27 Mart 2014 Perşembe

Maria Papapetropoulou & Sedef Erçetin Atala: Romantik besteciler, Gounod, J. Brahms, R. Schumann , S. Rachmaninoff’un eserlerinin seslendirileceği viyolonsel ve piyano ile oda müziği konseri

Maria Papapetropoulou & Sedef Erçetin Atala 4 Nisan 2014 Cuma günü saat 19.30’ta Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun Sismanoglio Megaro binasında Maria Papapetropoulou ve Sedef Erçetin Atala oda müziği konseri verilecektir. Sanatçılar, romantik besteciler Gounod, J. Brahms, R. Schumann , S. Rachmaninoff’un eserlerini  viyolonsel ve piyano ile icra edecekler. 1999 yılında, Maria Papapetropoulou ve Sedef Erçetin Atala Abdi Ipekci Barış ve Dostluk Ödülü'ne layık görüldü.

Maria Papapetropoulou
Atina doğumlu Maria Papapetropoulou piyano eğitimini Popi ve Natalia Michailidou «Athinaio» Konservatuvarı’nda ve Skalkota Konservatuvarı’nda gördü. Skalkota Konservatuvarı’ndan mükemmel dereceyle mezun olan sanatçı jüri oybirliğiyle birincilik ödülünü aldı. Paris’te, Ecole Normal Superieure de MUSIQUE'te Fransouaj Tine sınıflarına katılan sanatçı,  çalışmalarına Orléans Devlet Konservatuvarında devam etti. Onassis Vakfı’dan burs kazanarak Karlsruhe Üniversitesi'nde Ulrich Randemacher’dan eğitim aldı ve müziğe eşliği alanında mükemmel derece ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. Oda müziği ve piyano çalışmalarını mükemmelliği için Lev Vlasanko, Gitty Pirner, Edward Hubert ve Bruno Kanino gibi önemli isimlerin birçok seminerlerine ve kurslarına katıldı. Kişisel resital veren sanatçı (Müzik Salonu, 1994) yurtdışında birçok ülkede oda müziği konserleri verdi (Fransa, Almanya, İtalya ve Türkiye). Maria Papapetropoulou Atina Devlet Orkestrası, Renklerin Orkestrası, Rusya'da Ryazan Filarmonisi ve Almanya’nın Münster Gençlik Orkestrası ile birçok kez beraber çalıştı.  Hatta Almanya’nın Münster Gençlik Orkestrası ile  verdiği konser Mozart KV467 eserleri ile  CD’ye kaydedilmiştir. Yunan Radyosu için  Th. Adoniou’nun Çağdaş Müzik Grubu ile kayıtlar yapmıştır. Yunan ve Türk televizyonlarında bir çok kez programlara katılmıştır.  Sanatçı, Kalamata Belediye Konservatuarı’nda eğitim görevlisi olarak oda müziği ve müzik eşliğinde dersler vermektedir.


Sedef Erçetin Atala
İstanbul’da doğan Sedef Erçetin altı yaşında piyanoya başladı daha sonra Istanbul Devlet Konservatuvarında viyolonsel bölümüne devam ettı. Fransa’ya giderek Paris' teki Ecole Normal Superieure de MUSIQUE' ten jüri özel ödülünü alarak çello ve oda müziğinden mezun oldu. Yıllarca dünyanın bir  çok ülkesinde konserler verdı. Pablo Casals festivali, vienne Jazz festivali olmak üzere bir çok festivalde yer aldı . Abdi Ipekci Barış ve dostluk ödülü'ne layık görüldü. Sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında da son derece yetkin olan Sedef Erçetin , doğaçlamalarıyla da uluslararası düzeyde beğenilen bir müzisyendir. Tango müziğinde Juan Carlos Caceres, jazz ve Gospel müziğinde  Liz  Mac Comb ile  yıllarca konserler vermiştir.

Çellist, Gerardo Di Giusto’nun Camerata Ambigua’sı ve Florin Niculescu’nun Drina Quartet’i ile zaman zaman çalmasının yanı sıra; uzun yıllar dünyanın bir çok yerinde konserler vermiştir. Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador ve Luciano Pavarotti gibi pek çok ünlü isimle birlikte sahne almıştır. Kerem Görsev Trio ile birlikte Chamber Jazz projesi kapsamında da konserlerinde yer almaktadır. İstanbulda da  oda müziği kapsamında Ayla Erduran ( Keman ), Burçin Büke (Piyano) Trio konserleri  vermektedir. Sanatçının altı adet CD kaydı bulunmaktadır.  En son yayınladığı  albümü “Metamorphosis” dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder