2 Temmuz 2015 Perşembe

ANADOLU’NUN EN GÜZEL LEZZETLERİ KİVA’NIN İFTAR MENÜSÜNDE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

 “Anadolu’nun sır lezzetleri” sloganıyla farklı lezzetleri misafirleri ile buluşturan Kiva, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı menüsüyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.Yöresel yemeklerin en seçkin adresi olan Kiva, Anadolu’nun muhteşem zenginliğini bu sefer de Ramazan ayına özel hazırladığı menüsü ile misafirlerine sunuyor.


Anadolu’ya özgü sayısız yemek reçetelerini gün yüzüne çıkaran Kiva, Ramazan menüsünün başlangıcında “Hurma”, “Manda Tereyağı”, “Ovit Balı” gibi hafif lezzetler sunuyor. “Yoğurtlu Dövme Çorbası” ile devam eden Ramazan menüsü “Ilık İmam Bayıldı”, “Alıç Sirkesi ile Zeytinyağlı Enginar Bademli Fava eşliğinde”, “Patlıcan Fesinde Cevizli Yayım ve Tulum Peyniri”, “Gaygana Badıncanlı, Safran ve Yaban otları ile tatlandırılmış, Soğan, Sarımsak Karıştırması, Nar ekşisi çektirmesi ile” gibi farklı lezzet seçenekleriyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor.


İftar yemeğini tatlı bir sonla bitirmek, Ramazan ayının olmazsa olmazlarındandır. Kiva da iftar menüsünde “Güllaç Yaprakları arasında Vişne Taneli Sakızlı Muhallebi” ve “Güllaç” gibi Ramazan’ın geleneksel tatları ile misafirlerine hem hafif hem lezzetli seçenekler sunuyor. Anadolu mutfak kültürünün en iyi temsilcisi Kiva, mevsimsel ürünleri kullanarak hazırladığı iftar menüsüyle misafirlerine en taze lezzetleri sunuyor. Kiva, Galata ve Kanyon’daki şubelerinde servis edeceği bu özel iftar menüsü ile misafirlerini bekliyor. Ankara Next Level AVM’nin içinde yer alan Kiva şubesi ise farklı bir iftar menüsü ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.




KİVA İFTAR MENÜSÜ
Tuz
*
Hurma
*
Manda Tereyağı, Ovit Balı, Çayeli Golot Peyniri, Konya Küflü Peynir, Kars Kaşarı, Kuzu Söğüş
*
Yoğurtlu Dövme Çorbası
*
Ilık İmam Bayıldı
*
Alıç Sirkesi ile lezzetlendirilmiş Zeytinyağlı Enginar Bademli Fava eşliğinde
*
Patlıcan Fesinde Cevizli Yayım ve Tulum Peyniri 
veya
Gaygana Badıncanlı, Safran ve Yaban Otları ile Tatlandırılmış, Soğan, Sarımsak karıştırması, Nar ekşisi çektirmesi ile
*
Karışık Hoşaf 
*
Dane-Yü Hünkar ve Erikli Kuzu 
veya
Kayısılı Tavuk Yahnisi 
Misk ve Gülsuyu ile tatlandırılmış, Badem ve Gün kurusu Kayısı ile
*
Güllaç Yaprakları Arasında Vişne Taneli Sakızlı Muhallebi
veya
Güllaç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder