile yaşıyor. Toplantılarda gülen yüzleri hesaplayıp sonrasında ne kadar oy oranım var diyerek, kaçı sandıkta değişir analizini yapıyorlar.

Bir de gerçekte marka bir başkan var. TÜRSAB Başkanlığı’na Başaran Ulusoy adı çok özdeşleşti. Başaran Ulusoy, ünlü Ulusoy Ailesi' nin bir ferdi ve 7 dönemdir Türkiye Seyahat Acentaları Birliği' nin (TÜRSAB) Başkanı olarak Türsab’ın 41. Yılında 41 kere maşallah diyecek. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, 7 Bini aşan üyesi ve 21 adet Bölge Yürütme Kurulu Teşkilatı ile, ülke turizminde söz sahibi bir kurumdur. Türsab üye acentalarının birliğine ve başkanı Başaran Ulusoy’a, inancı ve güveni sonsuzdur.


Türsab bir hizmet birliğidir. Lafta değil, özde hizmet yeridir. Her toplantıda meyva veren ağaç taşlanır misali  eleştiri okları uzaktan başkana neden çevrilir? Eleştirdiğiniz Başkan, Başkanlık süresince hiç mi alkışlanacak projelerin altına imza atmadı? Bildiğiniz üzere sayısız hizmetleri bulunmakta… Başaran Ulusoy’ da  bu hizmet aşkı olduğu sürece ve ortaya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ ne güven verecek aday ve adaylar çıkmadığı sürece yıllardır emek verdiği kurumu bırakmayacağı düşüncesindeyim.


Başaran Ulusoy’ un tekrar aday olması durumunda çok açık ara farkla kazanacağını söyleyebilirim. www.turizminsesi.com’ un yaptığı tarafsız online ankette Başaran Ulusoy önde gidiyor. Bir insan sabah akşam, gece gündüz demeden nasıl bu kadar çalışır anlamak mümkün değil. Özel hayatını ve evinin yolunu nerdeyse unutmuş var gücüyle Türsab ve Türkiye’ yi tanıtmak için çalışıyor. Ne zaman arasanız telefonun ucunda yada Türsab’ ta odasında bulunuyor. Ancak bir tek seyahat sırasında, uçakta  ulaşamazsınız  o zaman da başkanlık sekreteryasına not bırakabilirsiniz.


TÜRSAB  Başkanı, 7 dönemdir  acentalara başkanlık yapmaktadır. Son 2 dönemdir “artık gelecek yıl yokum” diyerek köyüme gideceğim diyen başkanı, acentaları başkan bizimle kal başımızda bulun mesajı vererek tekrar yönetime getirmek istemektedir. 21. dönem genel kurulunda birlik üyeleri Başkan bizi bırakma diyerek Türsab’ ın başında görmek isteyeceklerdir. Başkan köyüne gitme şehirde bizimle kal diyen acentalar çoğunlukta olursa başkan birlik üyelerini kırmayacak birliğin başkanı olarak devam edecektir diye düşünmekteyim.


Türsab’ ta Başaran Ulusoy  köyüne gitmeyip ben buradayım derse aday olmayacağını söyleyenler  havada uçuyorsa da, Başaran ULUSOY’ un TURSAB’ ta daha yapacak çok işi olduğunu söyleyebilirim.


Başaran Ulusoy Türsab’ a bir armağan…
İnternet ortamında kaçak çalışan acentalara savaş açarak acentaların hakkını koruyacaktır. Belki de müzelerin kasalarını, girdi çıktılarını elektronik ortamda bir çatı altında toplayan Ulusoy,  acentalar içinde aynı şeyi yapacaktır. Fax çek, mail at, haberdar et dönemi kapanacaktır. Sorunları olan acenta sorununu  elektronik havuza atarak hemen cevap alacaktır. İlerici ve yenilikçi bir Yönetim Kurulu ile, acentalar sorunlarını yönetim katına daha hızlı bir şekilde ulaştırır.


Yeni atılımlarla ulusal turizmi canlandıracak birlik sinerjisi oluşturmaya gayret eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği verimli bir örgütsel yapıya ulaşarak yeni dönemde hızla kendini yenileyip üye acenteleri ile büyüyecektir. Başaran ULUSOY’ un büyük bir marka olduğunu ve bu markayı da kendisinin çok iyi yönettiğini iyi bilmeniz gerekiyor. Bence Başkan Ulusoy’ un karşısında olmak yerine,  yanında projelerle birlikte,  birliğinize sahip çıkmak gerekir, birlikten güç doğar diyorum. Acentalar seçimlere el birliği ve destek ile birlik çatısı altında demokratik bir seçime gider düşüncesindeyim.Turizm, Türkiye’nin geleceğidir …




TÜRSAB'tan seyahat acentalarına "künye" uyarısı


TÜRSAB, kaçak acenta faaliyetlerinin önüne geçmek ve haksız rekabeti ortadan kaldırmak için seyahat acentalarının internet sitelerinde künye bilgilerine yer vermesi gerektiğini duyurdu. Örnek künye formunu da internet sitesinden paylaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'tan yapılan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz...

Değerli Üyelerimiz;
İnternet siteleri üzerinden yürütülen seyahat acentalığı faaliyetlerinde kaçak faaliyetlerin önüne geçmek, tüketicilerin kaçak faaliyetlere maruz kalmamalarını sağlamak ve üyelerimizin haksız rekabete uğramamalarını teminen internet sitelerinizde Seyahat Acentanızın künyesine yer verilmesi hususunda yaptığımız duyurular malumlarınızdır.

Ancak Kaçak Faaliyetlerle Mücadele Departmanımızın yaptığı incelemelerde pek çok üyemizin bu hususa uymadığı görülmüştür.

Bu nedenle, aşağıda örneği bulunan Seyahat Acentası künyesine web sitelerinizde yer verilmesi hususunda dikkatlerinizi bir kez daha çekeriz.

Diğer yandan; üyelerimize ait olup seyahat acentası unvanından farklı bir isim kullanılan ve satış, pazarlama, tanıtım v.s. yapılan her internet sitesinde (örneğin www.tatilpekguzel.com) söz konusu künye modelinin bulunması gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

KÜNYE ÖRNEĞİ

Şirket Ünvanı: .......Turizm Organizasyon Ticaret Ltd. Şti.

Seyahat Acentası adı: ......Turizm Seyahat Acentası

TÜRSAB Belge Numarası: A-.......

Yayın Sorumlusu:....... ......

Ticaret Sicil No: 999999/999999

Adres: ........ Caddesi, No:999 Kat:9 Daire:9 Harbiye-İSTANBUL

Telefon: 00 90 212 999 99 99

Elektronik İletişim Adresi: destek@.....turizm.com

Yetkili Denetim Mercii: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB

14 Ekim 2013 Pazartesi

Kurban Bayramı namaz saati

Kurban Bayramı namaz saatiBayram namazı Ankara'da 07.39, İstanbul'da 07.56, İzmir'de 08.00'de kılınacak.15 Ekim 2013 Salı günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı Namazı saatleri açıklandı.

İşte İl İl Kurban Bayramı Namazı saatleri..  
Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki Kurban Bayramı Namazı saatleri şöyle:
Adana: 07.25
Adıyaman: 07.14
Afyonkarahisar: 07.47
Ağrı: 06.58
Aksaray: 07.32
Amasya: 07.28
Ankara: 07.39
Antalya: 07.44
Ardahan: 07.01
Artvin: 07.05
Aydın: 07.56
Balıkesir: 07.59
Bartın: 07.44
Batman: 07.03
Bayburt: 07.10
Bilecik: 07.51
Bingöl: 07.07
Bitlis: 07.00
Bolu: 07.45
Burdur: 07.46
Bursa: 07.55
Çanakkale: 08.05
Çankırı: 07.37
Çorum: 07.32
Denizli: 07.51
Diyarbakır: 07.07
Düzce: 07.47
Edirne: 08.07
Elazığ: 07.12
Erzincan: 07.12
Erzurum: 07.05
Eskişehir: 07.48
Gaziantep: 07.17
Giresun: 07.18
Gümüşhane: 07.13
Hakkari: 06.52
Hatay: 07.21
Iğdır: 06.54
Isparta: 07.45
İstanbul: 07.56
İzmir: 08.00
Kahramanmaraş: 07.19
Karabük: 07.42
Karaman: 07.34
Kars: 06.59
Kastamonu: 07.37
Kayseri: 07.27
Kilis: 07.18
Kırıkkale: 07.36
Kırklareli: 08.04
Kırşehir: 07.33
Kocaeli: 07.52
Konya: 07.38
Kütahya: 07.50
Malatya: 07.15
Manisa: 07.59
Mardin: 07.04
Mersin: 07.28
Muğla: 07.53
Muş: 07.03
Nevşehir: 07.30
Niğde: 07.29
Ordu: 07.20
Osmaniye: 07.22
Rize: 07.10
Sakarya: 07.50
Samsun: 07.27
Siirt: 07.00
Sinop: 07.33
Sivas: 07.22
Şanlıurfa: 07.11
Şırnak: 06.57
Tekirdağ: 08.02
Tokat: 07.25
Trabzon: 07.13
Tunceli: 07.11
Uşak: 07.51
Van: 06.55
Yalova: 07.54
Yozgat: 07.31
Zonguldak: 07.46.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da ise bayram namazı 07.30'da kılınacak.

Bayram çikolataları Marie Antoinette Chocolatier’den



Çikolatayı aşka dönüştüren Marie Antoinette Chocolatier, bayramda da lezzet tutkunlarını en özel tasarımlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Marie Antoinette Chocolatier, “Türk kahveli trüf ve fıstıklı lokumlu çikolatasıyla”yla bayramınızı tatlandırıyor.El yapımı çikolatanın özel adresi Marie Antoinette Chocolatier sevdiklerinize Kurban Bayramı’nda hediye edebileceğiniz büyüleyici  lezzetler sunuyor. Çikolatalarını yaban kirazı, çilek, fıstık, badem, hindistancevizi, portakal, orman meyveleri, altınçilek, mocha, limon, fındık ve menekşe ile zenginleştiren Marie Antoinette Chocolatier’in baskılı ve melek çikolataları, detaylarla süslü kutularıyla birlikte sevdikleriniz için  tercih edeceğiniz zarif birer bayram hediyesi oluşturuyor.

Çikolata tutkunları bu bayram da Marie Antoinette Chocolatier’nin bayrama özel çikolataları ile buluşarak bayram neşesini ikiye katlıyor. Enfes Türk kahvesi ve fıstıklı lokumun dayanılmaz uyumu bu kez el yapımı çikolatalarda bir araya gelerek geleneksel bayram atmosferini en güzel şekilde yansıtıyor. Sevdiklerinizle ağız tadıyla bir bayram geçirmenin yolu  Marie Antoinette Chocolatier’nin Nişantaşı’ndaki masalsı dünyasına uğrayıp gerçek çikolatanın büyüsüne kapılmaktan geçiyor.

El yapımı çikolatada İstanbul’un en iyisi olma iddiasını taşıyan çikolata butiği Marie Antoinette Chocolatier’ın çikolata tutkunlarının rüyalarını süsleyen çok özel tatları tıpkı birer mücevher kadar şık ve aşk kadar da lezzetliler. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan günlük olarak hazırlanan el yapımı çikolataların hammaddesi Belçika’dan geliyor. Buna Paris’ten gelen meyve özleri ve süslemeler ekleniyor. Marie Antoinette Chocolatier’da başta Ekvator olmak üzere Venezuela, costarica, Peru gibi tropik yağmur alan bölgelerde yetişen Theobrama Cacao ağacından özenle seçilmiş çekirdekler kullanılıyor.

Etihad üçüncü çeyrekte 3 milyon yolcu taşıdı




Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine (Q3 2012: 1,3 milyar dolar) oranla gelirlerini yüzde 11 arttırdı ve 1,4 milyar dolar rekor ciro elde etti. Yolcu sayısını da yüzde 11 oranında artıran şirket, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde 3.04 milyon seyahat severi ağırladı.  Doluluk oranında ise yüzde 81’lik bir oran elde eden şirket bugüne kadarki en güçlü üçüncü çeyrek performansını sergiledi. Kargo gelirlerini de yüzde 39 oranında artıran Etihad Havayolları toplamda 244 milyon dolar gelir elde etti. Kapasitesini sürekli yükselten Etihad Havayolları, tüm yıl karlılık oranında üçüncü yıl da başarıyla devam ediyor.

Etihad Havayolları ücretli yolcu kilometre rakamını yüzde 10 oranında artırarak 2013 yılının 3. çeyreğinde 1.03 milyar dolar elde etti. Etihad Havayolları’nın ortak uçuş ve işbirliği anlaşmalarının da etkisiyle elde ettiği ücretli yolcu kilometre verileri ise bu rakamın yüzde 23’ünü oluşturdu. Şirketin üçüncü çeyrek cirosunun 247 milyon doları da yine bu anlaşmalardan elde edildi ve işbirliği anlaşmaları sayesinde yolcu sayısında da yüzde 11 oranında bir artış sağlandı.  

Etihad Havayolları’nın üçüncü çeyrekte başarılı bir performans sergileyerek tüm yıl boyunca karlılığını sürdürdüğünü belirten Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, bu dönemin kapasite artırımı ve fiyat rekabetine denk geldiğini belirtti. Ramazan ayında yaşanan seyahat durgunluğunun da böylece telafi edildiğini belirten Hogan, “İş ortaklarımızın katkılarından dolayı oldukça mutluyuz. Bu çeyrekte de ortaklık kurma stratejimizi geliştirerek sürdürdük. Bu çerçevede Hindistan havayolu şirketi Jet Airways’den yüzde 24 oranında hisse satın aldık. Sırbistan’ın şu anda Jat Airways adıyla hizmet veren ulusal havayolu şirketi Air Serbia’nın yönetimini 5 yıllığına devralmak üzere Sırbistan Hükümeti ile bir anlaşma imzaladık. Virgin Australia’da bulunan yüzde 10.5 oranındaki hissemizi yüzde 17.4’e çıkardık ve South African Airways, Air Canada, Belavia ve Korean Air ile de ortaklık anlaşmaları imzalayarak 46 iş ortağımızla dünyada 375 farklı güzergaha ulaşım sağlayan tek Ortadoğulu havayolu şirketi olduk” şeklinde konuştu.

Etihad Havayolları 2013 yılının üçüncü çeyreğinde Abu Dhabi ve Yemen’in ticari başkenti Sana’a arasında sefer düzenlemeye başladı. Diğer rotalarda da ekstra uçuşlar ve daha büyük uçaklar aracılığıyla kapasite artırımına giden şirket, bir dar gövdeli Airbus A320, bir geniş gövdeli Boeing 777-300ER ve bir adet de kiralık Airbus A330’u filosuna kattı. Etihad Cargo ise yük taşımacılığında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 41’lik bir artış elde ederek 132 bin 448 ton yük taşıdı.


ALİ OCAKBAŞI CITY’S MAHALLE’DE



Kebap algısına farklı bir soluk getiren, özgün ve geleneksel yemek kültürü ile klasik kebap restoranı anlayışına modern bir yorum getiren Ali Ocakbaşı, Karaköy ve Nişantaşı City’s Mahalle’de lezzet severlerle buluşuyor. Birbirinden lezzetli tatlarıyla 7’den 70’e her kesime hitap ederken kebap ve et kültürüne modern dokunuşlarla farklı bir soluk getiren Ali Ocakbaşı, City’s Mahalle’de iştah kabartan menüsü ile göz dolduruyor. Özel tatları ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Ali Ocakbaşı’nın Nişantaşı şubesi, Mahalle’nin tarzına uygun olarak oluşturulan menüsüyle hizmet veriyor. Ali Ocakbaşı’nın menüsünde yer alan mekanın da adını taşıyan klasik Urfa ve Adana’dan farklı, özel olarak hazırlanan Ali Kebap, Patlıcanlı Kebap, Zırh Kebabı, Ali Köfte, Kaburga gibi birbirinden lezzetli kebap ve ızgara alternatiflerinin yanı sıra Kuzu Şiş, Piliç Şiş, Piliç Kanat farklı sunumlarla misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Mekanın taş fırında pişirilen pide menüsünde ise; Cıvık, Patlıcanlı Pide, Kuşbaşı-Kaşarlı Pide, minik atıştırmalık Semsek, fındık lahmacun Bardak Altı gibi seçenekler yer alıyor. Kebapların eşsiz tadının özel taş fırında taze olarak pişirilen lavaşlara sarılarak modernize edilmiş dürüm seçenekleri de Ali Ocakbaşı’nın spesiyalleri arasında yer alıyor. En ince ayrıntıyı düşünen mekanda formuna dikkat edenler için ise kepekli lavaş seçeneği de bulunuyor. Mekanın menüsünde, tatlarıyla olduğu kadar görünümleriyle de dikkat çeken salatalar, porsiyonlarının büyüklüğüyle de oldukça doyurucu… Salata menüsünün spesiyalleri arasında; Ali Salata, Efe Salata ve Şaşlık Salata öne çıkarken; Tulum Salata, Ezme Salata gibi farklı alternatifler bulunuyor. Lezzetli kebap, pide ve et yemek için vazgeçilmez olan mekanın tatlı menüsü de baştan çıkarıcı. Sipariş üzerine kavrularak hazırlanan peynirli irmik helvası tadı kadar görünümüyle de baş döndürüyor. Kebap kültürünün vazgeçilmez lezzeti közde pişirilen künefe de her damak zevkine hitap ediyor.Mahalle’nin renkli ambiyansına uygun olarak özel olarak tasarlanan dekorasyonuyla dikkat çeken Mahalle Ali Ocakbaşı, her gün 11.00–22.00 arasında misafirlerini lezzet dolu bir yolculuğa çıkarırken, özel olarak hazırladığı menüsüyle, mekana gelme fırsatı bulamayan müdavimlerine paket servis de yapıyor.





Reis Gıda, 3 kıtaya ihracat yaparak, Türkiye’nin kuru gıda ürünlerini dünyaya tanıtıyor



Ülkemiz kuru gıda sektörünün lider firması Reis Gıda, dünya pazarlarına yelken açtı. 32 yıldır kuru gıda sektörüne yön veren Reis Gıda, Amerika’dan Almanya’ya, Azerbaycan’dan Dubai’ye 20’ye yakın ülkeye ihracat yaparak, Türkiye’nin kuru gıda ürünlerini (pirinç, mercimek, nohut, bulgur çeşitleri vb) dünyaya tanıtıyor. Gelecek 5 yıl içinde ise, ihracatı 5 kat arttırmayı hedefliyor.
Son 2 yıldır, ek makine parkuru ve teknolojik altyapıya yatırım yapan Reis Gıda firması; İstanbul ve Kastamonu’daki fabrikalarında yaklaşık 3.5 milyon dolarlık yatırım yaptı ve yatırım yapmaya devam ediyor.


Reis Gıda’dan, yurtdışında markalaşma süreci
Reis Gıda’nın ülkemizin ardından, yurtdışında markalaşma sürecini başarıyla hayata geçirmekte olduğunu kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: “Reis Gıda olarak, daima daha kaliteli, daha güvenli, en uygun fiyata ürünlerimizi tüketicilerimize sunuyoruz. 1994 yılından bugüne, araştırma kuruluşları tarafından yapılan anketlerde, markalı ürün olarak her zaman ilk sıradaki yerimizi koruduk. Aldığı ödülleri ve tüketicinin takdirini her şeyin üzerinde tutan Reis Gıda, sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da sektöründe lider markalar arasında yer alacaktır. İhracat yaptığımız ülkelerde de markalaşma sürecini başarıyla hayata geçirmekteyiz. Özetle, ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürülebilir kalite anlayışla  “Türk Gıda Kodeksine”  ve TSE Standartlarına uygun üretim yapıp, en üstün kaliteyi tüketicimize sunmayı ilke edindik. Ürünün tarladan sofraya gelene kadar üretimin her aşamasında izlenip, kontrol edilerek gıda güvenliğini sağlayan bir sistem içerisinde üretim yapmaktayız.  2013 yılında, ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürülebilir kalite anlayışı ile “TSE KALİTE ÖDÜLÜ”ne layık görüldük. Reis Gıda olarak, dürüstlüğümüzden hiçbir ödün vermeden, her zaman tüketicilerimizi düşünen bir marka olarak kalmayı hedefliyoruz. Yalnızca iş alanındaki faaliyetlerimizle değil, toplumsal destek çalışmalarımızla da sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite konusunda sosyal sorumluluk çalışmalarımız halen devam etmektedir.  “Geleneksel Lezzetler, Sağlıklı Nesiller” sloganı ile sağlıklı bir toplum için çaba sarf edeceğiz.  Çiftçimizin, karlı ürün satması için destek olacağız. Tüketicimizin, kaliteli ürünü daha ucuza tüketmesi için tüm imkanları değerlendireceğiz. Şu an, ‘Reis Kalite Garantisi’ ile yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerimize hizmet veriyoruz” dedi.

Taşköprü Sarımsağında, 'İyi Tarım Uygulama Projesi' 2014'de başlıyor
Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için "iyi tarım uygulamaları" ile “yerli sarımsak tohumu” ekimi yapılması gerektiğinin altını çizen Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kastamonu Taşköprü’deki sarımsak işleme tesisini, doğduğum topraklara yatırım yapmak ve bölgedeki sarımsakların nehirlere dökülmesini engellemek için, yaklaşık 14 yıl önce hiçbir teşvik ve destek almadan tek başıma kurdum. Tesisimizin açıldığı yıl, yeni mahsul ürününü 29 kuruşa satmak zorunda kalan Taşköprü sarımsak üreticisi, aynı yıl tesisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte, aynı sarımsağına 3 TL'den alıcı buldu. Bir ürünü işleyerek satarsanız, bir fiyat istikrarı olur. Bizde, yıllarca zarar eden Taşköprü sarımsak üreticisine kar ettirmemizden dolayı mutluyuz. Reis Gıda Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi olarak, coğrafi işarete sahip yerli Taşköprü sarımsağına ait, yerli sarımsak tohumu projesini hayata geçiriyoruz. Birinci etapta, 2014 yılı şubat ayında, 50 dönüm arazi üzerine ekim yapılacak ve her yıl ekim alanları arttırılacaktır. Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak sosyal sorumluluk projemizi devam ettireceğiz. Taşköprü sarımsağının ülkemiz sarımsak ihtiyacının %50’sini karşılamasını, ayrıca dış pazarda da rekabet edilebilir fiyatlar ile daha fazla ihracat yolunun açılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  

Bayramda İstanbul’da kalanlar için, Haliç manzarasında kahvaltı keyfi Kapory’den!



E-ticaret alanında “önce gör, sonra öde” mantığıyla, her zevke uygun fırsatlar yaratan Kapory, bayramda İstanbul’da kalan konuklar için eşsiz Haliç manzarasında ön ödemeli kahvaltı keyfi sunuyor.


Online İşler A.Ş.’nin Türkiye’yi yepyeni bir iş modeli ile tanıştıran devrimi Kapory, günlük olarak sunduğu avantajların yanı sıra, şehrin eşsiz manzaralarında sunduğu uygun fırsatlarla öne çıkıyor. Eğitimlerden turizme, güzellik ve bakımdan restoranlara kadar birçok farklı markanın hizmetlerini büyük indirim avantajlarıyla üyelerine sunan Kapory, ön ödemeli alışveriş ile kullanıcılarına indirim opsiyonuna ulaşma fırsatı sunuyor.


Farklı kategorilerde sayısız marka ile işbirliğine imza atan Kapory, Beyoğlu'nun göbeğinde yer alan Teras 6’da muhteşem Haliç manzarası ile İstanbulluları ve İstanbul'u ziyaret eden konukları keyifli bir kahvaltıda ağırlıyor. Bayramı İstanbul’da geçirecek konuklara, güzel havada sunduğu geniş kahvaltı menüsünde, peynir ve şarküteri çeşitlerinden reçellere, zeytinyağlıdan yumurta alternatiflerine kadar sayısız lezzet bulunuyor. Kapory kullanıcıları fırsata, 30 TL yerine 13.90 TL’ye ulaşabiliyor!



DÜNYA IK ZİRVESİNDE ÇELEBİ KONUŞULDU



EMERGİNG MARKETS HR SUMMİT 2013’DE ÇELEBİ VE IK UYGULAMALARI ELE ALINDI
İnsan Kaynakları’nda dünyanın en prestijli zirveleri arasında yer alan Emerging Markets HR Summit 2013’te, Çelebi ve IK uygulamaları da ele alındı. 3-4 Ekim 2013 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirilen zirvede, Çelebi Havacılık Holding Global İK Başkanı Derya Tekin Yusuf, konuşmacı olarak yer aldı.

1-2 Ekim 2013 tarihlerinde ön zirvelerin gerçekleştirildiği Emerging Markets HR Summit 2013, İngiltere’nin başkenti Londra’daki The Waldorf Hilton’da gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından binlerce temsilcinin yer aldığı Emerging Markets HR Summit 2013’ün odağında; Çin, Hindistan, Rusya ile Asya'nın diğer bölgelerinde, Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika da dahil olmak üzere, yükselen pazarlar yer aldı. Coca Cola’dan Marks & Spencer’a, BP’den ING Bank’a ve Unilever’den HP’ye kadar birçok global markanın yöneticilerinin yer aldığı zirveye, Türkiye ve sivil havacılık sektörünü temsilen de Çelebi Havacılık Holding Global İK Başkanı Derya Tekin Yusuf katıldı.

Zirve’nin final gününde konuşan Derya Tekin Yusuf, “Organizasyonel Kabiliyetleri Geliştirmek İçin Efektif Performans Yönetim Sistemleri: Yüksek Performans Sağlamak ve Şirkete Efektif Geri Dönüş Sağlamak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 1958 yılında 1 merdiven 5 işçi ile kurulan Çelebi’nin bugün Türkiye’nin dışında uluslararası 6 iştirakinde 6.500 çalışanı ile global bir marka olduğuna dikkat çeken Derya Tekin Yusuf, farklı ülke ve kültürlerde yakaladıkları başarıların kaynaklarından biri olan İK uygulamalarına değindi. Derya Tekin Yusuf tarafından aktarılan Çelebi’nin örnek IK uygulamaları, Emerging Markets HR Summit 2013’ün en çok ilgi çeken ve konuşulan konuları arasında yer aldı.

Sağlıklı Et İçin ‘Yetkinlik’ Arayın!



Mahallenin Kasabı’nın Kurucusu Hakan Yangın, Kurban Bayramı öncesi sağlıklı et seçimi konusunda soru işareti olan tüketicileri rahatlatacak tüyolar verdi. Yangın, tüketicilere “Etinizi güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden alın. Üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreci izlenebilir, kesim raporu bulunan ürünleri tercih edin. Etinizi en az 24 saat bekletmeye özen gösterin. Etinizin renginin pembe ile kırmızı arasında olmasına dikkat edin” uyarısını yaptı


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sofralarına koyduğu etin güvenirliğinden emin olmak isteyenler için işin uzmanından tüyolar geldi. Nostaljik mahalle kasabı konseptini modern dokunuşlarla büyükşehire taşıyan ‘Mahallenin Kasabı’nın Kurucusu Hakan Yangın, tüketicilere “etinizi güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden alın. Yetiştirilmesinden size ulaşmasına kadar geçen tüm süreçleri izlenebilir, kesim raporu olan ürünleri tercih edin” uyarısı yaptı.


Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin mutlaka etin nereden geldiği, hangi koşullarda saklandığı ve nasıl satışa sunulduğu gibi konularda bilgi sahibi olması gerektiğini, bunun için de et alışverişlerinin güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden yapılmasının önemini vurgulayan Yangın, “Dudullu Şerifali’de ilkini hayata geçirdiğimiz kasap dükkanı zincirimiz ‘Mahallenin Kasabı’nda satışa sunduğumuz etlerin alındığı hayvanları biz çiftliğimizde üç aylıktan kesimine kadar takip ediyor ve etin yolculuğunu biliyoruz. Bu sayede etlerimizin güvenirliğinden emin olabiliyoruz” dedi.


Sağlıklı et satın almak için tüyolar..!
Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin doğru seçimler yapabilmesi için de Kurban Bayramı öncesi tüketicilere şu yararlı tüyoları verdi:

Eti en 24 saat beklettikten sonra tüketmeye özen gösterin.
Etinizin rengi pembe ile kırmızı arasında olmalıdır. Et hava ile temas edince bir miktar kararır ama bu kırmızı rengini bastırmamalıdır.
Çok koyu renk eti almayın.
Etinizi kıyma olarak tüketecekseniz mutlaka kıyma işlemini gözünüzün önünde yaptırın. Seçtiğiniz etin makinada kıyıldığından emin olun.
Yetkinlik belgesi olan kasap dükkanlarından alışveriş yapmaya özen gösterin ve usulüne göre kesim yapıldığına dair belgesi olan etlerden satın alın.