3 Nisan 2017 Pazartesi

Termal Su Kullanımı Bebeklerden Başlıyor

NG Güral Afyon Wellness & Spa Genel Müdürü, Cenker Yılmaz Sağlık zirvesinde konuştu
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Sağlık Komitesi önderliğinde gerçekleştirilen Altınoluk Sağlık Zirvesine NG Hotels Afyon Genel Müdürü Cenker Yılmaz katıldı.

NG Hotels Afyon Genel Müdürü Cenker Yılmaz,  Altınoluk sağlıklı yaşam zirvesinde öncelikle organizasyonu düzenleyen TÜRSAB Sağlık Komitesi Başkanı Yeşim Kıral, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Sağlık Komitesi Başkan Yardımcısı İlknur Durmuşkaya ve Rezone Hotel YK Başkanı Salih Kadayıfçıoğlu’na teşekkürlerini iletti. NG Güral Afyon Wellness & Spa doğanın benzersiz hediyesi olan termal suyu sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Artık seyahatler termal suların olduğu şehirlere yapılıyor. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen minerali bol şifalı sular ve SPA, lüks konforla birleşince hayatın içindeki yorgunlukta kalmıyor. Afyon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin bu şehri tercih etmelerindeki en önemli nedeni şifalı termal suları. NG Hotelde, 13 havuz ve 9 bin 500 metrekarelik termal SPA alanı bulunuyor. Türk hamamı, Fin hamamı, bio sauna ile yüksek ve düşük ısı termal havuzları ile sağlıklı yaşamı aralıyor. Otelde toplam 428 oda bulunuyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği gurme zenginliği ile de tartışılmaz olduğunu gösteriyor.

AFYON’da  oruçoğlu termal tesisleriyle başlayan termal turizm hizmetlerine NG Hotels olarak 2012 yılında bizler de katıldık. Geçen sene 180 bin turistti ağırladık. Yurtdışında bu tür termal hizmetler veren çok sayıda tesisler bulunuyor. Ancak ülkemize gelince farklı hastalıklara iyi gelen termal sular bulunuyor. Türkiye, termal su kaynakları bakımından Avrupa’da birinci, Dünya’da yedinci sırada olmasına rağmen, termal sular hep şifa arayışları olarak algılanmış ve hastalık geldiğinde hatırlanmıştır. Termal sular, hastalık gelmeden, koruyucu ve düzenleyici olarak kullanılmalıdır. Termal sular her ne kadar hastalıkların tedavilerinde etkili oluyorsa da, unutulmamalıdır ki, termal sular hastalık gelmeden önce daha çok gereklidir. Sağlık, güzellik, zindelik, stressiz hayat için ilaç yerine düzenli termal kür, bedenimizin ve ruhumuzun vazgeçilemeyecek ihtiyacıdır. Artık termal suları kullanım yaşı da düşmüştür. 

Bebekler  artık termal suları kullanıyor. Wellness, Termal sular  fizik tedavi de eklendiğinde büyük bir Pazar oluşuyor. Biz bunun farkındayız. 5 yıldır bu sektörde en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz geri dönüşlerimiz memnuniyetler bizlerin daha fazla yatırım yapmak için enerjimiz oluyor. Termal ve Wenlles yaşam tarzı haline gelmelidir. Sizlere bir müjde vereceğim. İkinci yatırımımız da geliyor. Bizler sağlık turizmine önem veriyoruz. Norveçliler Balçova Termal tesislerinden  ciddi anlamda  hizmet alıyorlar. NG Hotels olarak Kazakistan ve Özbekistan’dan gelen kullanıcılar kombine olarak 14 ve 21 günlük programlar alıyorlar. Sadece termal değil fizik tedavi ile kombine bir paket sunuluyor. Afyon’da tek sıkıntımız havayolu ulaşımında sadece 1 uçak çalışıyor. Booking.com’a gelince otelciler ne düşünüyor derseniz, ben öğrencilik yıllarımda yani 1998 senesinde her şey digital olacak biz ne yapacağız diye düşünülüyordu. 20 sene  geçti ama bir gelişme olmadı. Booking.com vergisini komisyonunu ödemeli ama bizde alternatifini üretmeliyiz. Bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Otelcilerin satış kanallarıyla ilgili büyük bir sıkıntısı var. Ancak buradan bunu söylemeliyim inşallah iyi olur diye umut ediyorum ediyoruz dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder