13 Ağustos 2021 Cuma

Yurtdışından yapılan rezervasyonlarda % 25 iptaller geldi

Orman Yangınları, Turizmcilerin Gelir Beklentisini % 25 Düşürdü. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaklaşık 10 gün süren orman yangınları, Ağustos ayında turist sayısında ciddi artış bekleyen turizmcileri endişelendirdi. 

Hem orman yangınlarının hem de termik santralin yanacağına dair çıkan yanlış haberlerin halkı galeyana getirip rezervasyon iptalleri yaşattığını belirten Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, “ Yangınların çıkmasıyla birlikte yüzde 10 civarında iptallerimiz oldu. Bazı otellerde bu rakam yüzde 20-25lere kadar ulaştı. Bu iptallerin çoğu yurtdışından yapılan rezervasyonlar. Ciddi ciroların yapıldığı Ağustos ayında doluluklar yüzde 50’lere kadar geriledi. Turizmcilerin Ağustos ayı gelir beklentilerinde yüzde 25-30 arasında bir daralma oldu. Otel sahipleri yüzde 10-20 civarında indirim yaparak otellerini doldurmaya çalışıyorlar” dedi.

Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınları, turizmcileri endişelendirdi.

Yaklaşık 10 gün süren orman yangınlarının tatil yapmak isteyenleri korku ve paniğe sevk ettiğinin altını çizen Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, “Hem orman yangınları hem de termik santral ile ilgili sosyal medyada dolaşan yanlış bilgiler bölgede bulunan tatilcileri endişelendirdi. Pandemi nedeniyle 15 aydır yara alan turizm sektörü bir de orman yangınları ile sarsıldı. Yangının başlamasıyla birlikte otellerden erken çıkış yapanlar oldu. Aynı zamanda yüzde 10 civarında iptaller yaşandı. Bazı otellerde bu rakam yüzde 20-25’e kadar ulaştı. Yurtdışından çok fazla iptal rezervasyonları aldık. Yeni rezervasyon sayıları ise 4-5’e kadar düştü” dedi.

Yüksek ciroların yapıldığı Ağustos ayında otellerin yüzde 10-20 civarında indirim yaparak sezonu boş geçirmemeye çalıştıklarını belirten Çakır, “ Bazı otellerde doluluklar yüzde 50’lere kadar geriledi. Çok az sayıda otel yüzde 80 doluluk ile hizmet veriyor. Turizmcilerin Ağustos ayı gelir beklentilerinde yüzde 25-30 daralma oldu. Önümüzdeki birkaç gün çok önemli. Ağustosun ikinci yarısından sonra toparlamaya başlayacağız. Yeni bir yangın veya olumsuz bir durum yaşanmazsa Eylül ayının güzel geçeceğini düşünüyoruz. Umarım yaşadıklarımız herkese ders olur, küresel ısınma baz alınarak tüm tedbirler çok kıymetli. Yangının söndürülmesinde çaba gösteren tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize geçmiş olsun diliyorum” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder