20 Temmuz 2015 Pazartesi

Güral Ailesi'nin "NG Hotels" adıyla yarattığı ikinci markasını görmenizi öneriyoruz

Yolu Afyon'dan geçenlere bir tavsiyemiz var
Aile'nin Sapanca'da yarattığı, "Süperlüks SPA & Hotel" kavramını Afyon'a taşımış olmasına ve yakaladığı başarıya tanık olacaksınız. Bizim yolumuz Antalya'dan İstanbul'a dönerken rastladı. Nasıl oldu da bugüne kadar görmedik.? diye kendimiz kızıyorduk ki, 2-3 yıllık bir geçmişi olduğunu öğrendik ve bir nebze olsun rahatladık. 

Afyon - Ankara Yolu üzerinde...
Afyon - Ankara Yolu üzerinde, pek çok kavşağın kesişme noktasına çok yakın bir lokasyonda konumlanmış otele girdiğiniz de, Güral Ailesi'nin geleneksel misafirperverliğini hemen fark edebiliyorsunuz. Çalışan personelden, dekorasyona kadar yerel renklere ağırlık verilmiş. Aile kavramı ve çocuklar için öylesine ince ayrıntılar var ki, "Bravo" demekten kendinizi alamıyorsunuz. 

Olağanüstü lezzetler...
Otelin bir başka önemli özelliği de mutfağı. Bildiğiniz tüm açık büfe otel ve restaurantları gözünüzün önüne getirin, sonra bir kaç tanesini üst üste koyun ve nasıl olurda bu kadar olağanüstü lezzetler bir arada toplanabilir..?  diye sormaktan kendinizi alamıyorsunuz. 

Osmanlı şerbetleri, ayran, su  bedava, çay 5 lira...
Ama bütün bunları gölgeleyen bir hata yok mu..? Elbette var. Yalnız bize özgü olan küçük hesaplar ne yazık ki burada da uygulanmış. Akşam yemeği sırasında tek kelime  ile muhteşem bir yemek. Yüzlerce özel lezzet... Yemeğin arasında bir çay istiyorsunuz, "Derhal" deniyor ve size çay ile birlikte bir de 5.-TL'lik adisyon fişi geliyor... Önce kamera şakası mı diye düşünüyor arkanıza bakıyorsunuz. "Çay Ekstra" cevabını alıyorsunuz... Yıllar önce Antalya Bölgesi'ndeki otellerde yemek sırasında 50 kuruş olan bir şişe suyu 7,5 liraya satan  sonra çok daha büyük zararlara yol açan düşüncenin burada uygulanıyor olmasına hala inanmak istemiyoruz. Maliyeti 0,5 kuruş bile olmayan bir bardak çay için,  hem de yemek sırasında 5.- TL almak... Böylesine görkemin yanında köylü kurnazlığı ile nasıl bağdaşabiliyor..? diye sormadan edemiyoruz...

Afyon NG Otel'de akşam yemeğinin ardından bir başka bölümde rastladığımız canlı müzik de bizleri etkiledi. Afyon'lu iki genç müzisyen Hanife ve Alper'in seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar konuklara hoş dakikalar yaşattı... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder