5 Ağustos 2013 Pazartesi


METRO TURİZM’DEN 32 MİLYON TL’LİK MAN VE NEOPLAN YATIRIMI

Türkiye'nin en büyük karayolu yolcu taşıma şirketi konumunda olan Metro Turizm, gerçekleştirdiği 32 milyon TL’lik dev yatırımla, filosunu MAN ve NEOPLAN otobüsleri ile güçlendirdi. Metro Turizm bu önemli yatırımda, başta MAN’ın yeni yıldızı Lion's Coach EfficientLine olmak üzere NEOPLAN’ın Starliner, Cityliner ve Tourliner modellerinden oluşan 45 otobüs satın aldı. Metro Turizm, kısa süre önce teslim edilen 13 otobüsün ardından 30 otobüslük bölümü ise MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Ankara Tesisleri’nde düzenlenen törenle filosuna kattı. Yatırım kapsamında yer alan 2 adet Lion's Coach EfficientLine 2+1 VIP ise iki ay içerisinde teslim edilecek. Gerçekleştirilen bu büyük yatırımla birlikte Metro Turizm filosundaki MAN ve NEOPLAN marka otobüs sayısı da 200’e ulaştı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Kazım Tuncay Bekiroğlu ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz’ün evsahipliğinde gerçekleşen teslimat töreninde, satışı gerçekleştiren MAN bayii MAPAR’ın yanı sıra Metro Holding ve Metro Turizm’in üst yönetimi de hazır bulundu. Bu dev yatırımın teslimat töreni, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Ertan Çakır, Metro Turizm Genel Müdürü Umut Kahraman, Metro Turizm Ankara Yöneticisi Ekrem Öztürk ile MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

“2012 yılında 20.5 milyon yolcu taşıdık”
Gerçekleştirilen 32 milyon TL tutarındaki bu dev yatırım, Türkiye ekonomisinin gelişimi ve sivil havacılığın kaydettiği gelişmeler göz önüne alındığında; Metro Turizm’in, gerek karayolu yolcu taşımacılığına gerekse MAN’a verdiği önemi, güveni ve sektöre ilişkin pozitif öngörülerini de yansıtıyor. Teslim töreninde konuşan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Ertan Çakır da, Metro Turizm’in 1992 yılında kurulduğu günden bu yana kaydettiği aşamaya dikkat çekerek, “3 otobüsle kurulan Metro Turizm bugün, 1.319 otobüsle, 350 güzergahta, Türkiye’nin her yerine milyonlarca yolcu taşıyoruz. 2012 yılında 20.5 milyon yolcuyu ulaştırdık. Türkiye’de son 5 senede otobüs yolcusu sayısı %53-54 civarlarında arttı. Ama bu 5 senede Metro Turizm’in yolcu artış oranını %90 olarak gerçekleştirdik. Bu, hem sektörde, hem de havayollarının bizlerin aksine ÖTV alınmayan, yani adil olmayan ’ucuz’ rekabetine karşı alınmış çok önemli bir başarı. Metro Turizm, kurulduğu günden bu yana böylesine başarılı çalışmaları ve gerçekleştirdiği önemli yatırımlarıyla kısa zamanda alanında Türkiye’nin lider firması oldu” açıklamasında bulundu.

Metro Turizm’de MAN ve NEOPLAN sayısı 200’e ulaştı
Filolarında ağırlıkla MAN Fortuna ve Neoplan Tourliner bulunduğunu belirten Çakır, yatırım kapsamındaki MAN Lion's Coach EfficientLine ve NEOPLAN’ın Starliner, Cityliner, Tourliner modellerinden oluşan 45 otobüs ile filolarındaki MAN ve NEOPLAN araçların sayısının 200’e ulaşacağını söyledi. Gerçekleştirdikleri bu çok önemli yatırımda MAN ve NEOPLAN’ı tercih etmelerinde, araçların yüksek teknolojileri, kaliteleri, tasarımları, satın alma maliyetleri, sundukları konfor, müşteri memnuniyeti ve istekleri, satış sonrası hizmet kalitesi ile düşük yakıt maliyetlerinin etkili olduğunu belirten Çakır, “Mesela en son aldığımız MAN Lion's Coach EfficientLine’larda araçların arka tekerleklerindeki rüzgarlıklar dikkatimi çekti. ‘Bunu neden yaptınız?’ diye sorduğumda ise ‘Rüzgarın teker arasına girmesini engelleyip, yakıt tasarrufu sağladığını’ anlattılar. Bu gibi detaylar çok önemli” diyerek, önümüzdeki dönemde de Metro Turizm filosundaki MAN ve NEOPLAN otobüs sayısını arttırmak istediklerini belirtti.

MAN Fortuna, dünya etrafında 50 tur attı
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Kazım Tuncay Bekiroğlu da, araçlarının yüksek teknojisine ve kalitesine dikkat çekerek, her ihtiyacı karşılayan modeller geliştirdiklerini belirtti. Kısa süre önce pazar payları %10 iken, bugün %18’lere ulaştığını belirten Kazım Tuncay Bekiroğlu, “Bu veriler ışığında, son yıllardaki toplam pazar payı artışımızın %180 olduğu görülmektedir“ dedi. MAN’ın Ankara’daki tesislerinde üretilen 2008 model MAN Fortuna seyahat otobüsünün, düzenli servis bakımı sayesinde rekor kırarak, motoru hiç açılmadan 2 milyon kilometre yol yaptığını da belirten Bekiroğlu, kaydedilen bu mesafenin; dünyanın etrafında atılan 50 tura denk geldiğine dikkat çekti.

Yolların yeni yıldızı MAN Lion's Coach EfficientLine
Türkiye yolcu taşımacılığında karayolunun, geleneksel ve yaygın bir tercih olduğuna dikkat çeken Kazım Tuncay Bekiroğlu, “Türkiye’de karayolu ile yolcu taşıma pazarı, oldukça gelişmiş bir pazar. Biz de MAN ve NEOPLAN olarak, hem yolcu hem de firma ihtiyaçlarını karşılayan modeller geliştiriyoruz. Sektörde 250 yılı aşan köklü tecrübemiz, ürettiğimiz ileri teknolojiler ve kalite merkezli çalışmalarımızda, yolcu, kullanıcı ve firma talepleri odakta yer alıyor” dedi. Bu doğrultuda en güzel örneklerden birinin de MAN’ın yükselen yıldızı Lion's Coach EfficientLine olduğunu belirten Bekiroğlu, “Lion's Coach EfficientLine’da, hem tasarım, hem de araç ve motor teknolojileri bakımından özel olarak geliştirildi. Düşük yakıt maliyeti ve işletme giderleri ile firmalara, sunduğu eşsiz konfor ile de yolculara büyük avantajlar sunuyor” dedi. Bekiroğlu, özellikle 3 ay içinde teslim edecekleri 2 adet EfficientLine 2+1 VIP için de beklentilerinin yüksek olduğunu ve bu otobüslerin Metro Turizm’in Suit segmentinin gözdeleri olacağına inandığı vurguladı.

Metro Turizm’in gerçekleştirdiği 32 milyon TL’lik bu dev yatırımın, gerek gelişen Türkiye ekonomisine, gerekse MAN ve NEOPLAN markalarına duyulan güveni de ifade ettiğine dikkat çeken MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Kazım Tuncay Bekiroğlu, Metro Turizm’in kaydettiği bu önemli başarılarda çözüm ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, tercihlerinden dolayı teşekkür etti. MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin de, böylesine çok önemli bir yatırıma katkıda bulunmaktan ve alanlarında lider konumda bulunan bu iki önemli markanın işbirliğinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun yıllardır hem satış, hem de satış sonrası hizmetlerin bütününde Metro Turizm’e önemli hizmetler sağladıklarını belirten Şahin, 365 gün 24 saattlik bu kesintisiz işbirlğinin, bu otobüsler için de süreceğini belirtti.

Yatırımın 18 milyon TL’si Ankara üretimi
32 milyon TL’lik yatırımla satın alınan otobüslerin MAN Lion's Coach EfficientLine ve NEOPLAN Tourliner’dan oluşan 18 milyon TL’lik bölümü, MAN’ın Ankara tesislerinde üretildi. Teslim edilen otobüsler arasında, Metro Turizm’in yeni segmenti V-Style için hizmet verecek 10 adet NEOPLAN Starliner da bulunuyor. Metro Turizm’in bir çok ayrıcalıkları bulunan bu yeni lüks V-Style segmentinde, yalnızca NEOPLAN Starliner’lar hizmet verecek. Yatırım kapsamında yer alan 45 otobüste, 22 adet ile ağırlıkla yer alan MAN Lion's Coach EfficientLine ise; gelişmiş özellikleri ile Türkiye karayolu taşımacılığının en çok talep ve takdir gören model olarak yer alıyor.

Az yakıt tüketiyor, çok kazandırıyor
Sürekli tüketim optimizasyonuna yönelik olarak tasarlanmış MAN Lion’s Coach EfficientLine, yolcu otobüsü segmentinde; ‘en az çevre yükü’ ile ‘azami ekonomiklik’in mümkün olduğunun da somut bir kanıtı konumunda. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. AŞ. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz “EfficientLine yakıt tasarrufunda, diğer markaların hayal edemeyeceği seviyelere ulaştı. Sadece 2 ay içinde Metro Turizm’in aynı araçtan 10 tane daha almak istemesinin sebebi; ilk aldıkları 10 adet MAN Lion’s Coach EfficientLine’ın beklenenden bile daha az yakıt tüketiyor olmasıdır” diyerek Metro Turizm’in konuya verdiği önemi vurguladı.
http://www.turizminsesi.com/haber/metro-turizmden-dev-yatirim-14829.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder