25 Mart 2014 Salı

Sarıgül’den Eğitim Müjdesi


“Toplu ulaşım tüm öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olacak.”
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 30 Mart seçimlerinden sonra İstanbul’da öğretmen ve öğrencilere toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı.

CHP İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Sarıgül, ulaşım projelerine yönelik sosyal hizmet paketini anlattı.

İstanbul’un en önemli sorununun trafik çilesi olduğunu söyleyen Sarıgül, “İstanbul çaresiz değil. 30 Mart’tan itibaren ulaşım sorununu kademeli olarak çözeceğiz.5 yılda en az 200 kilometre metro yaparak, hizmete açacağız.” dedi. Eğitim konusuna da büyük önem verdiklerini belirten Sarıgül, sosyal hizmet paketinde öğretmen ve öğrencilere öncelik verileceğini açıkladı.

Mustafa Sarıgül, özetle şunları söyledi:
“İstanbul’da 104 bin öğretmen, 13 bin öğretim görevlisi bulunuyor. Öğretmenleriyle toplu taşıma ücretsiz olacak. Şimdi, tüm ana babalara da bir müjde vermek istiyorum. 30 Mart’tan sonra tüm öğrencilerimiz de ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar. Biz bunun sözünü veriyoruz. 3,5 milyon öğrenci okulların açık bulunduğu 9 ay boyunca, tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Bu sadece sosyal destek değil,  geleceğe yatırımdır. Bunun yanı sıra, engelli yurttaşlarımız da toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımız için toplu ulaşım, aynı şekilde devam edecek. Ayrıca, hergün 20.30 ile 06.30 saatleri arasında  tüm yurttaşlarımız toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli yararlanacaklar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder