15 Aralık 2012 Cumartesi

AMERİKALILAR BAKLAVA YAPMAYA GELİYOR




KARAKÖY GÜLLÜOĞLU’NA HER YIL 5 BİN TURİST BAKLAVA AÇMAYI ÖĞRENMEK İÇİN GELİYOR

Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak ve gastronomi turizmine destek olmak isteyen Karaköy Güllüoğlu, düzenlediği üretim turlarıyla yabancı turistlerin gözdesi oldu. Yılda 5 bin kişiye mutfağını açan marka özellikle Amerikalıların ilgisini çekiyor.Karaköy Güllüoğlu, dünya genelinde hızla gelişen gastronomi turizminde önemli bir durak oldu. Gurme turizmi için ülkemize gelen turistlerin uğramadan geçemedikleri Karaköy Güllüoğlu, gurmeler, yemek yazarları ve birçok yabancı basın mensubu tarafından sıkça ziyaret edilmeye başlandı. Baklavanın yanı sıra Türk mutfağının tanıtımı için bir elçi gibi çalışan Karaköy Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nadir Güllü, yılda yaklaşık 5 bin turistin tesislerini ziyaret ederek baklava yapımını izlediğini söyledi. Güllü, 10 yıldır düzenledikleri üretim turlarına başta Amerika olmak üzere, Yunanistan Almanya, Yeni Zelanda, İngiltere, İsviçre ve pek çok ülkeden binlerce turist geldiğini söyledi.

Yılda 35 tur düzenleniyor
Gastronomi turları için 10 farklı turizm acentasıyla çalıştıklarını anlatan Nadir Güllü, bunun yanı sıra yabancı gurme, yazar ve gazetecilerden de doğrudan talep aldıklarını söyledi. Ağırlıklı yaz dönemi olmak üzere yılda 35 üretim gezisi düzenlediklerini dile getiren Güllü, bunun yanı sıra yurtiçinden de Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ve Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) öğrencilerine yönelik üretim turu taleplerini karşıladıklarını söyledi.





Yufka ardında Karagöz-Hacivat oynatılıyor
Türkiye’nin Turizm Tanıtım Ofisi gibi çalışan Karaköy Güllüoğlu’nun düzenlediği üretim turları kapsamında yabancı konuklara uzun yılların deneyimine sahip Karaköy Güllüoğlu’nun baklava ustaları, elleri ile açtıkları yufkaların inceliğini göstermek için Karagöz-Hacivat gösterisi yapıyorlar. Zar kalınlığındaki yufka arkasından yapılan gösteri,  konukları hayrete düşürüyor.

Ortalama 2.5 saat süren üretim turlarında konuklara Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü tarafından kurumun ve baklava yapımının inceliklerine dair brifing veriliyor. Daha sonra tesis ziyaretine geçiliyor. Burada yufka açılmasından fırından çıkan baklavaya şerbetin verilmesine kadar uygulamalı olarak baklava yapımı konuklara  gösteriliyor.  Baklava, kadayıf ve börek ikramıyla devam eden tur, Karaköy Güllüoğlu’nun teras katındaki manzarada fotoğraf çekimi ile sona erdiriliyor. Tur sonunda her konuğa Türk bayrağı ve konuğun mensup olduğu ülke bayrağının yer aldığı tek dilimlik kutularda baklava hediye ediliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder