24 Kasım 2012 Cumartesi

GENÇ AŞÇILARA KARİYER FIRSATI

TURİZMİN SESİ


 Paul Bocuse tarafından oluşturulan Bocuse d'Or, 1987 yılından bu yana, her yıl beş kıtadan önde gelen yetenekleri ve kendi kuşağının önde gelen yeteneklerini Lyon ‘da biraraya getiriyor Bocuse d'Or yarışması, genç aşçılara kariyerleri için büyük bir sıçrama tahtası sunarak, becerilerini göstermek için eşsiz bir fırsat vermektedir. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek bu yarışma Türk gastronomisinin dünyada bilinmesi ve genç yeteneklerin açığa çıkarılmasında müthiş bir tanıtım aracı olacaktır. Rekabetin ötesinde Bocuse d’OR şefler, geleceğin ünlüleri, ünlü aşçılar ve çalıştığımız firmalarla birlikte küresel bir ağda buluşma imkanıdır, bu imkan Bocuse d’OR ailesinin her bireyine yaratıcılık, titizlik ve inovasyon değerlerine, becerilerini aktararak ortak bir paydada buluşma fırsatı sunar. Türkiye, Bocuse d’OR ailesine katılmaktan mutluluk duymaktadır. Amacımız renkli Avrupalı ve Asyalı tatlardan oluşan zengin gastronomik kültürümüzü yarışmaya dahil etmektir. Bu yarışma Avrupa ile Asya’nın yakınlaştığı yerde doğan Türk gastronomisinin önemli tarihine dünya çapında dikkat çekme şansı verecektir.

bocuse-d’or-yarismasi-,1.jpg
Yarışma başvuruları için son gün 10 Aralık 2012
Bocuse d’Or Türkiye Seçmesi, GL events Fuarcılık A.Ş. tarafından 7-9 Mart 2012 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde organize edilecek Sirha İstanbul 2013 Otel, Catering Hizmetleri ve Gıda fuarı çerçevesinde gerçekleşecektir.Yarışma 9 Mart 2013 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi–B5 katında yapılacaktır. Yarışmaya takım halinde 2 kişilik bir ekip katılabilir.
Yarışmacı aşçı: Ocak 2015 itibari ile en az 23 yaşını doldurmuş,
Komi aşçı: Ocak 2015 itibari ile 23 yaşını aşmamış olmalıdır.

Başvuruların http://sirha-istanbul.com/bocusedorturkey/ adresinde bulunan başvuru formu doldurularak yapılması gerekmektedir. Gerekli tüm bilgilere web sayfasından ulaşabilirsiniz, son başvuru tarihi 10 Aralık 2012’dir. Mükemmelliğe adanmış bu organizasyonda sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum!
Bocuse d’Or Türkiye Komite Başkanı
Mehmet Gürs

Sirha Fuarı, 7-9 Mart 2013’de İstanbul’da!
Sirha 1983 yılında Lyon’da kurulduğundan beri, herkesin gelecekteki yemek servisi hayallerini gerçekleştirmesi adına yeni çözümler üretmesi ve katılımcılarına ilham vermesi açısından çok önem kazanmıştır. Sirha, Dünya Ağırlama ve Gıda Hizmet etkinliği, iki yılda bir Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenmektedir. 2200 yerli ve yabancı ürün standı yer alan Sirha Lyon 2011 fuarı 162,000 ziyaretçi ile 900 gazeteciyi ağırlamıştır.
Uluslararası gelişmenin bir parçası olarak Sirha Şanghay, Sirha Cenevre, Sirha Moskova ve yanı sıra Sirha İstanbul, Sirha ailesine eklenen yeni fuarlardır. Türkiye’de mesleğin tüm aktörlerinin beklentilerini karşılayacak ilk büyük etkinlik olacak Sirha İstanbul, İstanbul’da sektör profesyonelleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Sirha fuarında simgeleşmiş üç büyük etkinlik de Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek. Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması Bocuse d'Or’ Türkiye Seçmesi ile Omnivore Genç Mutfak Festivali’nde, avant-gard Türk mutfağını “canlı” aşçılık sanatı gösterileriyle süsleyecek dünyaca ünlü şefler sahnede olacak. Ayrıca, Gastro Bosphorus Patisserie Yarışması; Çikolata-pasta-tatlı-ekmek kategorilerinde yarışmalar da Sirha Fuarı içinde düzenlenecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder