18 Ağustos 2013 Pazar

KARTEPE'DE 500 SÜLÜN DOĞA'YA SALINDI

İSTANBUL'DAN GETİRİLEN 500 SÜLÜN KARTEPE'DE DOĞA'YA SALINDI

Ufuk Kaptan
Kartepe(Anayurt)- Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nce İstanbul’daki üretim merkezinden getirilen 500 sülün, Kartepe’de doğaya salındı. Kartepe Derbent Bölgesinde gerçekleştirilen programda Orman ve Su İşleri İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı kapsamında, yaban hayatında nesli tükenmekte olan hayvanları destekleme amacıyla 500 sülün daha doğaya salındı. Böylelikle 2003 yılından beri Kocaeli ilinde toplam 5577 adet sülün ile 2837 adet keklik doğaya salınmış oldu.


Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Algan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kartepe Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Arat ve Hüseyin Bülbül ve daire müdürleri, Ak Parti İl Yöneticisi Orhan Arıkan, Şirinsulhiye Köy Muhtarı İrfan Yiğit, Kartepe eteklerinde 1 ay süre ile doğaya adapte ettirilen sülünlerin salımını gerçekleştirdi.


Kartepe’deki yaban hayatı destelemek adına salınan geyik, sülün sayılarında artış olmasının bölge turizmine de kakı verdiğine dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Eşsiz doğa güzelliğine sahip ilçemizde yaban hayatının da desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara belediye olarak her zaman destek olmaktayız. Bugünde ilçemizdeki canlı popülasyonun artmasına vesile olmak için 500 adet sülünü Kartepe dağına saldık” dedi.Zengin bitki örtüsüne sahip ilimizin farklı voliyerlerinde bekletilen hayvanların doğaya saldıklarını kaydeden Şube Müdürü Nevzat Algan da, “Yaban hayatında nesli tükenmekte olan hayvanları destekleme amacıyla ilimizde 2003 yılından beri 5577 adet sülün ile 2837 adet keklik saldık. Geçtiğimiz ay Başiskele’de bugün Kartepe’de gerçekleşen salımlara önümüzdeki günlerde de Kandıra İlçesinde devam edeceğiz. Bu bölgelerde salınan yaban hayvanlarına bölge halkının ve avcıların sahip çıkmalarını beklemekteyiz” dedi.

Sanayi kenti olan Kocaeli’de doğal hayatın desteklenmesine valilik olarak destek verdiklerini kaydeden Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, “Kocaeli bir sanayi kenti olmasına karşı coğrafi örtüsü ve yaban hayatıyla zengin bir il. Bölgede hem İzmit Körfezi hem de Sapanca Gölü’nün olması ilin iklim ve bitki örtüsünün çeşitliğini zenginleştiriyor. Bu zenginlik içinde birçok yaban hayvanı da bulunmaktadır. Geyik, karaca, sülün ve diğer kuş türleri de ilimizde yaşama imkanı bulmaktadır. Yaban hayvanı üremesine valilik olarak biz de destek vermekteyiz. Bugün saldığımız sülünlerin üremeleri sağlanarak yaban hayatın ilimizde daha da artmasını beklemekteyiz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder