3 Şubat 2017 Cuma

TURYİD’den “Komşunu Al Tatile Gel" kampanyasına destek, geldi

TURYİD ;Yetmez ayrıca ; Dünya Barışı için; “2017 yılını Türkiye’ye Ziyaret Yılı olması için çağrıda bulunmalı bir kampanya daha başlatmalıyız; “kim  olursan ol, tatil cenneti Türkiye’ye gel”  demeliyiz dedi.

TURYİD Başkanı Kaya Demirer,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizmin deniz, kum güneş üçgeninden ibaret olmadığını, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, düğün, nişan törenlerini kutlamalarını ülkemizde yapmaları “Komşunu da al gel” kampanya çağrısını desteklediklerini , ve ayrıca  ülkemizdeki  yabancı firmaların çalışanlarının  ve Türkiye’de görevli  yabancı ülke diplomatlarının  tatillerini ülkemizde geçirme çağrısından özellikle memnun olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanının Gastronominin önemli bir turizm dalı olduğunun altını çizmesinden dolayı ise bir kez daha büyük  memnuniyet duyduklarını ve gelecek için ümitlerini arttırdıklarını belirtti. Turizm sektörü temsilcilerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yurt dışındaki Türk vatandaşlarına çağrıda bulunarak 'komşunu da al gel’ kampanyası başlatması Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği  (TURYİD) tarafından memnuniyetle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki buluşmaya TURYİD üst yönetimi de katılırken, TURYID Başkanı Kaya Demirer, bu tür bir kampanyanın olumlu olacağına, yurt dışındaki Türklerin turizm açısından önemli bir potansiyeli bulunduğuna dikkat çekti. 

Demirer, sektör olarak bu konuda 12 Ocak’ta başlatılan “Hayatına Sahip Çık” sosyal sorumluluk kampanyasının bu çizgide ve paralelde ilerlediğini, yabancı turistin ülkemize ziyaretinde en büyük etkenin öncelikle ülkemiz insanın ve de ülkemizde yaşayan yabancı vatandaşların hayatına sahip çıktığını görmesi ve algılaması gerektiğinin altını çizdi. Sokağına, caddesine, bakkalına, manavına, esnafına, restoranına sahip çıkarak hayatın normal akışını sergileyen bir ülkeye yabancı turistin bakışının daha olumlu olacağına inandığını belirten 

Demirer sözlerine; Cumhurbaşkanın dile getirdiği üzere, turizmi deniz-kum-güneş üçgeni algısından kendi iktidarları dönemlerinde kurtararak turizmi çeşitlendirme sonrası ülkemize gelen ziyaretçi sayısın 12-13 Milyondan 40 Milyona çıktığını, turizm gelirlerinin de 13,5Milyar Usd’den 31,5Milyar Usd mertebesine ulaşmasında bu algının değiştirilmesinin önemini vurguladı. Alternatif turizm kolları içinde  Gastronomi Turizmi gibi kültür ve gelir seviyesi yüksek nitelikli turizm dallarının çeşitlendirilmesinin önemini 2023 hedefi olan 50Milyon turist 50Milyar Usd’nin kolayca 75Milyar Usd seviyelerine gelebileceğinin altını çizdi.

'2023 HEDEFLERİ GASTRONOMİ TURİZMİ İLE AŞILABİLİR”  

Demirer, bu tip kampanyaların olumlu olduğunu, ancak sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları aşabilmek için başka destekler de beklediklerini ifade etti. Türkiye'nin, uluslararası arenada imaj yönetimini devreye alması gerektiğini belirten Demirer, sektör örgütlerinin de dahil edilmesi ile yapılacak çalışmaların doğrudan planlamasına katkı sağlayacağını vurguladı. Demirer, sektörde faaliyet gösteren işletmelerin yabancı para cinsinden kiralar ile ilgili yaşamakta olduğu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini, Dünya ortalamasında %8 olan Ciro/Kira oranlarının Türkiye’de %25’lere çıktığını bunun sürdürülmesi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını belirtti. Gastronomi turizminin devlet tarafından sahiplenilmesinin ve desteklenmesinin bugün turist başı ortalama 705 Usd olduğu ülkemizde bu sektörün desteklenmesi ile Turizm Gastronomi sayesinde, geliri en yüksek ülkelerden olan İspanya gibi 1500 USD mertebelerine çıkabileceğine değinen Demirer sözlerine bugüne kadar kendi öz kaynakları ile büyümekte olan sektörün kültür ve gelir seviyesi yüksek nitelikli turist ile ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacağını ve bu sayede de ülkemiz cari açığının ve istihdam sıkıntısının azalmasındaki katma değerin her geçen gün artacağının önemine vurgu yaptı. 

TURYİD HEYETİNDE KİMLER VARDI?
TURYİD heyeti şu isimlerden oluştu:
Turyid Başkanı Kaya Demirer Başkan Yardımcısı Ayhan Çarıkçılar(Midpoint) Başkan Yardımcısı Gamze Cizreli(Big Chefs), Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Top(Waffle Stop), Yönetim Kurulu Üyesi Doğa Erzi ,Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Terzioğlu(Dilek Terzioğlu Events, Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Sapmaz(Portaxe), Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ügümü(Hünkar), Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Üzmez(Trilye),Sedat Zincirkıran(Sardunya), Sadettin Cesur(BTA), Mehmet Aksel (MSA), Ferudun Tunçer(Bay Döner), Vedat Başaran(Yesam Başkanı), Gökmen Sözen( Food in Life), 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder