18 Şubat 2017 Cumartesi

World Tourısm Forum, David Mılıband ve Jack Straw’u konuk etti

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen World Tourism Forum Global Meeting dünya turizm sektörünün en önemli konu ve konuklarını ikinci gününde de bir araya getirmeye devam etti.Küresel ölçekte düzenlenen dev forum 16 Şubat Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın açılış konuşması ile başladı. World Tourism Forum Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı’nın turizm vizyonunu ülke profesyonelleri ile paylaşarak, turizm potansiyelini artırmak ve ülke ekonomisi ile uluslararası ekonomilerin bağını güçlendirmek hedefiyle bu yıl 3.sünü düzenlediği bu dev forum Cuma günü de dev konuklar ağırlamaya devam etti.

Denizbank ve Koral Turizm ana sponsorluğunda yapılan forumda ilk gün İngiltere Dışişleri Eski Bakanı, International Rescue Committee (IRC)’nin hem Başkanı hem de Yönetim Kurulu Başkanı David Miliband; İsveç’in en büyük turizm tanıtım ofisi Visit Stockholm’un Ceo’su Thomas Andersson;  ikinci gün ise  Tony Blair Başbakanlığı süresinde İçişleri ve Dışişleri Bakanı olan Jack Straw ve ünlü sosyal medya fenomeni Zach King konuşmacı olarak yer aldı.


World Tourism Forum bu dev forum ile Türkiye’ ye 75 milyon dolarlık bir ekonomik ivme yarattı.
World Tourism Forum Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı forum ile ilgili  yaptığı açıklamada “Turizmin öncü firmalarını böylesine ciddi bir organizasyonla bir araya getirmek Türkiye’nin turizm geleceği için çok önemli bir etkileşim sağlamıştır. Her sene büyüyen ve gelişen World Tourism Forum Global Meeting’in bu anlamda sektöre yapacağı katkının farkındayız. World Tourism Forum bu dev forum ile Türkiye’ ye 75 milyon dolarlık bir ekonomik ivme kazandırmıştır. Bu vesile ile dünyaca ünlü konuşmacıların yanı sıra 20’den fazla ülkenin Kültür ve Turizm Bakanlarını da bir araya getirmekten son derece mutluyuz. T20 kapsamında 20 ülkeden, 20 Turizm Bakanı ilk kez bir araya geldi. Azerbaycan, Somali, Mozambik, Pakistan, Tayvan, Kazakistan, Kamboçya, Filipinler, Gana, Makedonya, Benin, Özbekistan, Zimbabve, Ukrayna katılan ülkeler arasında yer aldı” dedi.

Tony Blair Başbakanlığı süresinde İçişleri ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Jack Straw oturumu büyük ilgi gördü. Tony Blair Başbakanlığı süresinde İçişleri ve Dışişleri Bakanı olan Jack Straw güvenlik sorunlarının sadece Türkiye özelinde gerçekleşmediğini İngiltere’de de bu tarz olayların zaman zaman cereyan ettiğini belirtti. “Türkiye’de yaşanan her türlü terör olaylarını şiddetle kınadıklarının altını çizen Straw; İngiltere ve Türkiye pek çok ortak noktada birleşiyor, her şeyden önemlisi Avrupa Birliği’nin kenarında duruyoruz. Her  iki ülkede denizlerle çevrili.Bu coğrafi özellik turizm açısından da olukça önemli ve ortak noktamız” dedi.

17 Milyon takipçisi olan ünlü fenomen Zach King “Türkiye Güvenli” diyor.Thy’nin kabin içi güvenlik filmini çeken ve Dünyada takipçi sayısı 17 milyonu bulan ünlü fenomen Zach King Türkiye’de olmaktan çok memnun olduğunu belirtti ve bence kimse korkmasın Türkiye çok güvenli dedi. Oturumu pek çok sosyal medya profesyoneli ve gençler tarafından yoğun ilgi gören Zach King; sosyal medyaya giriş hikayesini izleyicilerle paylaştı ve “İlk kez hayranlıkla izlediğim ve korktuğum Jurassic Park ilham kaynağım oldu. Bu filmden sonra ailem bana kamera aldı ve ilk çekim tecrübelerim böyle başladı. Üniversiteden mezun olup ilk çekimlerimi evin garajında yapmaya başladım. Youtube üzerinden film yapımı hakkında öğretici videolarla Sonra Vine ile tanıştım, 6 saniyelik videolara senaryolar ürettik. Bence sosyal medyada 3 şey çok önemli. Merak yaratmak, içeriğin herkesi kapsaması ve beğeni-paylaşım uygunluğu. Video paylaşmayı seviyorum çünkü eğlenceli ve dil bariyeri yok” dedi.Socialbakers tarafından hazırlanan Turizm ve Sosyal Medya Raporu 16 Şubat'ta açıklandı.Geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında Nielsen  işbirliğiyle yapılan T20 açıklamasının ardından forumun ilk günü Socialbakers tarafından hazırlanan Turizm ve Sosyal Medya Raporu 16 Şubat'ta katılımcılar ile ilk kez paylaşıldı. Bunun yanı sıra STR Global tarafından hazırlanan Özel Resort  Raporu da aynı gün ziyaretçilerin paylaşıma sunuldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder