9 Ağustos 2021 Pazartesi

Ormanları, Elektro- Optik Termal Radarlar ile korumak mümkün 

Ülkemizin Ormanları 7 / 24 yıl boyunca 360 derece panoramik görüntü ile insansız izlenerek; olası bir hareket, duman ve ısı algılaması olduğunda, anında yetkililere alarm ses sinyalleri, e-posta ve SMS yolu ile iletiliyor. Elektro- Optik Termal Radarları (PanTher Radar) ile, Ülkemizin Ormanları 7 / 24 yıl boyunca 360 derece panoramik görüntü ile insansız izlenerek; olası bir hareket, duman ve ısı algılaması olduğunda, anında yetkililere alarm ses sinyalleri, e-posta ve SMS yolu ile iletiliyor. 



Türkiye’nin ilk elektro-optik Termal Radarı, veri merkezi ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uca ürün portföyü ile dünyanın 10 global markası arasında yer alan Canovate Group bünyesindeki Türk mühendisleri tarafından geliştirildi.

Elektro- Optik Termal Radarları (PanTher Radar) ile, Ülkemizin Ormanları 7 / 24 yıl boyunca 360 derece panoramik görüntü ile insansız izlenerek; olası bir hareket, duman ve ısı algılaması olduğunda, anında yetkililere alarm ses sinyalleri, e-posta ve SMS yolu ile iletiliyor. 

Orman yangınlarını önlemede çözüm olan Elektro- Optik Termal Radarları (PanTher Radar), 1950’lerden beri piyasada olan mikrodalga radarlara alternatif olarak geliştirildi. Elektro- Optik Termal Radarları, yüzeylerin termal ışımaları ile çalışıyor. Ormanların, kıyı emniyeti, sınır güvenliği, boru hatlarının korunması gibi geniş bir alanda kullanılabilir.  

İleri teknoloji üretimi yapıyor 
 
İleri teknoloji üretimi yapan yerli ve milli Türk firması olduklarını ifade eden Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, şunları söyledi:  “42 yıldır, ar-ge ve inovasyon odaklı ileri teknoloji üretimi yapan bir şirketler grubuyuz. Fiber optik sistemler ve data centerlar’da teknoloji ve portföy olarak, dünyada ilk 10 firmadan birisiyiz. İndirect adiabatic soğutma sistemleri ve Elektro- Optik Termal Radarları (PanTher Radar) dahil birçok teknolojik üründe, ülkemizde ilk ve tekiz. Üretimimizin %70’ini, 76 ülkeye ihraç ediyoruz. Firma olarak, yüksek katma değerli yüksek teknoloji ürünleri üretiyoruz, ihraç ediyoruz ve ülkemize döviz kazandırıyoruz. Çekmeköy’deki 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikamızdaki mühendislerimiz ve 850 çalışanımız ile ar-ge çalışmalarıyla ileri teknoloji yatırımlarına ve çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder