31 Ekim 2017 Salı

Avrupalı liman yöneticileri, Kuşadası Limanı’nda eğitim aldı

Avrupa Limanlarının yöneticilerinden oluşan 23 kişilik heyet, Türkiye’nin lider limanı Ege Port’u ziyaret ederek, eğitim aldılar. Başta İspanya, İtalya, Portekiz, Malta, Yunanistan ve Fransa olmak üzere Avrupalı liman yöneticileri, Kuşadası Limanı’ndaki başarılı iş modellerini limanlarına da taşıyacaklarını belirtti. 

Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin 5’incisi düzenlenen PDC (Professional Development Course) – Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, Akdeniz’in çeşitli limanlarından gelen 23 liman yöneticisi, Ege Port Kuşadası Limanı’nı inceledi. Başta İspanya, İtalya, Portekiz Malta Yunanistan ve Fransa olmak üzere Avrupa’nın çeşitli limanlarının yöneticilerinden oluşan konuk heyet, Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör tarafından karşılandı. Avrupalı liman yöneticilerine tesisi gezdiren Aziz Güngör, aralarında liman otoritelerinin de bulunduğu misafirlere, başarılı işletmecilik modeli hakkında da bilgi verdi.

Kuşadası Limanı’nın, “Dünyanın en büyük ve lider kruvaziyer liman işletmecisi” Global Ports Holding’in ilk limanı olması itibariyle adeta bir akademiye dönüştüğüne dikkat çeken Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, “Kuşadası Limanı oluşturduğu başarılı işletmecilik modeli ile bugün Akdeniz’deki birçok liman işletmesine örnek teşkil etmekte, ilham vermektedir. MEDCRUISE – Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin 5’incisi düzenlenen PDC (Professional Development Course) – Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde, Ege Port Kuşadası Limanı’nın oluşturduğu başarılı işletmecilik modelini bizzat yerinde görmek ve incelemek isteyen Akdeniz’in birçok limanından gelen kıymetli yöneticiler ile bugün bir eğitim ve inceleme çalışması yürüttük. Kruvaziyer turizminin çok zor günler geçirdiği şu dönemde Kuşadası Limanı olarak başarılı işletmecilik modelimizle ilham kaynağı olmak, bizleri ziyadesiyle gururlandırmakta ve memnun etmektedir. Sadece ülkemizin değil Akdeniz’in de en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Ege Port Kuşadası Limanı, tüm zorluklara rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir” dedi. Günün ilk yarısında bilgi alışverişi ve incelemelerde bulunan Avrupalı Liman Yöneticileri de, Ege Port Kuşadası Limanı’nı büyük bir beğeni ve ilgi ile incelediklerini belirterek, edindikleri tecrübeleri kendi limanlarında da uygulayacaklarını ifade ettiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder