10 Ağustos 2013 Cumartesi


YENİ OTOBÜSLERDE KARA KUTU OLACAK

İSTANBUL'A SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ 705 OTOBÜS GELİYOR 

Başkan Topbaş, engellilerin kullanımına uygun, klimalı ve son teknoloji ile donatılmış bin 705 yeni otobüsün bu yıl içinde İstanbullulara hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.Yeni otobüslerin kara kutusu da olacağını belirten Topbaş, “Yeni otobüslerimiz içerideki ve dışarıdaki görüntüleri 5 gün süreyle kayıt altına alabilecek özelliğe sahip. Ortaya çıkan herhangi bir olayda görüntüler incelenebiliyor. " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayram'ın ikinci gününü mesai başında olan İETT, zabıta ve itfaiye personeliyle geçirdi.İETT Garajı, Zabıta Amirliği ve İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Topbaş önemli açıklamalar yaptı.Bayramlaşma ziyaretlerinde çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Topbaş bayram harçlığı da dağıttı.

758 yeni otobüs geliyor
İETT ziyareti sırasında müjdeli haberler veren Topbaş, 2013 yılı içinde toplam bin 705 yeni otobüsün hizmete alınmış olacağının haberini verdi. Topbaş; 758 yeni otobüsün önümüzdeki haftalarda düzenlenecek bir törenle İstanbullulara hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Tüm otobüslerin engellilerin kullanımına uygun, klimalı ve son teknoloji ile donatılmış olacağına dikkat çeken Topbaş, yeni bir uygulamadan da söz etti

Otobüslere kara kutu
Topbaş, "Yeni otobüslerimiz içerideki ve dışarıdaki görüntüleri 5 gün süreyle kayıt altına alabilecek özelliğe sahip. Yani hepsinin birer kara kutusu var. Özellikle asayiş ile ilgili konularda neyin ne olduğunun anlaşılabilmesi için bu uygulamayı başlattık. Ortaya çıkan herhangi bir olayda gerekli birimler devreye girerek görüntüler incelenebiliyor. Daha güvenli bir yolculuk için bu sistemi kurduk. " dedi.

Turizm zabıtası görücüye çıktı
Topbaş, zabıta personeliyle bayramlaşması sırasında ise devreye yeni giren Turizm Zabıtası'nı basına tanıttı. Turizm Zabıtası için özel tasarlanan aracı test eden Topbaş, "Arapça ve İngilizce bilen 30 arkadaşımızla başlangıç yapıyoruz. Kıyafetleri tasarlandı. Özellikle turizm açısından problem olan durumlarda müdahil olacaklar, Sultanahmet gibi turizmin yoğun olduğu bölgelerde görev yapacaklar" dedi.

İtfaiye'ye Air Craft geliyor
Topbaş, İtfaiye personeliyle bayramlaştıktan sonra yapılan çalışmalarla ilgili istatistiki bilgiler verdi.  Yangın, trafik kazaları ve boğulma vakaları gibi her gün ortalama 300 olaya başarıyla müdahale ettiklerini belirten Topbaş, İstanbul itfaiyesinin 4bin 300 personel, 632 araç, 87 profesyonel ve 10 gönüllü istasyonla hizmet verdiğini söyledi. Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin araç-gereç açısından dünyanın en iyi itfaiyelerinden biri olduğuna dikkat çekerek yeni bir uygulamanın da işaretini verdi. Topbaş, özellikle sel baskınları gibi durumlarda görev yapmak üzere Air-Craft tarzı kurtarma ekipmanları ile İstanbul İtfaiyesi'nin takviye edileceğini açıkladı.
http://www.turizminsesi.com/haber/yeni-otobuslerde-kara-kutu-olacak-14843.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder