18 Ağustos 2013 Pazar


EN İYİ SARIMSAK VE EN İYİ BUZAĞILAR SEÇİLDİ

27. ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SARIMSAK FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Taşköprü ilçemizde bu yıl 27.'si düzenlenen ''Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'' kapsamında ''En iyi sarımsak üreticisi'' ve ''En iyi buzağı yetiştiricisi'' yarışmaları gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan yaptı. Arslan, festivalin asıl amacının Taşköprülü üreticilerin "Beyaz Altın" diyerek taçlandırdığı Taşköprü sarımsağını daha fazla tanıtmak ve üreticiye katmadeğer sağlamak olduğunu fakat üreticinin bu konuda kendilerine yardımcı olmamalarından düzenlenen panellere ve yarışmalara gerekli ilgiyi göstermemelerinden dolayı da ayrıca üzüntü duyduklarını belirtti.Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz'da Taşköprü'de 27 yıldır Sarımsak Festivali düzenlenediğini Taşköprü'nün sarımsağın tanıtılmasında festivallerin büyük katkısının olduğunu kaydetti.


-En iyi sarımsak Donalar'dan-
Taşköprü kapalı pazar yerinde düzenlenen ve 48 üreticinin katıldığı ''En iyi sarımsak üreticisi'' yarışmasında Donalar köyünden Hasan Tabuk birinci, Ersil köyünden Tevfik Kesim ikinci, Donalar köyünden Hüseyin Güler üçüncü oldu.

-En iyi Buzağı, Çetmi'den-
''En iyi buzağı yetiştiricisi'' yarışmasında ise Çetmi köyünden Ahmet Göksu birinci, Kornopa köyünden Hasan Bektaş ikinci, Akdoğantekke köyünden Mustafa Ün üçüncü oldu.
Her iki yarışmada renkli görüntülere sahne olurken yarışmanın sonunda dereceye girenleri protokol üyeleri tebrik ederek toplu fotoğraf çektirildi.

http://www.turizminsesi.com/haber/en-iyi-sarimsak-ve-en-iyi-buzagilar-secildi-14871.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder