6 Ağustos 2021 Cuma

Karadeniz'in Parlayan Yıldızı Ünye Tur Operatörlerini Ağırladı

ÜNYE- Karadeniz Bölgesi’nde Ordu'nun ilçesi Ünye yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği ilçeler arasında yer alıyor.Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile ÜNTİSAD işbirliğiyle tur operatörleri Ünye’ye geldiler. Tur operatörleri Kanada, Filipin, Amerika, Kolombiya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan ve İsviçre’den katılım sağladılar. 

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesi.jpg

Ünye'nin sahillerine bulunan manyatik kum ziyaretçilerine sağlık sunarken yurtdışından tur operatörlerinin de kapsamı alanına girdi. 30 kilometre uzunluğundaki Ünye sahillerinden çıkan manyetik siyah kum, uyku sorunları, stres, romatizma gibi birçok hastalığa deva olduğu söyleniyor. Ünye, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle gezilecek yerler açısından oldukça fazla alternatife sahip olduğunu yerinde görüp inceleme fırsatı yakaladılar.

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesi-001.jpgÜnye turizmden hak ettiği payı almak istemesiyle Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, yurtiçinden ve yurtdışından tur operatörlerini bölgede ağırlayarak Ünye'nin turizm rotalarını  bir gezi programıyla tanıtıyor. Şehir Merkezi'nde gezen Tur Operatörleri Denizden de Ünye'nin güzelliklerini keşfetti.

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesimadame-chocolate-003.jpg

 Dubai'li Tur Operatörü bizde yüksek binalar var sizde her şey var doğa var lezzetli yemekleriniz var Ünye Cennet bir yer iyi ki gelip gördük. Ünye'yi gördükten sonra buraya turist kafileleri ile geleceğiz yalnız benim görmem değil dünya insanları böyle güzel bir ilçeyi keşfetmeli dedi.

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesi-002.jpgTuristik tekne gezisine çıkıp, 45 dakika süren deniz turu yaptılar. Kıyı şeridinde yer alan yerleri görme fırsatı yakaladılar. Japon Anıtı tüm görkemiyle sahil bandında kendini gösterdi. Denizde serinleyen halkı selamlayan el sallayan kafile balık tutan balıkçılarla da sohbet etti.

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesi-003.jpg

Sonrasında Ünye Şehir turu gerçekleşti. Ara sokaklardan geçerken tarihi binaları gören yabancı misafirler tescilli binalara hayran kaldılar.

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesimadame-chocolate.jpg

Ünye'nin ünü dünyaya yayılan Madame Chocolate çikolatalarının satış dükkanından çikolata tattılar. Tahta çekiç ile ev yapımı çikolataları kırıp enfes çikolataların tadına baktılar. Lezzetine hayran kalan turist kafilesi buradan da çikolata alarak şehir turuna devam ettiler. Çarşı esnaflarından alışveriş yaptılar. 

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesimadame-chocolate-001.jpg

Ünye'nin sehir terası olan Çakırtepe'ye çıkarak   Çakırtepe Pelit Park Restorant’ta manzara eşliğinde akşam yemeği verildi. Birbirinden lezzetli pideleri yerken kuşbakışı Ünye'yi seyretme olanağı buldular.

unye-unye-kalesi-unye-at-ciftligi-ve-binicilik-tesisleri-unye-ataturk-parki-kadilar-yokusu-aya-nikola-uzunkum-plajibakircilar-carsisiunye-hamamiseyh-yunus-emre-turbesiyaz-konagi-magarasi-asarkaya-milli-parkiunye-iskelesimadame-chocolate-002.jpg

Ünye'ye gelen Tur Operatörleri sahil kısmında yer alan Butik otel Grande Hasan Bey Hotel’de konakladılar. Grande Hasan Bey Hotel sunduğu hizmetle kalitesini ortaya koyarken Ünye'de eğlencenin lezzetin ve konaklamanın adı olmuş.

grande-hasan-bey-hotel.jpg

Açık alan konseptli bahçesinde sunduğu restoranı, eğlence mekanı olarak kapalı aynı zamanda üstü açılan her yaşa uygun mekanda profesyonel servis ekibiyle hizmet veriyor. Konaklama ,eğlence ve lezzet üçlüsüyle gönüllerde yerini alıyor.

mustafa-kilic.jpg

Ünye'de kendilerini ağırlayan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'na  ÜNTİSAD'a, Ünye Belediyesi'ne gezi boyunca eşlik eden rehber Emrah Gökçek'e Tercümanlık yaparak kafile ile ilgilenen Ünye sevdalısı Mustafa Kılıç'a Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Helvacı'ya ÜNTİSAD Başkanı Öznur Özkan'a memnun kalarak Ünye'den ayrılan turist kafilesi teşekkür etti.

ÜNYE’DE GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER

ÜNYE KALESİ

Geçmişi 2000 yıl öncesine kadar dayanan Ünye Kalesi, yapım yılından bu yana sağlam kalmayı başarmış tarihi yapılar arasındadır. M.Ö. 250 yıllarında inşa edilen kale, İran Kökenli bir Pontus Kralı olan 2. Mitradates tarafından yaptırılmıştır. Son restorasyon çalışmalarından sonra daha turistik bir değer haline gelmiştir. Ünye – Niksar Yolu üzerinde ve 300 metre yükseklikte yer almaktadır. Kalenin en büyük özelliklerinden biri, büyük bir bölümünün sadece bir kaya üzerine inşa edilmiş olmasıdır. Üzerinde sadece taşların değil aynı zamanda ağaçların da bulunuyor olması, oldukça farklı bir görünüm sunmaktadır.

AT ÇİFTLİĞİ VE BİNİCİLİK TESİSLERİ

Ünye Belediyesi’nin desteği ile hizmete açılan Ünye At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri, hem ilçe halkı hem de ilçeye gelen turistler tarafından tercih edilen gezilecek yerler arasındadır.  Her yıl Rahvan At Yarışları’nın da düzenlendiği çiftlik, özellikle hafta sonları at binmeye gelen misafirlerini yoğun olarak ağırlamaktadır. Tesis içerisinde at binme aktivitesi hariç, halı saha ve restoran da hizmet vermektedir.

ÜNYE ATATÜRK PARKI

60000 metrekare alana sahip olan Ünye Atatürk Parkı, deniz kenarında bulunan konumu ve yeşil alanlarının yanı sıra sunduğu aktivite olanakları ile ilçenin en çok tercih edilen gezilecek yerlerinden biridir.

KADILAR YOKUŞU

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tarihi hamamın arka sokağındaki Kadılar Yokuşu, Osmanlı Dönemi’nin son zamanlarında burada birçok kadının yetişmesi ile bu adı almıştır. Yokuş boyunca Türk İslam ve Rum mimari örnekleri arasında değerlendirilen güzel evler bulunmaktadır. Rum mimarisinin 200 yıllık eski örnekleri ve 1907 yılı yapımı tarihi Osmanlı Dönemi evlerinin bulunduğu bu yokuş, gezilecek yerler listesine dahil edilerek tarihe yolculuk yapılabilmektedir.

AYA NİKOLA

Çamlık ve Uzunkum mevkilerinin tam ortasında bulunan Aya Nikola, eski zamanlarda kilise olarak kullanılan bir bölgedir. Karaya 15 metre uzaklıkta küçük bir ada olmakta ve denizden yürüyerek ulaşılabiliyor olmasıyla dikkat çekmektedir.

ÜNYE İSKELESİ

Cumhuriyet Meydanı’nın karşısında, sahil bölgesinde bulunan Ünye İskelesi, özellikle yaz akşamlarında yoğun olarak ziyaret edilen bölgelerden birisidir. Gün içerisinde iskele boyunca balık tutanlar ve yüzenler ile kalabalık olan bölge, akşam olunca yerini çevredeki restoranlarda yemek yiyen ve sonrasında sahil kenarında yürüyüşe çıkan ziyaretçilere bırakmaktadır. Doğası ile herkesi kendisine hayran bırakarak Ünye gezilecek yerler listesine dahil edilmiştir.

ASARKAYA MİLLİ PARKI

Ünye Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı en kapsamlı piknik alanı kabul edilen Asarkaya Milli Parkı, doğal güzelliklerinin yanı sıra, düzenlenen alanlarıyla da dikkat çekmektedir. Milli park içerisinde dinlenmek için çardak, farklı aktivitelere hizmet eden spor alanları, çocuk oyun parkları ve futbol – voleybol sahaları bulunmaktadır. Burada çardakta dinlenirken, çevrede hizmet veren işletmelerden yiyecek – içecek satın alma ya da semaver kiralama imkanı bulunmaktadır. Ünye gezilecek yerler listesinde güzel bir dağ evi de vardır. Ünye ve Karadeniz manzarasına sahip milli park, hem doğal güzellikleri hem de aktivitelere imkan sunan alanları ile dolu dolu geçecek saatler vadetmektedir. 

YAZ KONAĞI MAĞARASI

İlçe merkezine 3 km uzaklıktaki Yaz Konağı Mağarası, kendisi ile aynı ismi taşımakta olan köyün tarihi yapıları ve doğal güzellikleri arasındadır. İlçe sınırları içerisinde keşfedilen en son tarihi alan olma özelliğini gösteren mağara 200 metre kadar uzunluğa sahiptir. Sarkıt ve dikitleri ile dikkat çeken mağaraya giriş oldukça meşakkatli olup, gerekli teçhizatlar ile giriş yapılabilmektedir. 

ŞEYH YUNUS TÜRBESİ

İlçe merkezine 5 km uzaklıktaki Şeyh Yunus Emre Türbesi, ünlü şair Yunus Emre’nin mezarının bulunduğu yer olarak kabul edilmektedir. İnanç turizmi amacıyla halk arasında büyük bir popülariteye sahiptir.Türkiye’de Yunus Emre Türbesi’nin bulunduğu 10 farklı seçenek mevcuttur. Ünye’deki türbe, tahmin edilen yerin en doğru olduğu alanlar arasındadır. 

TARİHİ ÜNYE HAMAMI

Yapım döneminde kilise olarak inşa edilmiş Ünye Hamamı, Cumhuriyet Meydanı’nda üzerindedir. Osmanlı hakimiyetinden sonra hamam olarak kullanılmıştır.Tarihi Ünye Hamamı, günümüzde de hizmet vermektedir. Haftanın belli günleri kadınlara ayrılan hamam, yoğun olarak erkekleri ağırlamaktadır. 

BAKIRCILAR ÇARŞISI

Cumhuriyet Meydanı’na 50 metre uzaklıktaki Bakırcılar Çarşısı, gittikçe azalan bakır geleneğini devam ettiren dükkanları ile dikkat çekmektedir. Bakır seslerinin yankılandığı çarşıda gezebilir ve hem kendinize hem de sevdiklerinize burada satılan hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. 

UZUNKUM PLAJI

Uzunkum Plajı, yalnızca Ünye'nin değil, aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'ninde en popüler plajlarından birisidir. Plaj üzerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz duş, soyunma kabini, WC ve büfe vardır. Denizi sığ olduğu için hem çocuklar hem de yeni yüzme öğrenenlere uygundur. Plaj alanında doğa ile iç içe vakit geçirerek konaklayabileceğiniz kamp alanları da mevcuttur.


WEB MEDYA - Turizmin Sesi tarafından üretilen, http://www.turizminsesi.com/ sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin sitemizin yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz kullanım yapılamaz. Aksi taktirde ADA Hukuk Bürosu yetkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder