24 Mart 2014 Pazartesi

CNR EDT Expo 2014 Fuarı için Geri Sayım Başladı



Ev dışı tüketim sektörünün dinamiklerini belirleyen markaları buluşturmak, sektöre farklı bir bakış açısı getirmek ve sektör bilincini artırmak amacıyla düzenlenen EDT EXPO 2014 Fuarı, 27 - 30 Mart tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.


EDT Expo 2014 Fuarı, Türkiye’de fuarcılığın öncü kuruluşu CNR Holding’in kuruluşu olan Sine Fuarcılık ve Ev Dışı Tüketim sektörünün güçlü oyuncularını tek bir çatı altında toplayan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) işbirliği; İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) desteğiyle
27 - 30 Mart tarihleri arasında CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Hedef 50 bin ziyaretçi!
Sektörün dinamiklerini belirleyen markaların tümünü tek bir platformda toplamayı başaran EDT Expo Fuarı, Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Rusya'nın aralarında bulunduğu ülke ve bölgelerden gelecek ziyaretçileri İstanbul’da buluşturacak. 45 bin m2 alanda gerçekleşecek 300 katılımcının yer alacağı fuarın, 50 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması hedefleniyor.

Ev dışı tüketime dair tüm ürünleri bünyesinde barındıran fuarda bu yıl, kuru gıda, dondurulmuş gıda, et ürünleri, meyve ve sebze, içecek, temizlik, hijyen ürünleri ve ekipmanları ayrı salonlarda sergilenecek.

Profesyoneller mutfak hünerlerini sergileyecek!
Ev dışı tüketim sektörünün öde gelen markalarının statlarıyla renk katacağı fuarda gastronomi sektörüne dair birçok yarışma ve etkinlik de gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında düzenlenecek Gastrobosphorus Pastacılık, Çikolata ve Unlu Mamuller Yarışması’nda şefler, pasta, çikolata ve ünlü mamuller alanlarında hem göze hem damağa hitap eden lezzetler yaratırken; Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda profesyonel şefler, tarihi yemekleri yeniden yorumlayacak.

Fuar kapsamında yapılacak olan bir diğer yarışma ise Unilever Food Solutions ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan Black Box (Kara Kutu) Yarışması. Yarışmacı takımlara içerisinde gizli malzemelerin saklı olduğu kutular verilecek ve 1 saat içerisinde bütün malzemeler kullanılarak 4 çeşitten oluşan bir menü hazırlamaları istenecek. Ayrı kategorilerde ödüllerin verileceği yarışma sonunda takımlar; altın, gümüş, bronz madalya ve para ödülleri kazanacak.

Sektöre yön gösteren söyleşiler…
Profesyonellerin katılacağı birçok yarışmanın yanı sıra fuarda sektörü bilinçlendiren oturumlara da yer verilecek. Bloomberg HT Ekonomi Direktörü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Kerem Alkin, “Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmelerin Ekonominin Dinamiklerine Etkisi” konu başlığı altında yapacağı oturum ile güncel ekonomi verilerini paylaşırken, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner’in katılımıyla “Hijyen bir FIRSAT mı? Bir ENGEL mi?” başlıklı konu tartışılacak.  Dört gün boyunca sektörün nabzını tutacak fuarın, yeni iş fırsatları ve iş birlikteliklerine zemin hazırlaması, her yıl güçlenerek daha geniş kitlelere ulaşması ve yurtdışında da ses getirmesi hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder