16 Aralık 2015 Çarşamba

Emirates’in, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı günlük seferleri başladı

Emirates İstanbul’daki ikinci uçuş noktasını gururla kutluyor
Airbus A330-200 model uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı seferlerine başlayan Emirates, bu havalimanında geniş gövdeli bir uçakla hizmet veren tarifeli ilk ve tek havayolu şirketi oldu. Yeni başlayan uçuşlarla İstanbul, Londra ve Tokyo'nun ardından, Emirates'in aynı şehir içinde iki farklı havalimanından sefer yaptığı üçüncü uluslararası şehir konumuna geldi.Emirates Havayolu’nun, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na başlattığı günlük seferlerin ilki, 15 Aralık 2015, Salı akşamı gerçekleşti. Dubai’den gelen uçak indikten sonra su taklarıyla karşılandı. Emirates Havayolu ve ISG yetkililerinin ve davetlilerin katılımı ile yapılan resepsiyonda Emirates’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ilk seferi kutlandı. 


Yapılan toplantıya Emirates Stratejik Planlama, Gelir Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Adnan Kazim, Emirates Ticari Operasyonlar Kıdemli Bölüm Başkan Yardımcısı Majid Al Mualla, Emirates Türkiye Ülke Müdürü Bahar Birinci ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi olan İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday katıldı. 
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlayan günlük seferler ile Emirates, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yaptığı haftalık 11 İstanbul uçuşunu, 18’e yükseltti. Bu uçuş sayısıyla Emirates, en popüler iş ve turizm destinasyonu olan İstanbul’a kapasitesini yüzde 35 artırdı. 

İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarının başlaması ile daha fazla yolcuya hizmet vermeyi amaçlayan Emirates, Avrupa Yakası’ndan gerçekleşen haftalık 11 seferinin yanı sıra Anadolu Yakası günlük uçuşları ile Dubai ve ötesinde Asya, Afrika, Ortadoğu hatlarına rahat bağlantı imkânı sağlayacak. Yalnızca İstanbul çıkışları için değil, Dubai ve ötesinden İstanbul’a gelecek yolcular için de bir avantaj olan İstanbul Sabiha Gökçen uçuşları; Uzak ve Orta Doğu’nun yanı sıra Afrika ve Batı Asya’dan İstanbul’a gelen yolculara kolaylık sağlayacak. Artan seferler sayesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artış artık daha rahat karşılanabilecek ve Türk turizmine katkı sağlanacak.

Emirates Stratejik Planlama, Gelir Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Adnan Kazim konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İstanbul uçuşlarımız 28 yılı aşkın süredir devam ediyor ve bu süreç boyunca uçuşlarımıza olan ilginin katlanarak arttığını görüyoruz. İstanbul'un her iki havalimanında da faaliyet gösteren Emirates, bu artan yolcu ve kargo talebini karşılayacak güce sahip bir havayolu şirketi. Yeni uçuşlarımız yolcularımızın, Dubai ve ötesinde Asya, Afrika, Ortadoğu hatlarına seyahatlerini daha esnek planlayabilmelerine imkân verecek. Bunun yanı sıra yeni seferler ile birlikte bu hatta First Class hizmetimiz de başlıyor. Yüksek yolcu talebi bulunan bu rotaya, yeni uçuşlarla birlikte her kabin sınıfında ilginin daha da artacağını düşünüyoruz.”

İSG CEO’su Gökhan Buğday ise görüşlerini şöyle ifade etti:“Hizmet kalitesi ve sürekli gelişen uçuş ağı ile hızlı büyümesini sürdüren havalimanımızdan uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi sayısı, Emirates Havayolu’nun da katılımı ile 51’e yükseliyor. Böylelikle yeni destinasyonlarla yepyeni ufuklara yelken açıyoruz. 2015 yılında havalimanımızı tercih ederek, seyahatini buradan gerçekleştiren yolcu sayımızın ise 28 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Emirates’in uçuş ağımıza katılması bizler için son derece önemli ve heyecan verici bir gelişmedir.”  

Emirates, Türk ticaretini destekliyor
Emirates'in İstanbul Sabiha Gökçen seferleri, her iki yöne de günde 17 tona kadar kargo taşıma imkânı sunuyor. Kargo kapasitesindeki bu artış; Emirates'in Asya, Afrika ve Orta Doğu'ya yayılan kapsamlı ağı sayesinde İstanbul'a ve İstanbul'dan hızlı mal teslimatının yapılmasını kolaylaştırıyor.
Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ekonomik ilişkileri hali hazırda güçlendiren İstanbul Atatürk Havalimanı uçuşlarının da etkisiyle, 2015 yılsonu itibariyle 15 milyar ABD dolarına ulaşması beklenen güçlü bir ticari ilişki kuruldu. Dubai'nin silüetini oluşturan birçok binanın inşaatında önemli rol oynayan birkaç Türk inşaat şirketi de dâhil olmak üzere BAE genelinde faaliyet gösteren 500'ü aşkın Türk şirketi bulunuyor. Emirates, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sonra İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarıyla da ekonomik ilişkileri desteklemeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder