1 Ağustos 2013 Perşembe


TRİVAGO TEMMUZ AYI RAPORUNU AÇIKLADI


TRİVAGO OTEL FİYAT ENDEKSİ RAPORU'NU YAYINLADI

600 binden fazla otel için fiyat karşılaştırma olanağı sağlayan trivago, temmuz ayına ait 'trivago Hotel Fiyat Endeksi Raporu'nu  açıkladı

Açıklanan verilere göre, Avrupa genelinde oda fiyatlarının en çok düştüğü şehir İstanbul olurken, sahil kesimlerindeki fiyat artışı devam etti. Türkiye'de iki kişilik oda fiyatının en yüksek olduğu destinasyon ise 940 TL ile Hisarönü oldu.

600.000'den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Temmuz ayının "trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu"nu  yayınladı. Raporda Türkiye'nin en pahalı destinasyonları da açıklandı.Haziran 2013 ve Temmuz 2012 fiyatlarının karşılaştırıldığı listede İstanbul’daki çift kişilik standart oda fiyatı bir önceki aya göre yüzde 25 düşerek ortalama 274 TL oldu. İstanbul bu düşüşle Türkiye‘de oda fiyatlarının en çok düştüğü iller arasında ilk sırada, Avrupa'da ise fiyatların en çok düştüğü ikinci şehir oldu. Böylece İstanbul Avrupa’nın en popüler 50 şehri sıralamasında en pahalı 21. şehir oldu.

TATİL MERKEZLERİNDE FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Oda fiyatları İstanbul'da düşmesine karşın, Türkiye genelinde, özellikle de tatil merkezlerinde, çift kişilik oda fiyatlarındaki artış devam etti. 2013’ün temmuz ayında çift kişilik standart oda fiyatının en çok arttığı tatil beldesi Muğla’nın Turunç beldesi oldu. Oda fiyatlarının yüzde 54 artması ile ortalama fiyatların 349 TL’ye ulaştığı Turunç’u yüzde 51’lik artış ile Armutalan ve yüzde 51’lik artış ile Çamyuva beldeleri takip etti. İl genelinde oda fiyatlarının en çok arttığı bölge ise yüzde 24 ile Muğla oldu. Muğla genelinde çift kişilik standart oda fiyatı yıl bazında yüzde 6 azalsa da, 2013’ün haziran ayına göre yüzde 24’lük artış ile ortalama 322 TL oldu. Antalya’da ise fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 6 artarak 322 TL olmasına rağmen 2012’nin temmuz ayına göre yüzde 6’lık düşüş yaşadı.

EN PAHALI TATİL BÖLGESİ HİSARÖNÜ
Haziran 2013’e göre çift kişilik standart oda fiyatlarının yüzde 35 arttığı Hisarönü, gecelik 940 TL ile 2013 temmuz ayının en pahalı tatil beldesi oldu. Belek, yüzde 5’lik düşüş yaşamasına rağmen 764 TL ile listede ikinci olurken Tekirova 691TL ile üçüncü ve Göltürkbükü 623 TL ile dördüncü oldu.

AVRUPA'DA FİYATLAR DÜŞÜŞTE
trivago kullanıcılarının en çok arama yaptığı 50 Avrupa şehri listesinde de fiyatlar büyük oranda düşüş gösterdi. İstanbul’daki çift kişilik standart odaların tek gecelik fiyatının yüzde 25 düşmesi ile İstanbul Lizbon’dan sonra oda fiyatları en çok düşen Avrupa şehri oldu. Temmuz ayında yaşadığı fiyat düşüşü ile İstanbul Avrupa’daki en pahalı 21. şehir oldu.

EN PAHALI CENOVA, EN UCUZ ZARAGOZA
Avrupa’nın en popüler 50 şehri listesinde ise çift kişilik standart oda fiyatı en çok yükselen şehir Cannes oldu. Fiyatların yüzde 12 arttığı Cannes’i yüzde 10’luk artışla Bilbao, yüzde 8 ile Riga ve yüzde 5 ile Salzburg takip etti.Listede çift kişilik standart oda fiyatlarının en yüksek olduğu Avrupa kenti 224 €  ile Cenevre oldu. Cenevre’yi 216 € ile Londra, 210 € ile Venedik ve 175 €ile Paris takip etti. Listede oda fiyatlarının en düşük olduğu şehirler ise 54 € ile Zaragoza, 61 € ile Varşova ve 62 € ile Sevilla oldu.

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder