22 Mart 2014 Cumartesi

Çevre deyince ilk akla gelen destinasyon “KEMER”

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin yaptığı açıklamaya göre Kemer 'e gelen Alman misafirler 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da 3. sırada yer aldı. Yapılan değerlendirmede Alman pazarında 2014 sezonunda ise gelen misafir sayısında %5-%10 arasında bir artış bekleniyor.

Halil ÖNCÜ-KEMER
Kemer 90 lı yıllarda Almanların gözbebeği idi, aynı şekilde bölge turizmcisi tarafından en kıymet verilen misafir grubu da Alman misafirlerdi. 2014 yılına kadar olan süreci incelediğimizde Alman misafirler Kemer Bölgesi için hala en değerli misafir portföyü içerisinde yer alıyor. Bölgedeki otel yöneticileri Alman misafirlerin beklenti ve taleplerini dikkate alarak tesislerin fiziki yapısını ve hizmet çeşitliliğini düzenliyorlar. Alman misafir sayısında görülen artış değerlendirdiğinde bu çalışmaların sonuç verdiği de görülüyor.

Bölgedeki oteller Avrupalı turisti kazanmak amacıyla Çevreye duyarlı Konaklama tesisi olma yönünde de yoğun çalışmalar yapıyorlar. TR61/13/DFD-46 Kapsamında Baka tarafından desteklenen ve Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün iştirakçi olduğu KETOB tarafından yürütülen projede bölgedeki Çevreye Duyarlı Konaklama tesis sayısının arttırılması ve Kemer'in en çevreci otellerin bulunduğu belde haline getirilmeye çalışılıyor. Kemer bu anlamda,  Türkiye'de mevcut Çevreci Konaklama tesis oranında %20 artış hedefliyor. Tanıtım çalışmalarında da Kemer'in çevreci yönünün ortaya çıkarılması sağlanıyor.

KETOB Başkanı Tayyar Gül yaptığı açıklamada, “ Kemer en güvenli tatil yeri olma yönünde de iddialı çalışmalar yapmaktadır. Türkiye'de Su altı Sporları Federasyonu bilgisi dahilinde KETOB'un Cankurtaran çalışanlarının niteliklerini arttırmak ve misafir güvenliğini arttırmak amacı ile ilkini 2012 yılında gerçekleştirdiği Cankurtaran yarışmaları da her yıl devam ediyor.Bu çalışmaların yanı sıra bölgedeki 6 ay süren sezonun 12 aya uzatılması için doğa turizmine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.Bu kapsamda bölgenin sahip olduğu dağlardaki yürüyüş yollarının harita çalışmasına başlanmış olup bölgeye yürüyüş için gelen yabancı ve yerli misafirlere daha detaylı bilgi verilmesi amaçlanmaktadır. Uluslararası etkinlikler ve organizasyonların Kemer'de yapılması için kamu ve sivil toplum kuruluşları birlikte çalışmalar yürütmektedir. Kemer, Türkiye'de ve Dünya'da destinasyon sayısı artsa da tercih edilen turizm bölgeleri arasında doğası ve tesislerinin sunduğu başarılı hizmet anlayışı ile üst sıralardaki yerini koruyacaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder