18 Kasım 2012 Pazar

MÜZEKART SAHİPLERİ SİGORTA GÜVENCESİNDE

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı ve Zurich Sigorta kültür alanında bir ilke imza attı. Ekim 2012 tarihinden itibaren Müzekart sahibi olanlar 1 yıl boyunca Zurich Sigorta ferdi kaza sigortası sahibi oluyor. Bu dev işbirliğine ait anlaşma, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un katılımıyla bugün düzenlenen törende imzalandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, DÖSİMM (Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü), TÜRSAB – MTM İş Ortaklığı ve Zurich Sigorta, kültür ve sanat alanında bir ilke imza attı. Türkiye'nin "müze müze gezdiren" tek kartı olan Müzekart’ın sunduğu avantajlara eklenen ferdi kaza sigortası ile tarih ve sanat severler bundan böyle Zurich Sigorta’nın güvencesi altında olacak. Müzekart, sahiplerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yerinde, diledikleri kadar gezme imkânı sağlıyor. Ayrıca Müzekart+, müzelere ücretsiz giriş imkânının yanı sıra, tiyatrodan konsere, kafeden hediyelik eşya dükkânlarına kadar pek çok noktada kullanıcısına cazip indirimler sunuyor. Bugün yapılan işbirliği protokolü imza töreniyle kartın avantajlarına ferdi kaza sigortası özelliği de ekleniyor.

kultur-ve-turizm-bakanligi,-tursab-mtm-is-ortakligi-,zurich-sigorta-,1.jpg
Bakan Günay: “ Müzekart kullanım sayısı 2 milyon 150 bine ulaştı.“
Müze ve ören yerlerini Müzekart ile gezen ziyaretci sayısının 2011 Ocak-Ekim döneminde 1 milyon 870 bin olduğunu, 2012’nin aynı döneminde yüzde 15 artışla 2 milyon 150 bin adete yükseldiğini belirten Turizm ve Kültür Bankanı Ertuğrul Günay, şunları söyledi: “Müzekart+, klasik Müzekart’ın sağladığı imkanların yanısıra, müze, mağaza ve kafeleri, ‘GES’ markası altında faaliyet gösteren geleneksel el sanatları mağazalarımız, tüm belli başlı özel müzeler, devlet tiyotroları, devlet opera ve balesi gibi çok çeşitli kültürel etkinlik ve mekanlarla ile birçok turistik çekim merkezinde indirim olanaklarını içermektedir.”Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Müzekart sahiplerine ücretsiz ferdi kaza sigortası uygulamasının 1 Ekim 2012 tarihi itibariyle başladığını ve bu tarihten itibaren Müzekart ile Müzekart+ satın alan tüm vatandaşların, kartlarının geçerlilik süresi olan bir yıl boyunca bu güvenceye sahip olacaklarını kaydetti. Bakan Günay, “Düzenlenen ferdi kaza sigorta poliçesi, 30 ve 50 TL bedelli kart sahipleri için kişi başına 10 bin TL tutarında kaza sonucu, vefat ve sürekli sakatlık teminatı içermektedir, yüzde 50 indirimli Müzekart sahipleri için ise bu meblağ 5 bin TL olarak belirlenmiştir” dedi.
kultur-ve-turizm-bakanligi,-tursab-mtm-is-ortakligi-,zurich-sigorta-,2.jpg
Yılmaz Yıldız : « Sigorta sektöründe yeni ve yaratıcı bir projeye imza attık.»
Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilk kez böyle yaratıcı bir proje kapsamında bir sigorta şirketiyle işbirliğine girdiğini ve ülkemiz turizm sektörüne katma değeri yüksek, yeni bir proje kazandırdıklarını belirtti. Yıldız, "Zurich Sigorta olarak bu anlamlı ve sosyal içerikli projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "1 Ekim 2012 tarihinden itibaren Müzekart sahibi olanları, yalnız müze ve ören yerleriyle sınırlı olmamak üzere, ani ve beklenmedik şekilde ortaya çıkan kazalara karşı Zurich Sigorta güvencesi altına alıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı gibi ülkemiz değerli kurumlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında, 2013 yılında 750 bin Müzekart sahibini ek bir ücret ödemeksizin ferdi kaza sigortası teminatlarından faydalandıracağız.”
Zurich Sigorta Grubu’nun, küresel hizmet ağı, bilgi birikimi, uluslararası arenada güvenilirliği, yüksek müşteri memnuniyeti ve başarılı hasar yönetimi sayesinde, bireysel ve kurumsal sigortalarda dünya liderleri arasında olduğunu vurgulayan Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Hedefimiz, dünya çapındaki gücümüzü Türkiye’de de yerel stratejik iş ortaklıkları kurarak pekiştirmek, ürün ve hizmetlerimizle farklı alanlarda fayda sağlamak. ” Zurich Sigorta ferdi kaza teminatlarının geçerliliği Müzekart’ın satın alınmasıyla otomatik olarak başlıyor. Geçici kart sahipleri ise Müzekart Çağrı Merkezi’ni arayarak sigortalarını aktive ettirmeleri durumunda bu güvencelere hak kazanıyorlar.Kart sahibi olmak isteyenler, 444 68 93 numaralı Müzekart çağrı merkezinden, www.muzekart.com adresinden veya Türkiye geneline yayılmış 300’ü aşkın satış noktasından kartlarını edinebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder