29 Temmuz 2015 Çarşamba

Bir değil, binlerce dilek tutuldu Türkiye’nin en ‘Uğurlu’ festivali gerçekleşti

Alışverişin uğurlu adresi n11.com, bu yıl sekizincisi düzenlenen Uludaz Uğur Böcekleri Festivali’nde binlerce doğaseveri Uludaz Zirvesi’nde bir araya getirdi. Festivalde doğa tutkunları, 2 bin 300 metrelik Uludaz eteklerinde kamp kurarak Türkiye coğrafyasında yaşayan en geniş uğur böceği kolonisini görme şansını elde etti


Bu yıl sekizincisi düzenlenen ve ana sponsorluğunu n11.com’un üstlendiği Uğur Böcekleri Festivali, Türkiye’nin pek çok kentinden binlerce doğa tutkunu ve fotoğrafçıyı ağırladı. 25-26 Temmuz tarihlerinde Kahramanmaraş’ta düzenlenen festivalde doğaseverler, Erciyes, Aladağlar, Akdeniz’in görülebildiği 2300 rakımlı Uludaz dağında Türkiye’nin en büyük Uğur Böcekleri kolonisini görme şansını elde etti. Tüm katılımcıların, uğuruna inandıkları uğur böceklerinin önünde binlerce dilek dilediği festival, 2 tam gün süren eğlence ve macera ile son buldu.


Kahramanmaraş’ın güney batısında bulunan Uludaz zirvesinde gerçekleştirilen Uludaz Uğur Böcekleri Festivali, Kahramanmaraş Valiliği, Onikişubat Kaymakamlığı ve Onikişubat Belediyesi gibi birçok kurumun desteği ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneğinin ev sahipliğinde ve n11.com’un ana sponsorluğunda başta Kahramanmaraş ve çevre illerden olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinden binlerce doğaseveri, fotoğrafçıyı ve basın mensuplarını ağırladı. Uluslararası katılımın da olduğu festivale Balkan ülkelerinden Makedonya, Kosova ve Arnavutluk da ilgi gösterdi. 


“Doğa ve spora verdiğimiz önem artarak devam edecek”
Katılımcıların 2.300 metrelik Uludaz eteklerinde kamp kurması ve zirve tırmanışı ile başlayan festival, Türkiye’de sadece Uludaz zirvesinde yaşayan milyonlarca Uğur Böceği kolonisini görme imkânı ile sonlandı. Metre karede yaklaşık 6.000 - 8.000 arası uğur böceği bulunduğunu belirten n11.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilgen Aldan Albayrak, n11.com Spor&Outdoor kategorisiyle tüm doğaseverlere seslendiklerini belirtti. Her yıl düzenlenen festivalle ilgili konuşan Aldan, “Uğurlu alışverişin adresi olarak uğur böceğini seçtik ve her yıl düzenli olarak festivale sponsor oluyoruz. 


Spor&Outdoor kategorimiz platform bünyesinde oldukça ayrıcalıklı bir yere sahip. Tüm seçkin markaların ürünlerini bir araya getiren kategoriyle, tüm doğasever ve outdoor tutkunlarının tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Uludaz Uğur Böcekleri Festivali’ne sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her yıl, Türkiye’nin bu gizemli sırrına tanıklık ettiğimiz ve birçok doğaseverle aynı tutkuyu paylaşarak hareket ettiğimiz için de ayrıca heyecanlıyız. Türkiye’nin bu güzide değerlerinin kaybolmaması için büyük çaba sarf ettiğimizi belirtirken, n11.com olarak doğa ve spora verdiğimiz önemin artarak devam edeceğini de gururla söylemek isterim” dedi.http://www.turizminsesi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder