1 Şubat 2017 Çarşamba

Kayseri Erciyes A.Ş Kayak Kulübü Sporcusundan Uluslararası Başarı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 10 ilden 110 sporcunun katılımıyla 2'nci Biathlon Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonada 2.5 kilometrelik kayaklı koşu ile parkuru tamamlayan sporcular ayakta ve yerde yatarak 4.5 kilogram ağırlığındaki yivli 22 kalibrelik ateşli tüfekle 5'er atış yaptı.


Erciyes A.Ş Kış ve Doğa Sporları Kulübü ve Biathlon Milli Takım sporcusu Mehmet Üstüntaş da 27-30 Ocak tarihleri arasında Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Biathlon Türkiye Şampiyonası Türkiye birincisi oldu. 31 Ocak 2017 tarihinde Slovenya da kampa giren sporcumuz 6-19 Şubat tarihleri arasında Avusturya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla kış sporları kompleksi haline dönüşen Erciyes Kayak Merkezi’nin, yalnızca turizm faaliyetleri için değil sporcular yetiştirmek için de planlandığını söyleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı “Kayak sporcuları yetirmeyi önemsiyoruz ve tamamen profesyonel sporcu yetiştirme hedefiyle şirketimiz bünyesinde kurduğumuz kulüp sporcularının da böyle önemli başarılara imza atması bizi gururlandırıyor. Bu başarıların devamını diliyorum. Biathlon Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Avusturya’da yapılacak olan Dünya Kupası’nda hem şehrimizi hem de ülkemizi temsil edecek olan sporcumuz Mehmet Üstüntaş’ı tebrik ediyorum. Bayrağımızı gönlere çektirip derece ile dönmesini ümit ediyoruz “şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder