27 Ağustos 2014 Çarşamba

Bulgaristanlı Öğrenciler “Biz Kardeşiz”



‘Biz Kardeşiz’ projesi kapsamında Bulgaristan’ın 14 Bölgesi’nden Bursa’ya gelen 13-17 yaş aralığında ki 110 öğrenci Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından ağırlandı.Tüm Fotoğrafları İndirmek İçin Tıklayın ‘Biz Kardeşiz’ projesi kapsamında Bulgaristan’ın 14 Bölgesi’nden Bursa’ya gelen 13-17 yaş aralığında ki 110 öğrenci Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından ağırlandı.

BURSA/Yıldırım Belediyesi
‘Biz Kardeşiz’ projesi, Türkiye Bulgaristan Parlamentoları Arası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Kurtulmuşlar, Bulgaristan Baş Müftülüğü ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı proje ortaklığı ile gerçekleştiriliyor.

Barış Manço kültür Merkezi’nde konuk öğrencilere yemek veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali geleceğin kültür ataşeleri olarak gördüğü öğrencilere teşekkür etti.

Kültür gezilerinin önemine değinen İsmail Hakkı Edebali, “Sizler buralarda gördüğünüz gezdiğiniz yerleri ve insanları ülkenize döndüğünüzde anlatacaksınız ve güzel hatıralarla dönmüş olacaksınız. Aynı zamanda sizler kültür elçisi olarak görev alacaksınız. Projenin adı ‘Biz Kardeşiz’ projesiydi. Gerçekten de biz her şeyden önce kardeşiz ve müslümanız. Etnik farklılıklarımız, kültürel farklılıklarımız, bir takım sosyal farklılıklarımız olsa da kardeşlik kültürümüz devam edecektir.Sizi böyle bir arada güzel ortamda güzel arkadaşlık ilişkileri içerisinde görmekten de çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yıldırım İlçemizden ve Bursa’dan güzel duygularla güzel hatıralarla ayrılmanız temennisiyle sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Bulgaristan Parlamentoları Arası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise ‘Biz Kardeşiz’ projesinin ilişkileri ileri boyutlara taşıdığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder