20 Kasım 2012 Salı

SKAL İSTANBUL KASIM YEMEĞİ GERÇEKLEŞTİ


TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


Skal İstanbul 2'inci Başkanı Feza Solaklar, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları için başvuru sürecinde ihtiyaç duyduğu 40 bin oda kapasitesi için turizmcilere birlik çağrısı yaptı Skal International İstanbul Kulübü'nün kasım ayı geleneksel yemeği Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de gerçekleştirildi. Aylık yemeğe Skal International Atlanta'dan Leigh Kahna'nın yanı sıra TAV İşletme Hizmetleri'nin yöneticileri de katıldı.

feza-solaklar,.jpg

Açılış konuşmasına Atatürk'ün ölüm yıldönümünü hatırlatarak başlayan Skal İstanbul Başkanı Patrice Lepkovski, Skalite 2012 için oylama sürecinde son iki güne girildiğini ve ödül töreninin 13 Aralık 2012 gecesi Hilton Convention Center'da gerçekleşeceğini söyledi.

skal-istanbul-baskani-patrice-lepkovski,.jpg

Patrice Lepkovski'nin ardından kürsüye gelen Skal Intenational İstanbul'un 2'inci Başkanı Feza Solaklar ise İstanbul'un 2020 Olimpiyatları için başvuru sürecini değerlendirdi. Olimpiyat komitesinin kriterleri arasında bir şehrin altyapısının düzgün olması ve o şehirde en az 40 bin kişilik oda kapasitesine sahip olması gerektiğini belirten Solaklar şunları söyledi: "İstanbul, 2020 olimpiyatlarına aday üç şehirden biri; Madrid ve Tokyo ile yarışıyoruz. Olimpiyat Komitesi'nin olimpiyat şehirleri ile ilgili aldığı kararlarda iki önemli etken var. İlki, şehrin altyapısının düzgün olması; eksikler varsa bunların olimpiyat tarihine kadar tamamlanacağının garanti edilmesi.Bir diğer şart ise şehirdeki otellerin olimpiyat komitesinin beklediği oda sayısını karşılayabiliyor olması. İstanbul olimpiyatlar için 5'inci kez başvuruyor. Şimdiye kadar bu konuda başarılı olamayışımızın nedenleri arasında yeterli oda sayısının sağlanamaması gösteriliyordu. Ancak İstanbul bugün mevcut otelleri ve 2019'a kadar açılacak oteller ile birlikte yeterli oda sayısına sahip durumda. Olimpiyat Komitesi 40 bin oda istiyor. Bunun bir bölümü Olimpiyat Köyü'nde oluşturulacak ve medya mensupları burada kalacak. Ama büyük bir bölümünü şehirden temin etmemiz gerekiyor. Bunun için de ihale dosyasına girecek ön şartlardan bir tanesi şehirdeki her otelin o tarihlerdeki kapasitesinin yüzde 75'ini bir protokolle olimpiyata bağlamış olması gerekiyor. Bu imzalanmış protokollerin ihale dosyasına girmesi gerekiyor.

feza-solaklar,barcelo-eresin-topkapi-hotel,skal-istanbul-baskani-patrice-lepkovski1-,.jpg

Bu tarihler 24 Temmuz ve 25 Ağustos 2020 arası." Feza Solaklar'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Bora İşbulan, TAV'ın Passport hizmetiyle ilgili sunumunu gerçekleştirdi.
feza-solaklar,barcelo-eresin-topkapi-hotel,skal-istanbul-baskani-patrice-lepkovskixx,.jpg

Yemek, kasım ayında doğan üyeler için doğum günü pastası kesimi ve Barcelo Eresin Topkapı mutfak ekibinin takdimiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder