14 Haziran 2017 Çarşamba

Bu yaz Türkler gözünü “uzaklara” dikti

Seyahat arama sitesi momondo Türklerin yaz tatili tercihlerini araştırdı
Yaz kapıda! Seyahat arama sitesi momondo.com.tr Türklerin yaz tatili tercihlerini araştırdı. Sonuçlara göre bu yaz Türklerin favorisi uzak diyarlar. Ancak uzaklara gitmek göründüğü kadar kolay değil. Neredeyse dörtte birimiz seyahat planlaması yaparken stres yaşıyoruz. İşte diğer sonuçlar…Haziran ayının gelmesi ile tatil sezonu açıldı. Havalimanları yolcularla dolup taşıyor. Seyahat sitesi momondo.com.tr binden fazla kişi üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada Türklerin tatil tercihlerini araştırdı. 2017 yılında stres atıp rahatlamak için tercihimiz uzak diyarlar olsa da tatil planlamak o kadar da rahat bir süreç değil.

BANGKOK ZİRVEDE, BALİ YÜKSELİŞTE
Doğa, macera ya da gemi yolculuğu… Yaz tatili için onlarca alternatif mevcut. Türklerinse gözü uzaklarda. Araştırma sonuçlarına göre bu yaz Türklerin favorisi Bangkok.Momondo sözcüsü Serpil Özkürk şöyle konuştu: “Web sitemizde yer alan aramalar gösteriyor ki bu yaz Türklerin favori destinasyonu açık ara Bangkok. Bangkok’u Antalya, Londra ve New York takip ediyor. Listenin sonunda ise Amsterdam var. En fazla yükseliş gösteren destinasyon ise Bali. Geçtiğimiz yıla göre %103 oranında artış gösteren Endonezya’nın egzotik adası, Türkler arasında giderek popülerleşiyor.

En favori 5 destinasyon
1 Bangkok

2 Antalya

3 Londra

4 New York

5 Amsterdam

En yükselişte olan destinasyon

1 Bali (Aramalarda %103’lük artış)

TATİL PLANLAMASI STRES YARATIYOR

Yaz tatilinin yaklaşması ile hazırlık stresi de artıyor. Momondo’nun global seyahat araştırmasına göre tatile huzur verici bir aktivite olsa da öncesi zorlu geçiyor. Verilere göre Türklerin %24’ü tatillerini planlarken stres oluyor.

Momondo sözcüsü Serpil Özkürk sonuçlar ile ilgili şöyle konuştu: “Seyahat araştırmamıza göre Türklerin neredeyse üçte biri (%29) tatil rezervasyonunu 2-3 ay önceden gerçekleştiriyor ve yarısından fazlası (%52) tatil için önceden para biriktiriyor. Son dakika planlaması Türkler arasında popüler olmasa da her dört kişiden biri tatil planlamayı stresli buluyor.”

Doğal olarak yaz tatilini planlarken bütçeden destinasyona, uçuştan otele ve bavul hazırlamaya birçok faktörü değerlendirmek gerekiyor. İşte huzurlu ve keyifli bir tatil geçirmek için öncesinde yapmanız gerekenler!

TATİLİNİZİN GÜZEL GEÇMESİNİ SAĞLAYACAK BEŞ İPUCU

Ödevinize çalışın
Önceden planlamak son dakika ucuz uçak bileti ve konaklama alternatifi bulmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi sağlar. En uygun bilet fiyatları ve otel indirimleri için altın kural rezervasyonunuzu 56 gün önceden gerçekleştirmek.

Bavul listesi hazırlayın
On dakikanızı ayırarak bir bavul listesi hazırlayın. Önceden yanınıza alacaklarınızı belirlemek son dakika telaş yapıp, pasaport gibi önemli şeyleri unutmanıza engel olacak.

Alana erken gidin
Havalimanına orada olmanız gereken saatten biraz daha erken gidin. Böylece uzun güvenlik ve pasaport kuyrukları gibi son dakika sürprizlerinde stres yaşamazsınız.

Az ama öz iyidir
Gideceğiniz destinasyona vardığınızda her gününüzü bir programla doldurmaya çalışmayın. Bölgedeki tüm müze veya mekanları görmek zorunda değilsiniz. Zamanınıza göre birkaç yer belirleyin ve ziyaret ettiğiniz yerlerin tadını çıkarın.

Telefondan uzak durun
Yediğiniz yemeği, gördüğünüz her güzel yeri paylaşmaya ara verin. Sosyal medya ve iş mailleriniz biraz bekleyebilir. Bulunduğunuz anın keyfini çıkarın. Bunun için en azından günde bir saatinizi ayırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder