2 Aralık 2012 Pazar

"TURİZMİNSESİ" BARCELO MUTFAĞINDA!

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT

14 Kasım-21 Aralık Autumn Flavours Gastronomi Haftası'nda İspanyol Şef Pere Joan Rotger Genestra , Mayorka Lloseta bölgesinin özel tatlısı cardenal'i hazırladı .İspanyol otel zinciri Barceló Hotels & Resorts 'un 14 Kasım-21 Aralık Autumn Flavours Gastronomi Haftası'nda İspanyol Şef Pere Joan Rotger Genestra , son günlerde yoğunluk kazanan Türk-İspanyol ilişkilerine uygun olarak tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek Mayorka Lloseta bölgesinin özel tatlısı cardenal'i Turizminsesi Ekibi için özel olarak hazırladı ve İspanyol mutfağı hakkında konuştu .Halkla İlişkiler Koordinatörü Vuslat Aslan ,Şef Macit Kalfa ve Şef Pere Joan Rotger Genestra 'nın davetlisi olarak Barceló Eresin Topkapı Oteli'ni ziyaret ettik .Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkiler, iki ülke arasındaki siyasi heyetlerin ziyaretleri ile gündeme bir kez daha geldi.

hande-kurt.jpg

İspanyol Şef, bir süre İstanbul'da kalıp Türk mutfağını daha yakından tanıyacağını ifade etti. Şef Pedro , bu mesleği isteyerek ve severek seçmiş ve özellikle tatlılar konusunda iddialı. R. Neichel 'de görev yapan şef, kısa bir süre İstanbul'da kalacak.Cardenal tatlısı, kendisinin bölgesine ait özel bir tatlı . Mayorka'nın Lloseta bölgesine ait olan cardenal, pişirmesi zor bir tatlı bu nedenle hanımların da satın alıp yemeyi tercih ettiğini söyledi. Cardenal, fırında özel şekilde pişiyor, badem ve kremalı olan tatlı , çok hafif. Şef Pedro , özellikle kutlamalarda da yenildiğini ve kahve ile de iyi gittiğini belirtti.

ispanyol-sef-pere-joan-rotger-genestra-,vuslat-aslan-,sef-macit-kalfa,barceló-hotels--resorts--1.jpg

İspanyol ve Türk mutfaklarının ,Akdenizli olduğu için, aynı denizi paylaştığımız için ortak noktalarının çok olduğunu ve zeytinyağının bu konuda önemli yere sahip bulunduğunu ifade eden Şef Pedro ,” Çok şanslıyız ki taze meyve ve sebzelere sahibiz ve onları çok fazla işleme tabi tutmadan pişirebiliyor ve kullanabiliyoruz.” diyerek özellikle Türk mutfağının kebaplarını beğenmiş. İstanbul'u da çok beğenen Şef Pedro, işten arta kalan zamanlarında İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini keşfediyor. Mısır Çarşısını ve Kapalıçarşı'yı sık sık ziyaret ediyor.

ispanyol-sef-pere-joan-rotger-genestra-,vuslat-aslan-,sef-macit-kalfa,barceló-hotels--resorts--11.jpg
Barceló Eresin Topkapı'da ,Autumn Flavours Haftası boyunca kremalı kereviz çorbası, soğan çorbası, kalamar patates güveci,kabak tatlısı,elmalı turta gibi sonbahar lezzetlerini tadabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder