22 Mart 2014 Cumartesi

Starway World Best Hotels 2013 ödülleri sahiplerini buldu!


Dünya çapında faaliyet gösteren Türk sermayeli yurt dışı şirketleri arasında en büyük üçüncü şirket konumunda olan Coral Travel 18 Mart Salı gecesi Moskova’da gerçekleştirdiği ‘Starway World Best Hotels’ ödül töreni ile dünyanın en iyi otellerini ödüllendirdi. Listeye giren ilk 10 otel arasında 6’sının Türkiye’den seçildiği ilan edilirken, ödül kazanan otellerin, Coral Travel’ın 2013 yılında 30’a yakın ülkede, beş bin otelde konaklattığı 183 bin müşterisine uyguladığı anketler sonucunda belirlendiği açıklandı.

OTI Holding iştiraklerinden Coral Travel bugün Rusya başta olmak üzere 6 kaynak ülkeden 27 ülkedeki 52 destinasyonda operasyonlar gerçekleştiren global bir turizm markası olarak hizmetlerine devam ediyor. Türk sermayeli yurt dışı şirketleri arasında en büyük üçüncü şirket konumunda bulunan Coral Travel, “Starway World Best Hotels 2013”  ödül törenini 18 Mart Salı gecesi Moskova'da gerçekleştirdi. Moskova’da 15-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve dünya turizm sektörünün buluştuğu Intourmarket (ITM) Turizm Fuarı’nın son gününe denk gelen “Starway Word Best Hotels 2013” ödül töreni, fuarı ziyaret eden konuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Bu sene ikinci kez düzenlenen ödül töreninde, müşteri anketleri ile elde ettiği verilerden belirlenen dünyanın en iyi 100 oteline ödülleri takdim edildi. Ödül kazanan otellerin Coral Travel’ın 182.993 müşterisine uyguladığı anketler sonucunda belirlendiği belirtildi. Törende 2014 yılında OTI Holding’in grup olarak yüzde % 10 ile 20 arasında büyüme hedeflendiğini açıklandı.

1994 yılından beri faaliyetlerini sürdüren ve 2013’te 2,4 milyon turiste hizmet veren OTI Holding iştiraki Coral Travel, sektör deneyimi ve kaliteli hizmet anlayışı sonucu bulunduğu pazarlarda en yüksek güvene sahip markalar arasında yer alıyor. Coral Travel bu yıl Rusya, Ukrayna, Belarus, Polonya ve Gürcistan’dan sonra Türkiye’de de tur operatörü olarak faaliyetlerine başladı. Coral Travel, Intour Market Turizm Fuarı’ndaki 1000 metrekarelik standı ile ilgi odağı oldu.

18 Mart Salı akşamı gerçekleşen gala yemeğinde, ‘Starway World Best Hotels’ ödüleriyle ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt “Turistlere yönelik hizmetlerin sürekli iyileştirilmesine büyük özen gösteriyoruz. Son 12 yıldır düzenli olarak müşteri anketleri gerçekleştiriyoruz. Bu yılın kazananları 182.993 bin müşterimize uyguladığımız anketler sonucunda belirlendi.  Anketleri 27 ülkedeki beş bin otelde gerçekleştirdik. Bu anketlerin sonuçları oteller hakkında gerçekçi ve objektif bir tablo ortaya koyuyor. Turistler ödedikleri bedele karşılık aldıkları hizmetin iyi ve kötü taraflarını belirterek gerçek bir değerlendirme yapıyorlar. Her yıl yaptığımız anket sonuçlarına göre dünyadaki en iyi 100 oteli ödüllendirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bu yıl yapılan puanlama sonucunda, ‘Starway World Best Hotels 2013’ birincilik ödülünü Kefaluka Resort (Türkiye), ikincilik ödülünü Barut Lara (Türkiye), üçüncülük ödülünü ise Magic Life Kalawy Imperial (Mısır) kazandı.


İlk 10’a giren diğer oteller ise şöyle;
1. KEFALUKA RESORT   (Ege – Türkiye)
2. BARUT LARA  (Akdeniz – Türkiye)
3. MAGIC LIFE KALAWY IMPERIAL   (Kızıldeniz – Mısır)
4. MAXX ROYAL BELEK GOLF & SPA   (Akdeniz – Türkiye)
5. GLORIA SERENITY RESORT   (Akdeniz – Türkiye)
6. PAPILLON BELVIL HOTEL   (Akdeniz – Türkiye)
7. IBEROSTAR PARAISO DEL MAR   (Meksika)
8. GLORIA GOLF RESORT   (Akdeniz – Türkiye)
9. MERCURE HURGHADA   (Kızıldeniz – Mısır)
10. THE LEELA GOA   (Goa – Hindistan)


‘Büyümeyi sürdüreceğiz’
OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt, 22 yıl önce yer hizmetleri şirketi ile sektöre girdiklerini belirterek, bugün Türkiye’nin yurtdışında faaliyet gösteren en önemli şirketlerini bünyelerinde bulundurmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını, tecrübeleriyle Türkiye’de ve yurtdışında büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Turizmin her kolunda; tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 20 iştiraki ve 4 binin üzerinde çalışanıyla, 52 destinasyonda, 5 kıtada turizme hizmet veren OTI Holding’in, tamamen Türk sermayesi ile sektörde olan ve global oyunculardan biri olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Yurt ; “2013 yılında hedeflediğimiz gibi, bilet satışları dahil 2.4 milyon turiste hizmet verdik. Yüzde 25 büyüdük. 2014’te yüzde 10 ile 20 arasında büyümeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.
Coral Travel Hakkında:

Coral Travel, tur operatörü olarak Rusya’da 1994 yılında faaliyetlerine başladı. Rusya ile beraber Ukrayna, Beyaz Rusya, Polonya, Gürcistan ve Türkiye'de tur operatörlüğü yapmaktadır. 2013’te 2.4 milyon turiste hizmet veren Coral Travel, bulunduğu pazarlarda en yüksek güvene sahip markalar arasında yer alıyor.

OTI Holding,  sektöre adım attığı 1992 yılından bu yana yenilikçi vizyonu ve kalite anlayışı ile turizme yatırım yapmakta, Avrupa Birliği tarafından belirlenen turizm sektörü standartlarına uyumlu turizm ürünleri oluşturmayı ve bu ürünleri daha da geliştirmeyi amaçlamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder