29 Ağustos 2013 Perşembe

Ünlü Moda Okullarının Kapısını ‘BİLGİ’ İle Açın!




İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarım Hazırlık Programı ile Türkiye  veya dünyadaki farklı moda okullarında moda tasarımı eğitimi almayı hedefleyenlere büyük bir fırsat yaratıyor. Toplam 27 hafta sürecek programa katılanlar bu süre sonunda hem güçlü bir portfolyonun sahibi olarak mezun olacak hem de dünyaca ünlü moda okullarına kabul edilmek için önemli bir şans yakalayacak


İstanbul Bilgi Üniversitesi, Moda Tasarımı Hazırlık Programı’yla genç tasarımcı adaylarına dünyaca ünlü moda okullarının kapılarını açıyor. Lise son sınıf öğrencisi veya lise mezunu herkesin katılabildiği, Türkiye veya dünyadaki farklı moda okullarında moda tasarım eğitimi almayı hedefleyenlerin adresi olmaya aday ‘İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarım Hazırlık Programı’ ile katılımcılar yeteneklerini kuvvetlendirirken aynı zamanda mini bir koleksiyonun da sahibi olacaklar.
İki sömestre halinde toplam 27 hafta sürecek ve 432 saat eğitim verilecek program sayesinde katılımcılar moda okullarına başvururken güçlü ‘portfolyo’larıyla da rakiplerinin bir adım önüne geçecekler.
Moda Tasarımı Hazırlık Programı ile ilgili bilgi veren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ Bilgi Eğitim’in yöneticileri, moda tasarımına yönelik farklı kabiliyetleri geliştirecek bir eğitim verileceğine dikkat çekti.

30 Eylül’de başlıyor
Birinci sömestresi 30 Eylül’de başlayacak ve ikinci sömestre ile birlikte 25 Nisan’da sona erecek programın katılımcılara gerçek hayatta bir moda portfolyosunda tasarımcının kendi konseptlerini, kabiliyetlerini ve fikirlerini karşı tarafa sunmayı öğretmeyi hedeflediğini vurgulayan yetkililer, programın içeriğiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Öğrenci koleksiyonların nasıl hazırlandığını, yaratıcı fikirlerin nasıl bir süreç sonucu ortaya çıktığını öğrenecek. Ürünün hitap ettiği kitleye yönelik nasıl tasarımlar yapılır, briefler oluşturulur, renkler ve tekstil malzemeleri tasarımla nasıl ilişkilendirilir, drapajın, kalıp çıkarmanın temel teknikleri nelerdir, moda illüstrasyonları ve moda çizimleri nasıl yapılır gibi konular hakkında uzmanlarından en güncel bilgileri alacak. Programın sonunda ise öğrenciler, hazırladıkları portfolyonun müşteriye nasıl profesyonel bir şekilde sunulacağına dair fikir sahibi olacaklar.”

Portfolyo ve koleksiyon sahibi olacaklar!
Öğrencilerin, programın kapanış haftalarını kendi hazırladıkları portfolyo ve mini  bir koleksiyon ile tamamlayacağını açıklayan yetkililer, “Bu şekilde Moda Tasarımı Lisans veya Yüksek Lisans eğitimi almayı hedefledikleri eğitim kurumlarına kabul imkanlarını artırabilecekler” değerlendirmesini yaptı. Yetkililer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı 4 yıllık Lisans eğitiminin de yetenek sınavıyla öğrenci aldığını hatırlatarak, “Portfolyo yetenek sınavlarında değerlendirme için büyük önem taşır. Bu yüzden programı tamamlayan öğrenciler İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yetenek sınavlarına da güçlü bir bilgi birikimiyle katılma imkanı elde edecek” hatırlatmasında bulundu.


Başarılı öğrencilere burs imkanı
İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Hazırlık Programı kapsamında öğrencilere; ‘tasarım stüdyosu’, ‘canlı model, çizim ve illüstrasyon’, ‘dikiş eğitimi’, ‘moda tarihi ve modern kültür’ konularında olmak üzere çeşitli atölye çalışmaları da yaptırılacak. Ayrıca moda fotoğrafçılığı, aksesuar tasarımı, yaratıcı fikirler gibi konular da programın son haftalarında hedeflenen atölye çalışmaları arasında yer alıyor.

Katılım bedelinin 12.000 TL (KDV Dahil) olduğu programı, üstün başarıyla tamamlayan sınırlı sayıda öğrenciye, Bilgi Moda Tasarımı Lisans Programı’nda farklı oranlarda burs imkanı da sağlanıyor.

Program Hakkında Detaylı Bilgi İçin;
Evrim Büyükaslan
BİLGİ Moda Tasarımı
Ar. Gör.
0212 311 5118
evrim.buyukaslan@bilgi.edu.tr


TURİZMİN  SESİ
E-Posta    : info@turizminsesi.com
E-Posta    : turizminsesi@gmail.com
WEB        : www.turizminsesi.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder