12 Ağustos 2015 Çarşamba

Brooklyn Amerika’nın Üsküdarı'dır


Hanım Sultanlar ilçesi  Üsküdar, Brooklyn ile kardeş şehir oldu
Türkiye'nin tarihi değeri Üsküdar, Amerika'nın New York eyaletine bağlı Brooklyn kenti ile "kardeş şehir" oldu. 


Üsküdar Belediye Başkanları Hilmi Türkmen ve BrooklynBelediye Başkanı  Eric L. Adams, Bağlarbaşı Kultür Merkezi bünyesinde hizmete giren Nevmekan'da düzenlenen imza töreninde protokol imzalandı.Kardeş Şehir Protokolü ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmada ortak kazanımı öngörüyor. İmza törenine ulusal ve yerel medya mensuplarının büyük ilgi gösterdiği görüldü.


TÜRKMEN: BİZ AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ...
Üsküdar Belediyesi'nin birçok ülke ile "kardeş şehir" protokolünün bulunduğuna dikkat çeken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; "Ağzımızdan aynı kelimelerin çıkmasına gerek yok. Biz sayın başkanımla aynı dili konuşuyoruz. 


Üsküdar halkı, Brooklyn halkıyla aynı dili konuşuyor. Biz aynı şeylere seviniyor, aynı şeylere üzülüyoruz. İnsanımız için aynı iyilik ve güzellikleri istiyoruz. Hep hayır diliyoruz. Birlikte daha mutlu, daha eğitimli, refah oranı daha yüksek şehirler için çalışıyoruz" dedi.


ADAMS: MUTLULUK DUYUYORUZ...
ABD'de yaşayan Türk vatandaşların en çok tercih ettiği kentlerden biri olan Brooklyn için de Türk nüfusunun önemine dikkat çeken Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams, Üsküdar ile kardeş şehir olmaktan dolayı mutluluklarını ifade etti. 


TAMBUR HEDİYE MEST ETTİ...
"Müzik evrenseldir" diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bölgemizdeki Üsküdar Musiki Cemiyeti çok değerli sanatçılar yetiştirmiştir.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams'a çok özel yapım tamburu  hediye etti. Bir sonraki gelişinizde bizlere çalmanızı istiyoruz diyerek de ekledi.  


Üsküdar Belediyesi meclis üyeleri toplu olarak Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams ile toplu resim çektirdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder