24 Nisan 2017 Pazartesi

QATAR AIRWAYS, IATA’nın 753 Sayılı Kararının Gereklilerini Yerine Getirdi

Qatar Airways, Hamad Uluslararası Havalimanında (HIA) Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) 753 sayılı Kararının gerekliliklerini yerine getirmeyi başaran dünyadaki ilk havayolu şirketi oldu. Qatar Airways tüm gereklilikleri zamanından bir yıl önce yerine getirdi.

Bu karar, havayolu şirketinin her bir bavulu yolculuğun başından sonuna kadar tüm yol boyunca izlemesini şart koşmaktadır. Bu belgelendirme, havayolu şirketi tarafından geliştirilen Bagaj Yönetim Sistemi’nin (“HAQIBA”) yanı sıra Qatar Airways web sitesi ve mobil uygulaması ile sağlanan kesintisiz gerçek zamanlı entegrasyon sayesinde alınmıştır. Qatar Airways, web sitesindeki ve mobil uygulamasındaki “Track My Bags” (Bagajımı İzle) özelliği aracılığı ile kontrol edilen bagajların gerçek zamanlı izlenmesine olanak sağlıyor ve yolculara sorunsuz bir bagaj deneyimi yaşatmaktadır. Mobil uygulama, ilgili güncellemeler ile yolculara bağalarına ilişkin gerçek zamanlı bildirimler sunmanın yanı sıra “My Trips” (Seyahatlerim) özelliğini kullanarak ihtiyaç doğrultusunda çeşitli detayları sunmaktadır.   

Sunulan detaylar arasında check-in, transfer, varış noktası gibi bagajın taşıma sürecinin hangi aşamasında olduğuna dair bilgilerin yanı sıra bavul etiketleri ve şeridine ilişkin ilgili bilgiler de bulunmaktadır. Bu bilgiler, yolculuk süresince yolcuları yönlendirmekte ve bavulun gecikmesi ya da kaybolması halinde durumun anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. HAQIBA sistemi, taşıma süresinin optimize edilmesi için Qatar Airways personelinin geciken bavulları proaktif bir şekilde yönetmesine olanak sağlamaktadır.

Qatar Airways Group CEO’su Mr. Akbar Al Baker: “Yolculuğun başlangıcından bitişine kadar tüm yol boyunca yolcuların bagajlarına gösterdiğimiz özen, müşterilerin yaşayacağı deneyime verdiğimizin önemin başka bir göstergesidir. Bagaj yönetim sistemlerimizi IATA gereklilikleriyle uyumlu hale getirmek amacıyla attığımız proaktif adımların sonucunda bu uluslararası birliğin, Hamad Uluslararası Havalimanında Qatar Airways’in kullandığı uçtan uca izleme uygulaması sayesinde belgelendirilen ilk havayolu şirketi olduğunu duyurmasından dolayı mutluyuz.” dedi.

IATA Havalimanları Yolcu, Kargo ve Güvenlik’ten sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mr. Nick Careen ise, Qatar Airways’in son birkaç yıldır IATA’nın 753 sayılı Bagaj İzlemeyle ilgili Kararına uymak için gösterdiği çabaların karşılığını aldığını belirterek: “Doha’daki merkezinde bu çözüme bütünüyle uyulmasını sağlayarak dünyada bir ilki başaran Qatar Airways’i tebrik ediyoruz. Yolculuğun her aşamasında bagajları takip etme imkânı sunması sayesinde havayolu şirketinin tüm bagaj operasyonları görsel olarak yönetilebiliyor ve daha kolayca izlenebiliyor. Böylece kaybolan veya geciken bagajlar daha kolay takip edilebiliyor, bulunabiliyor ve teslim edilebiliyor. Bu da, yolcuların çok daha iyi bir deneyim yaşamaları anlamına geliyor.” dedi.  

753 sayılı karar, tüm dünyadaki havalimanlarında bagajların kötü bir şekilde taşınmasını engellemek, dolandırıcılıkları azaltmak ve yolcu memnuniyetini arttırıp genel bagaj yönetimini iyileştirmek amacıyla geliştirildi. 1 Temmuz 2018 tarihine kadar IATA üyesi tüm havayollarının 2016 yılında yayınlanan karar uyması zorunlu hale getirilmiştir. Doha’daki merkezi olan Hamad Uluslararası Havalimanına (HIA) bir sertifika verildi; ağdaki tüm istasyonlar kararı uygulamaya başladıktan sonra, IATA tarafından havayolu şirketine platinum sertifika verilecektir. 

Bu yıl HIA, 2017 Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri kapsamında Dünyanı En İyi Altıncı Havalimanı seçilmesinin yanı sıra art arda üçüncü defa Orta Doğu’nun En İyi Havalimanı unvanının da sahibi oldu. Havalimanı aynı zamanda art arda ikinci defa Orta Doğu’da En İyi Personel Hizmeti Sunan Havayolu Şirketi seçildi.  Gökyüzündeki en genç ve son teknoloji ile donatılmış filolarından birine sahip olan Qatar Airways, havacılık sektöründe dönüm noktası olan bir sözleşmeyle kısa süre önce Boeing’e 100 adet yeni jet siparişi verdi. Katar Devleti’nin ulusal havayolu şirketi, teknolojik açıdan dünyanın en gelişmiş uçağı olan Airbus 350’yi tanıtan dünyadaki ilk firma olurken, ultra modern bir uçak olan Boeing Dreamliner’ı da Orta Doğu’da tanıtıp filosuna katan ilk havayolu şirketi oldu.      



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder