12 Ağustos 2014 Salı

Emirates’ten dünyanın en kısa A380 uçuşu




İnsanlar ile mekanları birbirine bağlayan Emirates, Kuveyt’e başlattığı yeni A380 seferleriyle dünyanın en kısa mesafeli A380 uçuşunu düzenliyor. Kuveyt Uluslararası Havalimanı’na başlayan bu seferlerle Emirates’in Kuveyt uçuşları 25’inci yılına giriyor.

Emirates’in Orta Doğu’da Suudi Arabistan’ın ardından A380 seferi gerçekleştirdiği ikinci nokta Kuveyt’e yapılan A380 seferi 1 saat 45 dakika sürüyor. Kuveyt hattında 25 yıldır hizmet veren Emirates, şimdiye kadar 7,8 milyona yakın yolcu taşıdı. Sadece geçtiğimiz beş yıl içerisinde Emirates SkyCargo 140 milyon kilo ürün nakliyesi yaparak Kuveyt ekonomisine katkıda bulundu.Emirates’in İstanbul çıkışlı Kuveyt bilet fiyatları vergiler ve yakıt harçları dahil olmak üzere 473 Avr
o’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor.

“Günde 5 sefer Kuveyt’e uçuyoruz”
Dubai’den ilk A380 uçuşuna katılan Ticari Operasyonlar Merkezi Departmanından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Şeyh Macid el Mualla, Emirates için gurur dolu bir an olduğunu ifade ederek, “1989 yılından bu yana Kuveyt seferlerimiz artarak devam etti. Şu an Kuveyt’e günde beş sefer düzenliyoruz ve bu sayıyı yakında 6’ya çıkaracağız. Geçtiğimiz yıllarda Emirates’in ödüllü ürün ve hizmetlerini deneyimleyen yolcularımız artık Kuveyte geliş gidişlerinde filomuzun amiral gemisi olan günümüz havacılığının en gözde uçağı A380’in keyfini sürebilirler” dedi.

Uçuş esnasında sunulan hizmetler düşünüldüğünde bu durumun hiç şaşkınlık yaratmadığını ifade eden Şey Macid, “Tüm A380’lerimizde, kablosuz internet erişimi, 1800’den fazla kanalın bulunduğu ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice,  farklı milliyetlere mensup 25 kabin görevlimiz yolcularımıza hizmet vermektedir” dedi.
Kuveyt seferlerini yapan son derece sessiz A380 uçaklarında 14 adet first class özel süit, tamamen yatağa dönüştürülebilen 76 business koltuk ve 399 ekonomi sınıfı koltuk bulunuyor.

Emirates 224 uçaktan oluşan filosuyla altı kıtada 81 ülkede 143 destinasyona uçuyor. 2008 yılından bu yana havayolu sahip olduğu 50 adet A380 uçağıyla,  27,5 milyon yolcu taşıdı.  Yolcular Emirates ile Kuveyt’ten Dubai aktarmalı olarak ulaşabileceği yeni hatlar Taipei ve Boston ile birlikte önümüzdeki dönemde bu hatlara Abuja, Nijerya, Chicago, Oslo, Brüksel ve Budapeşte de eklenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder