18 Kasım 2012 Pazar

ANTİK HOTEL SKALİTE 2012’YE ADAY OLDU

TURİZMİN SESİ- BORA ÖZGEN


Antik Hotel Skal International’ın “turizm oskarları” olarak bilinen Skalite ödüllerine aday oldu.SKAL International, 3 Aralık 2012’de turizmin en iyilerini ödüllendiriyor. Antik Hotel , Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı Kategorisinde Skallite 2012 ye aday oldu.Tarihi koruyarak uygulanan çağdaş mimari ve kültürlerin izlerine daha fazla insanın yaklaşması için göstereceğiniz değerli desteğe teşekkürlerimizi sunarız.
skal-international,-antik-hotel--1.jpg
1984 yılında, Antik Hotel inşaatı için yapılan temel kazıları sırasında, yerin 12 metre altında Geç Roma ve Erken Bizans dönemine ait ( M.S. 450 – 500 ) bir sarnıcın kalıntıları bulundu. Kazı çalışmaları durdurulup restorasyon çalışmaları başladı. ANTİK HOTEL‘in binası orijinal yapısı korunan bu sarnıcın üstüne yapılandırıldı.
skal-international,-antik-hotel--1-3.jpg
1500 yıldır yer altında kalmış olan eser restorasyon sonrası Antik Cisterna adıyla restaurant ve etkinlik alanı olarak yaşatılırken Antik Hotel'e tarihi geleceğe taşımak adına da bir sorumluluk yüklemiş oldu. Kazı esnasında çıkarılan İstanbul Arkeoloji müzesine kayıtlı olan eserler, otelin çeşitli alanlarında sergilenerek ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatırken, sarnıç çağdaş ve geleneksel sanatların, sanatçıların yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluştuğu sosyal bir alan olarak hizmetini sürdürmektedir.

AŞAĞIDAKİ LİNKTEN Kültürel ve Tarihi Değerlerin Yaşatılmasına Katkı sağlayan "Antik Hotel"i , OYLAYABİLİRSİNİZ
http://www.skalite2012.org/Degerlendirmeler/Login.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder