9 Haziran 2017 Cuma

TÜROB heyeti MEXPO” projesi hakkında bilgi aldı

Maltepe Belediye Başkanı TÜROB’a fuar merkezini tanıttı
TÜROB Başkanı Timur Bayındır beraberinde heyetle Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti. TÜROB yöneticileri Maltepe Belediyesi tarafından hazırlanan “Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi: MEXPO” projesi hakkında bilgi aldı.Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yumak, Genel Müdür İsmail Taşdemir ve Üyelerden Nadir Kadakal ile birlikte Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret ederek, Maltepe Belediyesi tarafından hazırlanan “Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi: MEXPO” projesi hakkında bilgi aldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapması öngörülen MEXPO Center hakkında TÜROB üyelerine bilgi verdi. Belediye Başkanı Kılıç, Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak. Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi’nin yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekare açık, 200 bin kapalı alan, 5 bin kişilik kongre merkezi, birer adet 5 ve 4 yıldızlı ve bir butik otelden oluşacağını açıkladı.

MEXPO Projesi’ne ilişkin detaylar
Projenin yatırım maliyeti yaklaşık 950 milyon Euro olarak hesaplandı. Finansmanın büyük bölümü Almanya, Hollanda ve Çin olmak üzere yurt dışı kaynaklı olacak. MEXPO kapsamında 25 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesi için tasarlanan arazinin bir bölümünün hazineye bir bölümünün ise artık faal olmayan askeri alan (Nurettin Baransel Kışlası) içerisinde olduğundan Merkezi hükümetin kullanım/tahsis onayı bekleniyor. Projenin en dikkat çeken özelliğiyse, çevreci şekilde inşa edilecek olması. Merkezin yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak.

Başkan Kılıç’ın açıklamaları doğrultusunda projeye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok işadamı destek veriyor. Maltepe’de atıl durumda kalan askeri bölgenin, konut alanı olarak kullanılması yerine gerek ekonomiye gerekse istihdama katkıları, ayrıca Anadolu yakasında oteller ve diğer sektörlere sağlayacağı ekonomik ve sosyal faydalar dikkate alınarak Fuar ve Kongre merkezi olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Merkeze ait tüm teknik ve mali raporlar hazırlandı. Bölge halkının önemli desteği alınarak yapılan imza kampanyası 200 bin kişiye ulaştı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, TÜROB’dan temel beklentilerinin, projenin başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm kesimlere anlatılması olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder