27 Mart 2014 Perşembe

Skal’ın Konuğu AB Bakanı Çavuşoğlu



Skal Alanya Yeni Dönem Toplantısı Filika Restoran’da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Kış sezonunda otellerin, tesislerin açık olması lazım. Bunun için Alanya'da spor turizmine ağırlık veriyoruz.


 Futbol sahalarının sayısını artırıyoruz. Sadece futbol değil, kış aylarında bisiklet milli takımlarının da gelmesi için çalışma yapıyoruz. Bisiklet takımları, futbol takımları gibi 2-3 hafta kalmıyor, 2-3 ay kalıyor. Kış aylarında bu sporcuları buraya çekebilmeliyiz. Ayrıca Alanya'ya golf sahaları projelerini hazırladık, en kısa zamanda kazandıracağız” dedi.


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise 4 ana başlık altında turizmde olması gerekenleri sıraladı. Sili, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Deniz, kum, güneş turizminin dışına çıkılarak 50 milyon turist sayısını Antalya’da hedefleyebiliriz. Antalya’ya gelen turistin yüzde 90’ı charter seferlerle gelmektedir. Charter seferlerin dışında tarifeli sefer sayısının da arttırılması gerekmektedir. Alanya, Akdeniz çanağında turizme açılmış hemen hemen ilk bölgedir.


Side, Belek, Kundu gibi bölgeler sonradan devlet desteği sayesinde tahsislerle geliştirilmişlerdir. Alanya’da tesislerimizin niteliklerinin arttırılması anlamında düşük faizli kredilerin kesinlikle sektöre sağlanması gereklidir. Çalışan kesim ve orta kademeli yöneticilerin eğitim alarak işgücünün arttırılması gerekmektedir ve devlet olarak bu konuda da destek beklemekteyiz.


Sektörümüz ülke ekonomisine ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Çalışma Bakanlığı nezdinde sektörün yapısına uygun bir yönetmelikle turizm sektörünün içerisinde bulunduğu durum iyileştirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder