1 Aralık 2015 Salı

Golden City Awards 2016 Gün Sayıyor

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında çeşitli kategorileri olan Golden City Awards 2016 Yarışması, Ocak ayında İstanbul Kongre Merkezi’nde hayata geçecek.Organizasyon Komitesi'nden Çiğdem Ezer Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde olan  bu projeyi hayata geçirmek istemekteki amaçlarını "Bir kente ruh katan  doğal,tarihi ve kültürel değer unsurları bulunmaktadır.


Bunlara ilave olarak sosyal,ekonomik,yine tarihi  ve kültürel olarak renove edilmiş, zamana yayılmış olarak  inşaa edilmiş  ortak paylaşımın olduğu alanlar mevcuttur.Kentin sakinleri geçmişten var olan veya sonradan hayata  geçirilen  bu paylaşım alanlarında yaşamlarını sürdürmektedir. Teknolojinin de çok ileri bir seviyede olduğu günümüzde bu ortak paylaşım alanlarında hali hazırda yaşıyor olan, bir şehre önem, değer, farkındalık, kalite, kolaylık, yaşanabilirlik, gelişmişlik, çekicilik,model olma, cazibe gibi artı değer katan  kent yöneticilerinin ,projelerin, mekanların, fikirlerin , kurumların başarı ekseninde  hayata geçirdikleri hizmetler ve çalışmaların  ödüllendirilmesi hedeflenmiştir. Neden Altın Kent,Altın Bayrak ödüllerinin kurgulandığını yanıtlayacak olursak;Ödül alan her başarı bir sonrakinde daha iyisinin yapılması için  kuvvetli bir itici güçtür.Bu güç projenin  gerçekte en heyecanlı parçası olan “KENDİ KENDİNİ DENETLE” mantığından yola çıkarak ilerleyen süreçte hayata geçirilmek istenen hizmet ve çalışmalarda daha iyisi ne olabilir,nasıl olabilir  sorularının  sürekli akıllarda yer almasını amaç edinmiştir." şeklinde ifade etmiştir.

BÜYÜK ORGANİZASYONA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
iNGİLTERE'nin önde gelen uluslararası strateji ve danışmanlık firması olan Eurasia Strategies LTD, Golden City Awards projesine desteğini açıklayarak şehirlerin uluslararası alanda markalaşmasını teşvik eden bu yarışmanın ülkemizin ve şehirlerimizin tanıtımı ve gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek organizatör firma olan İntermedia LTD. ile iş birlikteliği anlaşması imzaladı. Londra merkezli Eurasia Strategies LTD aynı zamanda dünya da ülkemizin de aralarında olduğu pek çok ülkede Akıllı Şehirler Zirvesi’ ni düzenleyen kurum olarak ta tanınıyor.

GOLDEN CITY AWARDS 2016'DA KİMLER VAR?
Yarışmaya, belediyeler, valilikler, inşaat firmaları, mimarlık ve kent tasarım ofisleri, alt yapı ve üst yapı firmaları, teknoloji firmaları, sağlık kurumları, eğitim kurumları, turizm ve otel firmaları, ulaşım firmaları, kültür ve sanat kurumları, AVMler, kentsel dönüşüm firmaları, teknoloji firmaları, mimar ve mühendisler katılabilecektir.Belediyeler ve iştirakleri şehircilik, ulaşım, sağlık, sosyal sorumluluk, kültür ve sanat, çevre ve pek çok alanda projeleriyle yarışmaya katılım sağlayacak. Tüm belediyeler Altın Bayrağı ve Altın Kent ünvanını bulunduğu kente kazandırmak için projeleriyle Golden City Awards’ta kıyasıya yarışacak. Birçok farklı kategoride ödüllerin dağıtılacağı yarışmada, özel bir jüri üyesi ekibi tarafından sonuçlar değerlendirilecektir

KAZANANLARI HALK BELİRLEYECEK
Yarışmaya başvuran projeler ön jürinin değerlendirmesinin ardından finale kalan projeler bulunduğu kentin halkı tarafından elektronik oylama ile seçilecek. Sağlıklı, yaşanabilir modern ve doğaya insana saygılı şehirlerin oluşması için katma değer yaratan şehircilik projelerinin, uygulanacak şehrin sahibi olan halk tarafından da benimsenmesi ve istenmesi bu yarışmada en önemli unsur olarak ön plana çıkıyor.

FESTİVAL GİBİ OLACAK
Golden City Awards 2016 , Altın Kent Ödülleri Yarışması’nın sonucunda Altın Kent Ödülü’nü en çok alacak olan şehir yarışmanın en büyük ödülü olanAltın Bayrağı almaya hak kazanacaktır.Organizasyon komitesince belirlenecek bir tarihte kent yöneticisi ve kent konseyi ile birlikte kentin en işlek meydanında özel olarak hazırlanacak festival, konser ve görsel showları içinde barındıran şenlik havasında devlet büyüklerinin de katılımı ile Altın Bayrak takdimi yapılacaktır.Bu ünvan bir yıl boyunca o kente ait olacaktır.Dolayısıyla kentin yöneticisi,kent için çalışan yerel yönetim,o kente hizmet veren firmalar   ve o kentde yaşayan halk arasındaki bağ daha canlı ,daha iletişim halinde olacak ortak akıl çerçevesinde hareket ederek o kenti her anlamda bir cazibe merkezi haline getireceklerdir.Golden City Awards 2016 yarışma başvuruları için  www.goldencityawards.com sitesinden geniş bilgi alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder