4 Aralık 2015 Cuma

Otizm'li yaşamlara 'DEĞER' katacak

Bugünlerde kuruluş çalışmalarını tamamlayan “Değer Otizm Yardımlaşma Derneği”  Başkanı Nihat Boztepe  önderliğinde çalışmalar sürdürüyor. Otizmli çocuklara umut kaynağı olmak için kurulan "Değer Otizm Yardımlaşma Derneği " nin tanıtım gecesi 9 Aralık günü Büyük Kulüp’te gerçekleşecek. Anne babalar otizmli çocukların hem değerlendirilmesi hem de eğitimin planlanması sürecinde uzmanların en önemli paydaşlarıdır. Otizmli bir çocuğa sahip olan anne babalar, bu alanda eğitim veren özel eğitimciler, tedavi sağlayan uzmanlar ve insani değerlere önem veren bireyler ve farklılıkların bizi biz yapan değerler olduğunun farkında olan insanlar bir araya gelerek sorunlar karşısında söylenmek yerine adım atmak gerektiğini düşünüp birlik oldular.



“Değer Otizm Yardımlaşma Derneği”nin amacı kendi dünyalarına hapsolmuş otizmli bireylerin ve bu dünyanın içinde kaybolan destek bulamayan ailelerin sorunlarını ilgili yerlerle paylaşıp eksiklikleri gidermek. Otizmli bireylerin, teşhis konulduğu andan itibaren öz bakım dâhil olmak üzere bütün kişisel gelişim olanaklarının sağlandığı, kendilerini birey olarak ifade edebildiği, bağımsız olarak toplumsal yaşama katılmasının önündeki engellerin ortadan kaldırıldığı, sosyal güvencesinin sağlandığı, bilimsel araştırmaların çoğaldığı, ailelerin destek mekanizmalarının geliştirildiği, dışlanma ve ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir yaşamın gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak için, bu amaçla kamuoyunu bilgilendirmek, faaliyetler düzenlemek ve farkındalık oluşturarak otizmli bireylerin yaşamlarının en iyi şekilde sürdürebilmelerine olanak sağlayacak.

Otizmle alakalı toplumsal farkındalık yaratmayı ve gelişimleri için gerekli olan tüm altyapı imkânlarını en üst düzeyde sahip olabilmelerini amaçlayan “Değer Otizm Yardımlaşma Derneği”  tamamen gönüllülük esasına göre kurulmuş ve faaliyet gösterecektir.  Daha fazla bilinçli birey, daha fazla bilinçli toplum ve farklılıklar ile yaşamayı öğrenmiş medeni insanlarla attığı, belki küçük ama anlamlı olan bu adımda sizleri de yanlarında görmenin mutluluğu yaşamak istiyorlar.


 Bu dernek özel çocuklarımızın bu çocuklar ise hepimizin. “Değer Otizm Yardımlaşma Derneği”ni  destekleyen herkese sonsuz teşekkür”ediyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder