22 Ekim 2017 Pazar

Meksika Restoranı Los Altos Seferihisar’da kendi tarlasını kurdu

Meksika Restoranı Los Altos İstanbul Seferihisar’da kendi tarlasını kurarak tarım yapmaya başladı. Seferihisar Belediyesi’nin desteğiyle restoranın mutfağında kullanılan habanero ve jalapeno biberi, tomatillo (yeşil domates), kişniş, lime (yeşil limon) gibi sebze ve meyveleri kiraladığı tarlaya ekerek ilk hasadını gerçekleştiren Los Altos, İstanbul Meksika Konsolosluğu ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ile “Meksika Köyü” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Dünyada esen Meksika rüzgarı ülkemizde de yeme içme sektöründe etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl kapılarını açan Meksika Restoranı Los Altos İstanbul, İzmir Seferihisar Belediyesi'nden tarla kiralayarak mutfağında kullandığı habanero ve jalapeno biberi, tomatillo (yeşil domates), mavi ve kırmızı mısır, marul, salatalık ve çilek ile Meksika mutfağının olmazsa olmazı kişniş ve lime (yeşil limon) yetiştirmeye başladı. Slow food akımı ve sürdürülebilir tarımı destekleyen Los Altos İstanbul’un sahibi ve işletmecisi Deniz Çelikkol, “Açıldığımız günden beri misafirlerimize orjinal Meksika lezzetlerini sunabilmek için taco ve tortilla cipslerinde kullandığımız Meksika unu “masa harina”yı valizlerle yurtdışından getirdik. Birkaç ay önce Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de desteğiyle Seferihisar’da bir tarla kiraladık. Bu tarlaya sadece solucan gübresi kullanarak Los Altos’un mutfağında sıklıkla tükettiğimiz habanero ve jalapeno biberi, tomatillo (yeşil domates) ektik. Meksika mutfağında en çok kullanılan malzeme olan kişniş ve lime (yeşil limon) da ana ürünlerimizden. Mavi ve kırmızı mısırı da deneyerek nasıl bir verim alacağımıza bakıyoruz. Bu malzemelerin yanısıra misafirlerimize marul, salatalık ve çilek gibi yiyecekleri de kendi tarlamızdan toplayıp getirip aracısız sunmayı önemsiyoruz” diye konuştu.

Seferihisar’da “Meksika Köyü” kurulacak
İstanbul Meksika Konsolosluğu ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ve desteğiyle bir “Meksika Köyü” kurmayı planladıklarının altını çizen Çelikkol, Los Altos’un mutfağında her gün taze sebze ve meyve kullandıklarını belirterek “Mutfağa katkı maddesi içeren hiçbir sağlıksız gıda girmiyor. Ektiğimiz bu ürünlerden aldığımız mahsulleri değerlendirdikten sonra alanı gitgide genişletmeyi planlıyoruz. Benzer kültürlere  ve mutfağa sahip Türkiye ve Meksika arasında güzel bir dostluk köprüsü kuracağımıza inanıyoruz. Tarlada hiçbir kimyasal gübre kullanmadan sadece “solucan gübresi” ile tarım yapıyoruz” dedi.

Ürünlerin perakende satışı da gerçekleşecek
Los Altos İstanbul, Seferihisar’daki tarlada yetişen ve Türkiye’de kolaylıkla bulunamayan bazı taze malzemeleri ihtiyaçları doğrultusunda diğer restoranların şeflerine de tedarik etmeyi planlıyor. İlerleyen dönemde kurulacak üretim tesisi ile ürünlerin çeşitli noktalarda perakende satışı da gerçekleşecek.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder