27 Temmuz 2015 Pazartesi

3 MICHELIN YILDIZLI VE 19 GAULT-MILLAU PUANINA SAHİP ŞEF ANDREAS CAMINADA İSTANBUL’DA!

V-ZUG Türkiye, lezzet severlere çok özel bir yemek deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında “Dünyanın En İyi 50 Restoranı” listesinde yer alan Schauenstein Schloss Restaurant Hotel’in sahibi ve şefi Andreas Caminada, 7 Eylül’de V-ZUG Etiler Flagship Store’da “ilham verici tariflerini” pişirecek. Pişirme sanatı felsefesini “Yemek, duyularımızda kalıcı izler bırakan bir yolculuktur,” şeklinde açıklayan Caminada, 8 Eylül’de Alancha Restaurant’ın şefi Kemal Demirasal ile Maçka Kempinski Residence‘daki Alancha Restaurant’ta bir araya gelecek.


Avrupa’nın en genç 3 Michelin Yıldızlı şefi
Avrupa’nın 3 Michelin Yıldızlı en genç şefi olan Andreas Caminada‘nın İsviçre’deki Domleschg Vadisinde bulunan 12. yüzyıl kalesi, bugün, yemek tutkunları, lezzet avcıları ve gurmeler için çok özel bir restoran konumunda bulunuyor. Caminada, misafirlerine tarihi kale atmosferi içerisindeki ödüllü restoranında, doğanın sunduğu tazelik ve doğallığa karşı duyulan saygıyla, eşsiz bir mutfak deneyimi yaşatıyor. Farklı dekore edilmiş, altı benzersiz odaya sahip olan Schauenstein Schloss, 2013 yılının Sommelier’ı Oliver Friedrich ve başarılı ekibi tarafından yönetiliyor.

Bugüne kadar dünyanın en iyi şefleriyle birlikte çalışan Caminada, doğaya ve pişirmeye karşı ayrıcalıklı felsefesi ile Schauenstein Schloss’da farklılığını sergiliyor. Pişirme sanatı felsefesinin karşılığını arka arkaya aldığı ödüller, 3 Michelin Yıldızı ve 19 Gault-Millau puanı ile taçlandıran genç şef, aynı zamanda Schauenstein Schloss Restaurant ile “Dünyanın En İyi 50 Restoranı“ listesinde yer alıyor.

19 Gault-Millau puanı
En etkili Fransız restoranı kılavuzlarından biri olan ‘Gault et Millau’ 1965 yılında, restoran eleştirmenleri Henri Gault ve Christian Millau tarafından kuruldu.  Puan değerleri en yüksek 20 olan kılavuzda, restoranlar 1-20 puanlarla listeleniyor. Puanlar, hizmet kalitesi, fiyat, restoranın atmosferi ve gıda kalitesi gibi farklı kriterlerde yapılan yorumlar üzerinden ayrı ayrı veriliyor. Mükemmelliğin ulaşılmaz olduğu Gault – Millau puan değerlerinde bu güne dek nadiren 20 puan verildi.

Kısa sure once 19 Gault-Millau ile taçlandıran Şef Andreas Caminada, V-ZUG’un yüksek teknolojiye sahip cihazları ve ileri mutfak sanatının birleşmesi ile benzersiz bir lezzet keyfi vaad ediyor. Tüm gurme kreasyonlarını mükemmel aurası ile sunan Caminada, “Ben her zaman kendi yolumu arıyorum ve farklı şeyler yapıyorum. Fark yaratan belki de bir konuya dayanan yemeklerimdeki çeşitliliktir. İnsanların özellikle heyecan verici buldukları bu. Yemekteki çeşitlilik benim için bir tutku haline gelmiştir,” diyerek açıklıyor.

Türk şeflerle buluşma
Caminada, 8 Eylül’de Alancha Restaurant’ın şefi Kemal Demirasal ile Maçka Kempinski Residence’daki Alancha Restaurant’ta bir araya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder