6 Ağustos 2015 Perşembe

“ENGELSİZ.SETUR.COM.TR”YE BİR ÖDÜL DE “THE INTERNATIONAL CSR EXCELLENCE AWARDS”TAN GELDİ

Setur’un görme engelli misafirleri için tasarladığı “engelsiz.setur.com.tr” web sitesi, “The International CSR Excellence Awards” (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Ödülleri) kapsamında Avrupa kategorisinde bronz ödüle layık görüldü. Bu yıl 50’nci yılını kutlayan ve turizm sektöründe yaptığı ilklerle adından söz ettiren Setur, görme engelli misafirlerinin tatil programlarını kendilerinin seçebilmesi için tasarladığı “engelsiz.setur.com.tr” web sitesiyle bir ödül daha kazandı. 


Geçtiğimiz yıl dünyanın en kapsamlı ve beğenilen ödül programlarından “The Stevie Awards”ta, “Yılın İş Geliştirme Başarısı–Medya&Etkinlik, Seyahat ve Servis Endüstrisi” kategorisinde gümüş madalya alarak başarısını tescilleyen Setur, kurumsal sorumluluk alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri sayılan “The International CSR Excellence Awards”ta (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Ödülleri) bronz ödüle layık görüldü. Ödüller, 29 Haziran’da Londra’da düzenlenen törende sahiplerini buldu. 

ENGELLİ DOSTU WEB SİTESİ
Setur, Türkiye’de yaşayan 200.000’den fazla görme engellinin erişebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği ve aynı zamanda mobil uyumlu engelli dostu web sitesi “engelsiz.setur.com.tr”yi Nisan 2014’te kullanıma açtı. Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu (Screen Reader) yardımıyla dinleyebilirken tek bir tuşa (Tab tuşu) basarak içerikler arasında geçiş sağlayabiliyor. Aynı zamanda “engelsiz.setur.com.tr”ye setur.com.tr adresinden de, tab ve enter tuşlarını kullanarak geçiş yapabiliyorlar.

Web sitesinin yapılış aşamasında Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuarı ile Alternatif Yaşam Derneği gibi eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıldı. Geliştirilme sürecinde görme engellilerin de bizzat rol aldığı ve toplamda 600’e yakın tesise ait binlerce görselin betimlendiği site, görme engellilerin ilk kez tesisleri hayal edebilmesine olanak sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder