8 Aralık 2015 Salı

Turizm Huzurdan Beslenen Bir Sektör!

İstanbul'un tarihi yarımadası Sultanahmet'in en beğenilen butik otellerinden Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi. 11 yıldan bu yana görev aldığı Ottoman Hotel Imperial’de en zor sezonlardan birisini yaşadığına dikkat çeken Serdar Balta, yılbaşına yaklaşılan şu günlerde,  bu periyotta son 11 yılın en kötü periyodunu yaşayacaklarını söyledi.


Turizm huzur arıyor!
Son günlerde yaşanan krizi değerlendiren Serdar Balta, “ Açıkçası değerlendirmelerime uçak krizinden önce Ankara Patlaması ile başlamak  isterim. Çünkü rezervasyon akışımızda Ankara patlamasından sonra ciddi azalmalar meydana gelmeye başladı. Hemen akabinde Paris’teki saldırılar, Rusya’yla yaşanan uçak krizi ve son olarak Amerika’daki meydana gelen terör saldırıları sonrasında sadece ülkemizde değil dünyada bir seyahat sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü turizm huzurdan beslenen bir sektör. İnsanlarda dünyayı huzursuz gördüğünde, özellikle bölgemizi huzursuz gördüğünde bu rezervasyonlara yansımakta. 11 yıldır bu işletmedeyim. Özellikle yılbaşına yaklaştığımız bu periyotta son 11 yılın en kötü periyodunu yaşayacağız” dedi.


Dünyada bir seyahat sıkıntısı var!
Rus Pazarı ile ilgili görüşlerini de açıklayan Serdar Balta, “ Rus pazarı ile alakalı tarihi yarımadada çok büyük bir pazar olmasa da hemen komşumuz Laleli ve akabinde kendi içimizde güzel bir yarışta olduğumuz Antalya’mız oldukça sıkıntıda. Tabii ben bu duruma karamsar bakmak istemiyorum. Bu ilişkilerin düzeleceğini ve eski düzene gelebileceğimizi düşünüyorum. Karamsar olmamak lazım. Ancak maalesef dünyada oluşan bir durum olan İslamofobi  var. Ve İslam ülkelerine karşı yine Mısır’da yaşanan son saldırıyı da eklersek bir seyahat sıkıntısının olduğunu görüyoruz. Bunları yıkmak da biraz zaman alacak. 


Çin ve Hindistan Pazarı gündemde
Pazarlar değişiyor mu? Sorusuna da cevap veren Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta, “ Evet pazarlar değişmeli. Çünkü şu anda Avrupa pazarında bir sıkıntı var. Alternatif olarak Hindistan, Çin gibi ülkelere girmeliyiz. Tabii ki bu tanıtımla, pazarlama ile ilgili. Avrupa pazarı sıkıntıya düştüğünde diğer alternatif pazarlar da cepte olmalı. Bu konularda da açıkçası Pazar farklılığını gözetmeliyiz. Tek bir tekelde, tek bir pazarda oynamak çok mantıklı değil. Ama Avrupa pazarı şu anda büyük bir sıkıntıda diyebilirim”

Bu gibi durumlarda biz reklama ve tanıtıma daha fazla ağırlık veriyoruz!
Grup olarak bu sıkıntılardan an az zararla çıkmak adına çalışmalar yaptıklarını da belirten Serdar Balta, promosyonlar yaptıklarını ve bu zor zamanda reklama ve tanıtıma daha fazla ağırlık verdiklerini söyleyerek “  Bizi tercih eden misafirlerin yaklaşık % 80’i Batı Avrupa ülkelerinden oluşuyor. Amerikalılar da zaten 2009 krizinden sonra sıkıntıdaydı ve düzelmeye başlamıştı. Özellikle Cruise’ların etkilenmesi, kış ayına da denk gelmesi ile birlikte önümüzdeki sezon Cruise’ların ne kadar etkileneceğini de bize gösterecek. Bu arada bizde bu krizde çalışmalarımızı sürdürüyor, çıkış yolları arıyoruz. Bu arada Promosyonlarla ayakta durduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü bir yerde bir huzur olmadığında, ne yaparsanız yapın misafir bulabilmek güç olabiliyor. Online kanalları çok iyi kullanmaya çalışıyoruz. Bizim farklı bir politikamız var. Yönetim Kurulumuza da buradan teşekkür etmek istiyorum.  Bu gibi durumlarda biz reklama ve tanıtıma daha fazla ağırlık veriyoruz. Özellikle Google’da reklam bütçelerimizi arttırıyoruz. Uluslararası fuarlara katılıyoruz.  Reklam bütçemizden kısmayıp, tam aksine daha da hareketlendiriyoruz. Bunun dışında farklı pazarlara eğiliyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder