20 Ekim 2017 Cuma

“2018 Troia Yılını Destekliyoruz!”

Halil ÖNCÜ-ANTALYA
"Bize değişim Gerek" sloganı ile TÜRSAB Başkanlığına adaylığını koyan ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren, Türkiye'nin büyük tur operatörlerinden birisi olan DETUR'un CEO'su ve aynı zamanda AKG ( Anadolu Kültürel Girişimcilik Şirketi )’nin Sahibi Firuz Bağlıkaya Çanakkale’ye selamlarını yollayarak, 2018 Troia Yılına desteklerini belirtti. 
Projeyi destekliyoruz!


Turizm yazarı Halil Öncü’ye açıklamalarda bulunan Firuz Bağlıkaya 2018 Troia yılının önemine dikkat çekerek “Troia 20 yıldan bu yana UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alıyor. Tanıtımı da oldukça önemlidir. Kültür Hazinesi Troia’nın tanıtımı da çok önemlidir. Troia’nın genel tanıtımını, 2018’in Troia yılı ilan edilmesi kadar önemsiyorum. Bizde DETUR ve AKG ( Anadolu Kültürel Girişimcilik Şirketi ) olarak bu projeyi destekliyoruz. Çanakkale’deki otelci ve turizmci arkadaşlarımıza selamlarımızı yolluyoruz” dedi.




Firuz Bağlıkaya kimdir?
1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Firuz Bağlıkaya, Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ardından da Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu. 1975 yılından sonra eğitimine Almanya’da Goethe Enstitüsü’nde devam etti. Eğitim hayatı süresince bir yandan da yurtiçi ve yurt dışında otelcilik mesleğini sürdürdü.1982 yılında Ankara'da çeşitli seyahat acentelerinde çalıştı. Ardından 1994 yılında Dedeman Grubu bünyesindeki Detur International’da yönetici olarak görev aldı. Bağlıkaya, tur operatörlüğü faaliyetlerine Rusya (1995), Finlandiya (1998), Norveç (1999), İsveç (2000) ve son olarak da Danimarka’da (2012) başladı. Türkiye, Tunus ve Mısır destinasyonlarında pazar lideri oldu.

Günümüzde Detur International’ın kuzey ülkelerinden taşıdığı yıllık yolcu sayısı 150.000 kişiyi aşmıştır.Detur, 2014 yılında Tunus’a en çok turist getirenlere verilen ve Tunus’un en büyük Turizm Ödülü olan Tunisien Award‘ı kazandı.Türkiye Basketbol Federasyonu’nda dış ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyeliği de yapan Firuz Bağlıkaya, Türkiye ve Avrupa’da Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası, Final Four Avrupa Basketbol Şampiyonası gibi önemli uluslararası organizasyonlara imza attı.2011-2014 yılları arasında TÜRSAB’da 2. Başkan olarak görev yapmıştır.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MQc9h-KOMpE 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder