31 Ağustos 2013 Cumartesi

İBİŞ OTEL KALİİNGRAD KAPILARINI AÇTI


AKFEN GYO YATIRIMI İLE GELİŞTİRİLEN İBİŞ OTEL KALİİNGRAD KAPILARINI AÇTI
Akfen GYO tarafından endüstriyel potansiyeli ve tarihi önemi ile Rusya’nın gözde turizm kentlerinden Kaliningrad’da yatırımı tamamlanan 167 odalı İbis Otel Kaliningrad hizmete açıldı  Türkiye’nin şehir otelciliği konseptine odaklı ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akfen GYO, faaliyete geçen yeni otelleri ile büyümeye devam ediyor. Akfen GYO tarafından tarihi ve kültürel potansiyeli ile Rusya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olarak kabul edilen Kaliningrad’da yatırımı tamamlanan Ibis Otel Kaliningrad misafirlerini ağırlamaya başladı. İbis Otel Kaliningrad’ın açılmasıyla birlikte Akfen GYO’nun işletmedeki otel sayısı 16’ya, Türkiye ve Rusya’da yatırımları devam eden projeleri ile birlikte toplam portföyü 19 otele ulaştı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, Kaliningrad’ın, Rusya Hükümeti tarafından Dünya Kupası maçları için seçilen şehirlerden biri olduğunu belirterek, “Şehir, Rusya açısından önemli ve gelişmeye açık bir turizm bölgesi. Ibis Otel Kaliningrad, 119’u standart, 40’ı ikiz, üçü engelli ve beşi aile olmak üzere toplam 167 odayla hizmet veriyor. Ayrıca şehirde yeteri kadar konferans ve toplantı salonu bulunmaması dikkate alınarak, projede toplantı odalarına önem verildi” dedi.

Vedat Tural sözlerine şöyle devam etti:
“2013 yılı başından bu yana İbis Esenyurt ve İbis İzmir’den sonra İbis Kaliningrad’ın da yatırımını tamamlayıp hizmete açmaktan çok mutluyuz. Sahip olduğumuz iş modeli ve hedeflerimiz çerçevesinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda İstanbul’un Tuzla ilçesinde 15 milyon TL bedelle 4 bin 260 metrekare büyüklüğünde bir arsa satın alımı yaptık.

Bu arsa üzerinde yaklaşık 200 odalı bir İbis Otel inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra İbis Esenboğa ve Novotel Karaköy’ün inşaat çalışmaları devam ediyor ve bu projelerimizi 2014 yılı son çeyreğinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Ibis Otel Tuzla’nın da 2015 yılında tamamlanması ile birlikte toplam oda sayısı 3 bin 324’e, faal otel sayımız da 19’a ulaşmış olacak. Bunlara ilaveten yine İstanbul ve Moskova gibi büyük şehirlerde arsa arayışlarımız devam ediyor.”

En iyi standartlara sahip otel geliştiricisi olmak istiyoruz
Akfen GYO olarak temel iş modellerinin güncel şehir otelciliği anlayışının en gelişmiş halini yansıtan üç ve dört yıldızlı oteller geliştirmek olduğunu belirten Vedat Tural, “Otel adedi ve oda sayısı toplamı açısından içinde bulunduğumuz coğrafyanın, uluslararası standartlarda inşa edilmiş ve işletilen otellere sahip otel yatırımcılarının en büyüklerinden biri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder