20 Mayıs 2016 Cuma

Köy Seyahati Sevenler İçin Türkiye’nin En Güzel 10 Köyü

Köy Seyahati Seven Tatilciler İçin Türkiye’nin En Güzel 10 Köyünü Açıklandı
Türkiye’de otobüs firmaları ile bilet satış ve dağıtımı konusunda anlaşmalı tek yetkili şirket olan Biletall, yaz sezonu yaklaşırken köy seyahati seven tatilciler için Türkiye’nin en güzel 10 köyünü açıkladı.  Müşterileri için seyahat bileti sağlamanın yanı sıra gidilecek yerlerle ilgili ‘nerede ne yenir’, ‘yapmadan dönmeyin’ gibi rehberlik hizmetleri de sunan Biletall, tatilde nereye gideceğine karar veremeyenler için alternatif öneriler sunuyor. Müşterilerden alınan geri dönüşlerin de değerlendirildiği seyahat önerisinin bu haftaki konusu “Türkiye’nin En Güzel 10 Köyü” olarak belirlendi. İşte şehir hayatının yoğunluğundan, gürültüsünden kaçıp dilediğimiz gibi dinleneceğimiz o köyler…

Çıralı Köyü
Antalya’nın dünyaca ünlü Çıralı Köyü; Olympos dağının eteklerinde yer alıyor. Caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlamak için geldiği Çıralı sahili, bir yanda yemyeşil dağ manzarası, diğer yanda Akdeniz’in masmavi ferah denizi ile bir doğa harikası. Harika denizi, nefis dağ havası, sakin kumsalı ve portakal bahçeleri ile Çıralı, köy seyahati sevenlerin vazgeçmeyeceği yerlerden birisidir. Çıralı’ya gidin, yürüyün, yüzün, seyredin, huzurla bu güzelliğin tadını çıkarın.

Şirince Köyü
İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü ruhunu koruyabilmiş eski bir Rum köyü. Tarih kokan bu köye 4 mevsim ziyaretçiler gelir. El değmemiş çekiciliğini koruyan Şirince; daracık ve tertemiz sokakları, düzenli, beyaz ve estetik mimarisi ile Rum evleri ve dik yokuşları ile nadir rastlanan bir güzelliktedir. Adı gibi şirin bir köy olan Şirince’ye yolunuz muhakkak düşsün.

Faralya Köyü
Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Faralya Köyü; bir yeryüzü cenneti. Turkuaz renkli Ölüdeniz’i arkanıza alıp, Kelebekler vadisinin patika yollarından yürüyerek Faralya Köyüne çıkabilirsiniz. Kelebekler vadisinin şelalesini ve sadece bu bölgede bulunan kanatları kaplan desenli kelebekleri görebilirsiniz. Antik Likya ve Eski Roma kalıntılarının bulunduğu bu tarihi köy, inanılmaz bir manzaraya sahip. Ayaklarınızın altına serili denizi ve arkasını yasladığı dağı ile Faralya, Türkiye’nin en güzel manzaraya sahip köylerinden bir tanesidir.

Belkıs Köyü
Türkiye’nin tarihi zenginliklerinden olan Zeugma (Belkıs) antik kentinin de içinde bulunduğu Belkıs Köyü; Gaziantep’in Nizip ilçesinde konumlanıyor. Fırat nehrinin kıyısında bulunan ve büyük kısmı sular altında kalan Zeugma antik kentinin bulunduğu Belkıs köyü muazzam bir güzelliğe sahip. Halen kazı çalışmaları yapılan köyde, birbirinden muhteşem mozaik parçaları çıkarılıyor. Gaziantep’e yolu düşen köy seyahati sevenlerin, Fırat nehri kıyısında ki bu tarihi köyü muhakkak görmesi gerekir.

Akpınar Köyü
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Akpınar Köyü muhteşem panoramik bir göl manzarasına sahip. Türkiye’nin 7 renkli ve mavi bayraklı en temiz gölü olan Eğirdir Gölü’nü kuş bakışı seyredebileceğiniz Akpınar Köyü’nde seyir tepesi bulunuyor. Bu tepede görüp görebileceğiniz en güzel manzarayı huzur içinde seyrederken, semaverdeki odun ateşinde pişirilen çayınızı yudumlayabilir, lezzetli Akpınar gözlemelerini yiyebilirsiniz. Bu rakımı yüksek olan köyde paraşüt sporu da yapılıyor. Ada manzarası eşliğinde, Eğirdir Gölü’nün üzerinde süzülebilirsiniz.

Evrenye Köyü
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Köyü, Karadeniz’in en güzel köylerindendir. Karadeniz’in kıyısında, yemyeşil bir vadinin içinde bulunan köyün yeşili ayrı güzel, mavisi ayrı güzel. Güneşin denizden doğup, denizden battığı bu eşsiz köyün içerisinden çay akar. Köyün girişinde asırlık dev bir çınar vardır. Çınar altında oturup, Karadeniz’i seyretmek ayrı bir keyif verir. Denizi temiz olan Evrenye de bayanlara özel plaj da var. Kışın boşalan köy, yazın oldukça fazla tercih ediliyor.

Kaleköy
Antalya’nın Kale ilçesine bağlı Kekova’da bulunan Kaleköy; tekne ile gidebileceğiniz, gittiğinizde de ‘iyi ki gelmişim’ diyeceğiniz, Simena antik kentinin kalıntıları üzerine kurulmuş harika bir köy. İsmini tepesinde bulunan kaleden alan köye teknelerle ulaşıp, dar ve patika şeklindeki yollarından kaleye çıkabiliyorsunuz. Kaleden eşsiz deniz manzarasını seyrederken, tüm huzuru iliklerinizde hissediyorsunuz. Taş kral mezarlarının da bulunduğu köy az bir nüfusa sahip olmasına rağmen, çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Yolunuz Kekova’ya düşerse; sırf Kaleköy’ü görmek için yapılan tekne turlarına katılıp, hem denizin hem manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kilitbahir Köyü
Çanakkale’nin tam karşısında bulunan, manzarası Çanakkale boğazına hâkim Kilitbahir Köyü, Eceabat ilçesine bağlıdır. Kalp şeklindeki kalesinden adını alan Kilitbahir, denizin kilidi anlamına gelir. Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumlu olduğu Kilitbahir Köyü, mükemmel manzarası ile başınızı döndürecek, sizi mest edecek bir güzelliğe sahip.

Rumkale Köyü
Gaziantep’in Yavuzeli ilçesine bağlı olan Rumkale Köyü; olağanüstü bir güzellikte ve masalsı bir görüntüye sahip. Kendinizi tarihin ve tabiatın arasında bulacağınız Fırat nehri kıyısında kurulu olan bu tarihi köyde huzurlu bir zaman dilimi geçireceksiniz. Etrafı sularla çevrili bu köye ulaşım, Halfeti’den kalkan tekneler ile yapılıyor. Köye ulaştığınızda kendinizi bir yarımadanın içinde hissedeceksiniz. Baraj suları ve Fırat nehri ile çevrili Rumkale köyüne hayran kalacaksınız.

Uçhisar Köyü
Nevşehir’in Kapadokya bölgesindeki Uçhisar yörenin en yüksek ve en güzel köyüdür. Köyün en tepe noktasında Uçhisar Kalesi, güneşin doğuşunu ve batışını seyretmek için harika bir yer. İçerisinde gizli geçitler ve tüneller olan kalenin tepesine merdivenle rahatlıkla çıkılabiliyor. Nevşehir’e gidenlerin ve köy seyahatlerini sevenlerin muhakkak görmesi gereken Uçhisar Köyü, kendine özgü doğal yapısı ve gizemli havası ile ziyaret edenleri büyüleyici güzelliktedir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder