8 Aralık 2012 Cumartesi

GÜNDE 50,YİRMİ GÜNDE 1000 ARABA


TURİZMİN SESİ

Bu hafta Ankara Ticaret Odası’nın olağan meclis toplantısında Ankaraturizminin daha ileri seviyeye taşınmasını sağlayacak güzel gelişmeler için vaatler dile getirildi. Daha önce ileri sürdüğümüz “turizm sektörü bu sektörden yararlananların desteği ile ileri gidecektir” görüşümüzü destekleyen nitelikte sözleri duymaktan mutlu oldum. Toplantıya Eski Bakanlardan Ali Coşkun, Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek veTOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ATO Meclisinin kararlarına ve Yönetim Kurulunun çalışmalarına destek olabilecek açıklamalar yaptılar. Toplantıdan önce misafir olarak konuşma yapması istenen Sayın Ali Coşkun “Ticaret Odası yönetimlerinin iş dünyasının başarılı çalışmalarını daha yapıcı bir üslupla seslerini yükselterek kamuoyuyla paylaşmalarının ticaret hacmini olumlu bir şekilde etkileyeceğini” dile getirdi.

ANKARA VAATLERLE UÇACAK
Meclis Başkanının ricası üzerine kürsüye gelen Sayın Melih Gökçek’se bu tür meclislerde hiç konuşulmayan, turizm açısından destekler içeren bir konuşma yaptı. Ankara’nın tanıtım çalışmalarıyla turizm açısından ön plana çıkartılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.  Belediye olarak 2013 yılında bitirilmek üzere 500 milyon lira bütçeyle içerisinde hayvanat bahçesinin de bulunacağı bir sosyal projeyi, Disneyland’dan da daha iddialı bir tematik parkı, yurt dışında ve yurt içinde gezmek görmek açısından ilgi uyandıracak bir eseri Başkente kazandıracaklarını söyledi. Sayın Melih Gökçek Ankara’da bu güne kadar daha büyüğü yapılmamış olan ve başarılı sonuçlar alınan Alış-veriş Festivalinin 2013 yılında daha başarılı olması ve hedefe ulaşılması için çalışmalara şimdiden başlanması gerektiğini.  Festival ve Ankara’nın tanıtımının öncelikle komşu ülkelerden başlatılmasını, Avrupa, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve uzak doğuda yapılacak tüm kampanyalar için belediye olarak desteğe hazır olduklarını söyledi. 2013 de festival organizasyonunda radikal bir değişiklik yaparak eğlence, müzik gibi etkinlikler yerine örneğin günde 50, yirmi günde 1000 araba hediye edilmesini, bu araçları şehrin etkin noktalarında teşhir edebileceklerini söyledi.

ATO MUTLU 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’in büyük bir coşkuyla ATO’nun projelerine destek vermesinin tüm iş dünyasını memnun ettiğini ve kendisinin de çok mutlu olduğunu dile getirdi.Toplantı çıkışın da Turizm açısından çok faydalı geçen bu toplantı hakkında ATO Başkanı Salih Bezciyle yaptığım değerlendirme konuşmasında Melih Gökçek’in başkan olduğu günden beri vermiş olduğu desteklerin kendini ve oda üyelerini çok memnun ettiğini dile getirdi.  İzlenimlerini Öncelikle biz işadamları her zaman kentin yöneticileriyle iyi, yapıcı ve olumlu ilişkiler içerisinde olmalıyız, hele bu gün gördüğümüz gibi bir belediye başkanının bizim gibi örgütlere doğrudan ekonomik katkıda bulunmasa bile vereceği manevi destekleri ekonomik katkıların çok üzerinde olur şeklinde ifade etti. Biz ticaret erbabının başarısı da bu manevi katkıyı daha çok ekonomik katkıya dönüştürmekten geçiyor, ayrıca Melih bey bize hem manevi hem de ATO nun festival bütçesi kadar da maddi destek verdi, biz şanslıyız ve bu şansı 2013 te de kullanmak istiyoruz dedi.Ankara’da Valilikten, Belediye Başkanlıklarına, Ticaret Odasından, Sanayi Odasına, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarından, Vakıflara, Kalkınma Ajansları ve birçok sivil toplum örgütüne kadar her kesimin turizm konuşuyor ve katkıda bulunuyor. Turizmciler ve bünyesinde kültürişletmelerini de bulunduran ATİD olarak bu gelişimi çağdaş ve yeni bir yapılanmanın başlangıcı olarak değerlendiriyor ve memnuniyetimizi ifade ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder